spot_img
spot_imgspot_img
22.2 C
Vaslui
20-mai-2024

O bârlãdeancã de la Asociatia „Nãscutã Înger” a strãlucit pe scena „Galei Ambasadorilor Nemteni” | FOTO

- Advertisement -

LAURI…Carmen Suciu, fondatorul Asociatiei „Nãscutã Înger” – Piatra Neamt, a fost votatã de peste 6.500 de oameni, on line, drept „Ambasador” al asistentei sociale. Trebuie spus cã numãrul mare de voturi a propulsat-o pe bârlãdeanca noastrã pe locul 2 în preferintele votantilor, din cei 12 ambasadori din diferite domenii. „Acest trofeu apartine în primul rând Lui Dumnezeu, surorii mele decedate, Ella, familiei mele, îngerilor, voluntarilor îngerilor, prietenilor, dar mai ales celor care mã sustin în misiuni îndeplinite, celor care îmi sunteti alãturi cu donatii, care mã sprijiniti în tot si toate” a spus Carmen Suciu.

Joi seara (22 noiembrie), la cinematograful Dacia din municipiul Piatra Neamt, într-un cadru festiv, a avut loc cea de-a II-a editie  a „Galei Ambasadorilor Nemțeni”. Personalitãțile nemțene care s-au fãcut remarcate pe parcursul ultimului an,  iunie 2017 – iunie 2018,  contribuind  la dezvoltarea culturalã și instituționalã a spațiului românesc, au fost recunoscute și apreciate public. Campania a fost lansatã pe 11 octombrie, iar pânã pe 10 noiembrie publicul a avut ocazia sã voteze pe site (online) candidații propuși pentru premiere în cadrul galei. Nominalizãrile s-au fãcut pentru 12 categorii: Artã vizualã, Artã plasticã, Literaturã, Educație, Tinere valori, Sãnãtate, Voluntariat, Asistențã socialã, Sport, Seniori remarcabili, Antreprenoriat și Mecenat. Proiectul „Gala Ambasadorilor Nemțeni”, a fost organizat de Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Culturã și Arte „Carmen Saeculare”.

Bârlãdeanca Carmen Suciu la categoria Asistențã Socialã – 6500 de voturi

Nu a fost niciun fel de surprizã cã fondatoarea Asociatiei „Nãscutã Înger” din Piatra Neamt, Carmen, Suciu a fost nominalizatã, deoarece de ani buni ea, împreunã cu alte asociatii din Piatra Neamt, ajutã constant persoanele aflate în dificultate – copii, pãrinti, bolnavi, orfani, studenti cu venituri reduse, bãtrâni singuri, familii care au rãmas fãrã nimic în urma unor incendii, din trei judete: Vaslui, Iasi si Piatra Neamt. Carmen Suciu, deja foarte cunoscutã în judetul Vaslui si mai ales în Bârlad, întretine la facultate peste zece studenti sãraci, ajutã bãtrâni singuri cãrora le duce zilnic mâncare, haine si medicamente. La Bârlad, locul sãu natal, are foarte multi copii bolnavi cãrora le procurã, din donatii, medicamente, pampers, lapte, haine, jucãrii. Ultimele douã actiuni le Asociatiei „Nãscutã Înger”, unde si redactorii nostri din Bârlad sunt voluntari ai „îngerilor”, s-au derulat în comuna Tutova si în comuna Pochidia. Acolo au fost donate ajutoare pentru mai multe familii aflate în dificultate, dar în special pentru o fetitã din Tutova, bolnavã grav (boala oaselor de sticlã) si pentru un bãiat de liceu, din Pochidia, de 16 ani, care abandonase scoala, pe care Asociatia „Nãscutã Înger” si cotidianul nostru, împreunã cu Carmen Suciu îl vor ajuta sã termine scoala si sã-si deschidã o frizerie.

Cine este Carmen Suciu?

SUFLET MARE…Carmen Suciu este o bârlãdeancã simplã, fãrã pretentii de VIP. Este plecatã de ani buni la Piatra Neamt. Provine din pãrinti deosebiti, cadre didactice (educatoare si învãtãtor), care au crescut trei fete, iar pe lângã ele, sãptãmânal aduceau la masã copii orfani de la Casa de Copii. Carmen a învãtat iubirea pentru aproapele sãu de la bunii sãi pãrinti. A început sã scrie de mic copil, activând ani buni la Cenaclul „Ciresarii” a profesorului Cristian Simionescu, trecut recent în nefiintã. A urmat Colegiul „Gheorghe Rosca Codreanu” apoi Institutul de Studii Economice. A avut un singur copil o fetitã, care a murit la doi ani, de o boalã extrem de rarã. Dupã moartea fetitei, Carmen a avut-o alãturi tot timpul, pentru sprijin moral si nu numai, pe sora sa Mihaela (Ella), dar acum câtiva ani, chiar în Ajunul Crãciunului, aceasta a plecat si ea la Cer, murind într-un cumplit accident de circulatie. Toate aceste nenorociri din viata ei si a familiei, i-au deschis drumul spre credintã, Dumnezeu si Iubire. Carmen Suciu ajutã orice om care îi cere ajutor, singurul „filtru” pe care îl are fiind uneori neputinta de a ajuta mai mult. Bârladul se mândreste cu asemenea Ambasadori! Multumim Carmen Suciu!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.