spot_img
spot_imgspot_img
15 C
Vaslui
18-mai-2024

Cei patru liberali si-au propus sã-l batã pe Pavãl, în 2020!

- Advertisement -

DECIZIE… Patru liberali, persoane cunoscute în oras, s-au înscris în cursa internã pentru câstigarea alegerilor locale la Primãria Municipiului Vaslui, în vara anului 2020. Conform unor surse demne de încredere de la PNL central – am încercat sã dãm de liderii locali si judeteni, în cursul zilei de ieri, însã nu ne-a rãspuns nimeni la telefoane – se înscriu în competitia internã pentru Primãrie patru membri PNL din oras: Adrian Dascãlu, profesor la Liceul Stefan Procopiu, Valentin Dragomir, consilier local în functie, Tudor Polak, presedinte organizatiei municipale si Miticã Jora, secretarul general al organizatiei. Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ieri cã finalizarea procesului de evaluare a candidaturilor partidului pentru Parlamentul European a fost amânatã cu cel putin douã sãptãmâni, urmând ca pânã miercuri sã se strângã toate candidaturile pentru scrutinul local pentru municipiile resedintã de judet, urmând ca liberalii înscrisi în cursã sã participe la o campanie internã.

„Suntem în curs de a primi candidaturile depuse în celelalte municipii resedintã de judet. Pânã miercuri vom avea toate candidaturile depuse si la primãriile de sector si la primãriile municipii resedintã de judet. Am luat o decizie de a amâna un pic procedura în douã municipii resedintã de judet unde avem niste situatii speciale. De asemenea, am amânat finalizarea procesului de evaluare pentru candidaturile la Parlamentul European cu cel putin douã sãptãmâni, prin decizie a Biroului Executiv. Procesul de evaluare este un proces care trebuie sã fie obiectiv, care sã tinã cont de toate trãsãturile, calitãtile. De asemenea, avem si un sondaj în curs de derulare si vrem sã tinem cont de criterii si de încrederea de care se bucurã candidatii”, a explicat Orban, dupã sedinta Biroului Executiv al PNL. Întrebat dacã intentioneazã sã candideze la europarlamentare, el a rãspuns: „Stiti cã nu mi-am depus candidatura. Am aceastã posibilitate, sunt presedintele partidului. Obiectivul meu este sã conduc partidul spre victorie în alegeri. De asemenea, sunt candidat al partidului la functia de prim-ministru al României si as prefera sã-mi consum întreaga energie pentru atingerea acestui obiectiv”. El a adãugat cã Vasile Blaga ar putea coordona campania pentru europarlamentare. “Încã nu am luat o decizie. Cu sigurantã, experienta pe care o are în derularea campaniilor îl face un candidat foarte bun pentru echipa de campanie”, a mentionat Ludovic Orban.

Pânã în martie, cei patru candidati de la PNL Vaslui vor intra în competitie

El a prezentat procedura privind departajarea candidatilor PNL pentru primãriile municipiu resedintã de judet, amintind cã în competitia pentru desemnarea candidatului la Primãria Capitalei s-au înscris Florin Cîtu, Ionel Dancã, Ciprian Ciucu si Gabriel Dumitrascu. „Fiecare candidat care se înscrie în cursã trebuie sã prezinte un program de guvernare localã si un plan de campanie. Pe parcursul campaniei fiecare candidat va prezenta ideile, solutiile atât în interiorul partidului, cât si în afara partidului. Singura restrângere pe care am fixat-o pentru candidatii înscrisi în cursã este sã nu-si atace colegii de partid, acesta fiind un criteriu de eliminare. Dacã un candidat îsi atacã un coleg de partid, practic iese din cursa pentru Primãrie, în rest existã o libertate deplinã în ceea ce priveste promovarea ideilor, solutiilor pe care le are fiecare candidat. Fiecare candidat în perioada de campanie are posibilitatea sã-si creascã notorietatea, gradul de încredere, sã se profileze conform asteptãrilor cetãtenilor din fiecare municipiu resedintã de judet, urmând ca dupã finalizarea campaniei în fiecare municipiu resedintã de judet si în fiecare sector sã efectuãm sondaje de opinie astfel încât la baza desemnãrii candidatilor PNL la Primãriile din municipiile resedintã de judet sã avem clar o imagine de mãsura în care candidatii pe care îi avem se bucurã de încredere, sunt apropiati de profilul cerut de alegãtori, au solutii viabile, au potential de crestere si intentie de vot”, a afirmat Orban. El a mentionat cã pânã pe 15 martie se va desfãsura campania internã pentru primãriile de municipii de judet, iar apoi vor începe sondajele de opinie de la nivelul central al PNL. „În baza sondajelor de opinie, urmeazã sã finalizãm procedura si sã desemnãm candidatul din fiecare municipiu resedintã de judet pânã la jumãtatea anului viitor”, a arãtat presedintele PNL. Legat de candidaturile PNL pentru Primãria Vaslui, vom afla mai multe detalii în urmãtoarele zile. Un lucru este cert: la alegerile din 2020 nu va mai candida Marius Arcãleanu, cel care a avut rezultate foarte slabe la alegerile din 2012 si 2016.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.