spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Viacons Rutier a inaugurat primele sate complet modernizate de pe Valea Prutului

- Advertisement -

MODERNIZARE…Cu ani de zile în urmã, pentru a ajunge în sate ca Broscosesti sau Condrea, atunci când ploua, era o adevãratã aventurã. De ieri, însã, Lunca Prutului are primele sate care beneficiazã de asfalt, santuri betonate, poduri si podete noi, semne de circulatie, într-un cuvânt, civilizatie. Meritul este al companiei Viacons Rutier Husi, care a realizat aproape 6 km de drumuri asfaltate într-un an si douã luni de zile, o perioadã record. Primarul Dãnut Tofan a spus, ieri, dupã tãierea oficialã a panglicii, în cele douã sate, cã „oamenilor de aici nu le vine sã creadã nici acum, când au asfaltul în fata portii, cã pot circula si trãi ca la oras”. Managerul Viacons Rutier, ing. Ioan Ciomaga, a multumit echipei care a lucrat la acest drum, cât si proiectantului si primãriei, pentru modul în care au contribuit la realizarea investitiei de la Lunca Banului.

„Sunt aproape 200 km de drumuri modernizate, cu bani de la Guvern, prin PNDL”, remarca presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, ieri, în comuna Lunca Banului. Trei sate din aceastã comunã, Otetoaia, Focsa si Broscosesti, beneficiazã de acum încolo de drumuri modernizate, la fel ca într-un mic oras. Peste 1.800 de gospodãrii din cele trei sate au primit în administrare, înainte de finele anului, drumuri pe care se circulã foarte bine, realizate de Viacons Rutier Husi. „Astãzi, suntem la receptia unei lucrãri de exceptie, finantatã prin PNDL II, o lucrare coordonatã de doamnele Iulia Vizinteanu, din partea proiectantului, si Mihaela Bunescu, din partea Viacons. A fost o lucrare pe care am coordonat-o în mod personal, pentru cã suntem la primele sate de pe Valea Prutului pe care noi le asfaltãm, referindu-mã la Focsa si Broscosesti. Sunt bucuros cã predãm o lucrare de care suntem mândri, cãtre primãria Lunca Banului”, a spus ing. Ioan Ciomaga, managerul general al Viacons Rutier Husi. La rândul sãu, Daniel Dobrea, directorul tehnic al firmei husene, a explicat cã „În Anul Centenarului, iatã, suntem bucurosi sã predãm un drum asfaltat care ajunge la Prut, asigurând atât sute de familii posibilitatea de a ajunge la Husi sau Bârlad în conditii de maximã sigurantã”. „Mai suntem bucurosi si pentru cã aceste sate sunt primele de pe Valea Prutului care beneficiazã de asfalt, sperãm cã vor urma si altele”, a mai precizat directorul tehnic.

Primarul de la Lunca Banului a anuntat investitii masive în satul resedintã

Emotionat, primarul Dãnut Tofan a mãrturisit cã de mai bine de 20 de ani se vorbeste de asfaltarea drumurilor de acces cãtre aceste sate. „Parcã nu-mi vine sã cred cã avem astfel de drumuri. Dupã aceste investitii frumoase, cred cã ne vom apuca de alte investitii, de data aceasta si în satul resedintã, la Lunca Banului, unde urmeazã sã facem o grãdinitã si un dispensar uman. Tot pentru acest sat, am depus proiect de asfaltare la Ministerul Dezvoltãrii Regionale, sper sã primim undã verde”, a spus primarul. Toatã conducerea Consiliului Judetean a venit, ieri, la Lunca Banului, pentru a vedea primele sate modernizate de pe Valea Prutului. „Vor urma si alte investitii, suntem într-o zonã care se va dezvolta, cu sigurantã”, a apreciat presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.