spot_img
spot_imgspot_img
16.4 C
Vaslui
25-mai-2024

Reprezentantul statului paralel la Vaslui a dat-o în barã. Rãu de tot!

- Advertisement -

JENANT… Subprefectul de Vaslui, Mircea Gologan, a fãcut-o de oaie (din nou!), blocând mandatul unui consilier local dintr-o comunã vasluianã fãrã nicio bazã legalã. Gologan, profitând de plecarea prefectului Popica la studii, s-a apucat sã anuleze, de unul singur, deciziile luate de cãtre Consiliul Local Cretesti. Acesta a suspendat mandatul consilierului local ALDE, Andreia Mihulcã, invocând un proces pe rol. Pânã la urmã, o minte mai luminatã din Prefecturã – de ce, oare, angajatii de la Juridic au semnat documentele lui Gologan, initial? – si-a dat seama de gafa subprefectului si a anulat toate deciziile. Discutia rãmâne, însã, pentru cã Gologan pare sã facã din ce în ce mai mult jocurile unui anumit partid politic, în spetã PNL, blocând ori de câte ori poate activitatea consiliilor locale.

Confuzie totalã la primãria Cretesti, atunci când s-a primit o adresã de la Prefecturã, prin care subprefectul Mircea Gologan anunta cã o hotãrâre de Consiliu Local, prin care se valida mandatul consilierei Andreia Mihulcã, de la ALDE, era atacatã de Institutia Prefectului la Contencios-Administrativ. Stupoare! În cadrul CL Cretesti, un consilier local a decis sã demisioneze, asa cã organizatia ALDE a numit-o pe Mihulcã pe postul de consilier local. Este adevãrat, aceasta nu era pe urmãtoarea pozitie în lista de consilieri de la alegerile locale, însã decizia organizatiei a fost ca Andreia Mihulcã sã devinã consilier local, urmând toti pasii necesari. Ei bine, cineva l-a asmutit pe Gologan împotriva consilierilor din Cretesti, spunându-i cã, de fapt, urmãtorul nume de pe lista de consilieri ALDE era o persoanã diferitã de Mihulcã. Acea persoanã, (sau persoane, pentru cã bãnuim cã în spate au stat unii lideri tocmai de la ALDE Vaslui!) i-a cerut sã nu recunoascã hotãrârea Consiliului Local si sã suspende mandatul lui Mihulcã. Ceea ce subprefectul a si fãcut.

ALDE dãduse hârtie oficialã pentru noul consilier, Gologan a refuzat s-o vadã!

Invocând faptul cã hotãrârea de CL va fi atacatã în Contencios Administrativ, subprefectul a trimis la primãria Cretesti un document oficial, prin care suspenda mandatul lui Mihulcã. Ori, toate normele legale din tara aceasta – de care subprefectul nu are habar, se pare – reglementeazã competenta exclusivã a prefectului de a emite ordinul de încetare sau suspendare a mandatului consilierului local sau judetean înainte de expirarea duratei normale a mandatului, ca urmare a pierderii calitãtii de membru al partidului pe ale cãrui liste a fost ales si numai la propunerea acestui partid. Dar, Gologan a tinut-o pe a lui: nu si nu! Dacã organizatia ALDE a dat un document oficial, prin care o desemna pe Mihulcã drept consilier local, cu ce drept a blocat subprefectul Consiliul Local de la Cretesti, anulând „de drept” decizia consilierilor de acolo, pe motivul unui proces la instanta de Contencios-Administrativ? Gestul lui Gologan a atras atentia si sefului sãu ierarhic, prefectul Popica, cel care a îndreptat situatia, iar Mihulcã a intrat din nou consilier local. Se pare cã, mai nou, furia lui Gologan se îndreaptã spre un alt consiliu local, la Laza, acolo unde subprefectul ar dori sã-l demitã pe viceprimar, tot din motive doar de el stiute.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.