spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
01-iun.-2024

Campania „Sãptãmâna fructelor si legumelor donate”, manã cereascã pentru familiile nevoiase din Vaslui

- Advertisement -

GENEROZITATE… Un proiect educational ce se deruleazã în mai multe unitãti de învãtãmânt din Vaslui se dovedeste a fi foarte util pentru familiile nevoiase din judet. Este vorba despre campania “Sãptãmâna fructelor si legumelor donate”, în cadrul cãreia copiii si pãrintii strâng fructe si legume si le distribuie apoi celor care au nevoie de acestea. Exemplu în acest sens sunt si prescolarii de la Grãdinitia cu Program Prelungit Nr. 5 din Vaslui, Grupa Mare nr. 3. Pentru identificarea unei familii care ar avea nevoie de fructe si legume, reprezentantii acestora, educatoarele Iulia Iacob si Paula Macovei, precum si Camelia Cernat, reprezentant al Comitetului de Pãrinti, au apelat la Asociatia Solidar.

“Noi ne-am gândit cã cel potrivit caz pentru o astfel de donatie este cel al Giorgianei Vasilica Hurchi din comuna Zãpodeni, care creste singurã patru copilasi (Stefãnut-Iulian are 5 ani si 6 luni, Maria are 4 ani si 8 luni, Izabela are 2 ani si 8 luni si cel mai mic, Ionut-Florin are 1 an si 3 luni). Precizãm cã tatãl copiilor a murit în decembrie 2017 în urma unei altercatii. Pe lângã fructe si legume, copilasii doamnei Hurchi Georgiana au primit si câteva hãinute, alimente, dulciuri si jucãrii colectate de cãtre copiii clasei sus-mentionate. Bucuria copiilor a fost foarte, dupã cum se poate vedea si în cele câteva imagini surprinse la fata locului! Felicitãri copiilor si cadrelor didactice care s-au implicat în actiune. Felicitãri pãrintilor acestor copii pentru cã si ei au fost implicati”, a precizat Ionel Popa, presedintele Asociatiei “Solidar”.

Scopul campaniei: “Consolidarea abilitãtilor copiilor de a trãi împreunã cu ceilalti, într‑o societate unicã si solidarã”

„Sãptãmâna fructelor si legumelor donate” se deruleazã în întreaga tarã. Actiunea se bazeazã pe voluntariatul elevilor si al cadrelor didactice care doneazã legume si fructe ce vor ajunge, mai apoi, la copii nevoiasi sau adulti aflati în dificultate. Evenimentul este cuprins în Calendarul Activitãtilor Educative Nationale, fiind un demers al Strategiei Nationale de Actiune Comunitarã (SNAC). „Prin acest demers se intentioneazã consolidarea abilitãtilor copiilor de a trãi împreunã cu ceilalti, într‑o societate unicã si solidarã, în care conteazã valentele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea”, se subliniazã pe site‑ul SNAC.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.