spot_imgspot_img
8.5 C
Vaslui
19-apr.-2024

Momente deosebite la DGASPC Vaslui: doi copii aflati în grija asistentilor maternali au fost botezati de Episcopul Husilor

- Advertisement -

ÎNCRESTINATI… Preasfintitul Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, a oficiat ieri Taina Sfântului Botez pentru doi copii încredintati de Directia de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui asistentilor maternali. De la eveniment nu au lipsit autoritãtile locale si judetene, care i-au ajutat pe cei doi micuti proaspãt încrestinati sã se acomodeze cu bliturile aparatelor de fotografiat.

Slujba a fost oficiatã în Capela Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui, din soborul de slujitori fãcând parte Preasintitul Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, pãrintele consilier eparhial Vladimir Beregoi si pãrintele protopop Adrian Chirvasã. La eveniment au fost prezenti si deputatii Adrian Solomon si Irinel Stativã, presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu, vicepresedintele Consiliului Judetean, Ciprian Trifan, viceprimarul municipiului Bârlad, Roxana Miron-Feraru, dar si presedintele CARP Bârlad, Nicolaie Mihai. Copiii au fost încrestinati prin grija a douã persoane cu suflet mare, dr. Cristina Tiron si Cristina Stefan, care au fost de acord sã le fie pãrinti spirituali pruncilor. Pãrintele Episcop Ignatie a explicat tuturor celor prezenti semnificatiile momentelor ce alcãtuiesc slujba Sfântului Botez, îndemnându-i la reflectie asupra fãgãduintelor fãcute de nasi în numele pruncilor: „Sã ne strãduim sã oferim copiilor nostrii un mediu propice din punct de vedere spiritual. (…) Nu reusim sã transmitem pace în jurul nostru pentru cã ne locuiesc pãcatele. Iar ele înseamnã întuneric, agitatie si foarte multã neliniste.(…) Rãspunsul dat de nasi la întrebarea: “Te unesti cu Hristos?”, constituie un adevãrat program de viatã crestinã. (…) Hristos ne iubeste si când noi nu meritãm lucrul acesta! Ceva din dragostea lui Dumnezeu se reflectã în dragostea mamei fatã de copii”, le-a spus Preasfintitul Pãrinte celor prezenti. Cei doi bebelusi, botezati Andrei si Parascheva-Mãdãlina, vor râmâne pe mai departe în grija asistentilor maternali desemnati de DGASPC Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.