spot_imgspot_img
10.5 C
Vaslui
24-apr.-2024

Criminalul septuagenar din Bogdãnesti rãmâne dupã gratii

- Advertisement -

DECIZIE…Magistratii Curtii de Apel Iasi au prelungit mandatul de arestare preventivã cu încã 30 de zile pentru criminalul de 76 de ani din Bogdãnesti. Instanta nu a tinut cont de vârsta înaintatã a lui Vasile Bangãu si a considerat cã, pentru fapta sa, arestul preventiv este decizia corectã. În schimb, au respins cererea acestuia de înlocuirea mãsurii arestului preventiv cu o mãsurã mai usoarã privativã de libertate. Bangãu a ajuns în arest dupã ce, în luna aprilie, si-a înjunghiat mortal concubina, o femeie cu handicap, de 39 de ani. La necropsie, medicii legisti au constatat cã femeia a murit în urma unei hemoragii interne masive dupã ce lama cutitului i-a perforat unul dintre plãmâni.

Dupã ce magistratii Tribunalului Vaslui au prelungit mandatul de arestare pentru Vasile Bangãu, apãrãtorii acestuiau fãcut apel în speranta cã magistratii ieseni se vor îndupleca si îl vor lãsa pe septuagenar în libertate. Numai cã si instanta ieseanã s-a arãtat nemiloasã fatã de vârsta înaintatã a criminalului de 76 de ani din Bogdãnesti si a decis prelungirea mandatului de arestare pentru încã 30 de zile. Mai mult, instanta a respins cererea acestuia de înlocuire a mãsurii arestului preventiv cu o mãsurã mai usoarã privativã de libertate cerutã de cãtre septuagenarul acuzat de omor. Vasile Bangãu a ajuns în spatele gratiilor dupã ce, la sfârsitul lunii aprilie, pe fondul unui conflict spontan, si-a ucis iubita cu un cutit. Mariana Cucu, de 39 de ani, trãia în concubinaj cu bãtrânul, Vasile Bangãu, de peste 20 de ani, timp în care a mai avut si alte „concubinaje” cu tot felul de bãrbati. Chiar înainte de Paste, cei doi iubiti erau certati. Din acest motiv, Vasile Bangãu a plecat la Arad la o fiicã, iar Mariana Cucu la un alt bãrbat din alt sat. S-au împãcat de Paste, dar cum ambii erau mari consumatori de alcool, de la bãuturã la crimã n-a fost decât un pas. Desi aveau trei copii împreunã, cu acelasi grad de handicap (oligofreni) care nu erau în grija lor ci a Protectiei Copilului, Mariana Cucu si Vasile Bangãu trãiau într-o totalã promiscuitate, din care nu putea iesi nimic bun. Vesnic se certau, se despãrteau, se împãcau, fiind „renumiti” în localitate din acest punct de vedere. Mai ales cã Vasile Bangãu era cãsãtorit legal cu o femeie în jur de 50 de ani, Mariana Cucu fiind „amanta” cea tânãrã.

„Mã cicãlea, m-am repezit la ea cu cutitul sã o sperii nu sã o omor!”

Crima a fost anuntatã la 112 pe 22 aprilie, la orele 13.08. La fata locului s-a deplasat o Ambulantã de la SAJ Vaslui. Cadrele medicale au încercat resuscitarea femeii însã nu s-a mai putut face nimic si a fost declarat decesul. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui. În fata anchetatorilor, Vasile Bangãu a recunoscut senin cã a omorât-o pe iubita sa mai tânãrã cu 37 de ani decât el, pentru cã l-a enervat. „Am fost de dimineatã la crîsmã. Eu am bãut o cafea, iar Mariana a bãut douã pahare cu vin. Când am ajuns acasã am pus sã fac varzã si din una în alta ne-am certat. Era geloasã, mã acuza cã o însel, mã cicãlea, fiind bãutã si mi-a dat chiar o palmã iar eu, cum eram cu cutitul în mânã, i l-am înfipt în piept. Am vrut sã o sperii nu sã o omor, pentru cã o iubeam”, a spus anchetatorilor Vasile Bangãu. „A fost un conflict spontan, cercetãrile au fost fãcute sub aspectul sãvârsirii infractiunii de omor. Agresorul a recunoscut fapta, a precizat cã a lovit victima cu un cutit în piept. Medicul legist a precizat dupã necropsie cã lovitura de cutit i-a perforat femeii plãmânul, provocându-i o hemoragie masivã care a dus la deces”, a precizat, la acea vreme si procurorul criminalist Alice Ruja.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.