spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

„Oferta” guvernului PSD pentru primarii vasluieni, de Ziua Nationalã: zero lei!

- Advertisement -

SCANDALOS… Cei 86 de primari vasluieni, care sperau sã obtinã bani la bugetele locale la cea de-a doua rectificare bugetarã, au parte de o veste proastã, asa, ca de Ziua Nationalã a României. Guvernul PSD nu le alocã niciun leu, chiar dacã multi sunt la un pas de a închide primãriile, iar unii dintre edili sunt chiar membri de bazã în partidul aflat la putere. Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, stia cã nu se va da niciun leu la primari, la rectificarea bugetarã, însã a fãcut-o pe secretosul si smecherul, spunând cã a fãcut un proiect de hotãrâre de Guvern, prin care mai multe primãrii sã fie ajutate cu bani, din cele aflate în situatie criticã. Asta este rectificarea lui Buzatu, dacã se va aproba lista trimisã de el la Bucuresti. Singurii bani pe care îi primeste Vasluiul la aceastã rectificare bugetarã catastrofalã sunt 185.000 de lei, pentru plata meselor la unitãtilor scolare pilot, cu masã caldã la prânz.

Cei de la PSD i-au pãcãlit din nou pe primari, ca si la ultima rectificare bugetarã, astfel cã edilii vor trebui sã se descurce singuri cu plata salariilor si a celorlalte cheltuieli prevãzute pentru finalul de an. Ocupat cu cresterea nejustificatã si aberantã a salariilor la bugetari, guvernul PSD îi distruge pe primari sãi, fãrã sã le dea niciun leu, ca un „cadou” de Ziua Nationalã a României. Rectificarea mult asteptatã de multi dintre primari, care au de plãtit salariile restante pe 2 sau chiar 3 luni, va produce dezechilibre în institutii. Guvernul Dãncilã rectificã bugetul doar pentru a plãti dobânzi, salarii si pensii. Si, sã spunem, de unde ia banii pentru aceste plãti? De la Fonduri europene, Transporturi, Educatie si Cercetare, tãind dezvoltarea si viitorul României. Sã mai precizãm cã, în incompetenta sa, Guvernul adaugã 700 de milioane de lei la fondul de rezervã, semn cã urmeazã o bãtãlie durã între greii PSD, pe banul public. Adicã, aceia care sunt la sufletul lui Dragnea pot spera sã mai primeascã unele fonduri, gen Buzatu, de la Vaslui, altii, zero lei. „Nu ni se dau bani, asta e sigur. Am întrebat la Consiliul Judetean si ni s-a spus sã nu ne asteptãm la sume de la rectificare, pentru cã nu vom primi nimic. Nu e bine, repet, nu e bine deloc ce se întâmplã. Sunt colegi primari care au probleme cu salariile si vor fi nevoiti sã ia bani de la sectiunea de dezvoltare pentru a acoperi cheltuielile. Asta ne obligã acest guvern sã procedãm, ca sã nu murim cu zile. Sã mai spunem cã nu s-au dat nici mãcar bani pentru cofinantarea proiectelor?”, acuzã un primar vasluian, extrem de nemultumit.

Un vasluian cunoscut în tarã, fostul presedinte ANAF, Gelu Stefan Diaconu acuzã

Gelu Diaconu, fost sef al ANAF, lanseazã un atac devastator la adresa ministrului de Finante, Eugen Teodorovici, legat de aceastã rectificare. Vasluianul sustine cã Teodorvici minte cu nerusinare deoarece rectificãrile bugetare de anul acesta au fost „fãcute din pix”. „Îl declar oficial pe Orlando Teodorovici al doilea cel mai mare mincinos din PSD, dupã Liviu Dragnea! Rezumatul minciunii: Orlando si PSD ne zic cã vom atrage 5,2 mld euro (fonduri europene) pânã în decembrie. si, pur si simplu, trec din pix acesti bani imaginari atât la cheltuieli cât si la venituri, cã sã creeze iluzia unei rectificãri pozitive. Pentru a întelege dimensiunea si tupeul acestor corupti, la sfârsitul lui septembrie România atrãsese 6,17 miliarde euro între 2014-septembrie 2018. (…) DE FAPT, la un PIB de 949 md lei (umflat iarãsi cu 4 md lei, fatã de rectificarea din septembrie) dacã am aplica ponderea optimistã de 29,9%, presupunând cã ea va rãmâne la acelasi nivel (ceea ce nu se va întâmpla pentru cã s-au redus taxele), se pot obtine venituri bugetare de max 283 md lei. (…) Realizati minciuna? Marea majoritate a presei, probabil mufati la binefacerile propagandei PSD-iste, au prezentat bâlbele lui Orlando si ale altora. Felicitãri celor care au pus sub semnul îndoielii aceastã dezinformare. Doar „gugustiucii” preiau ca atare, pe nemestecate, cifrele lui Orlando si mincinosii de la PSD, adicã 99,(9)% dintre cei care au opinii în spatiul public despre buget”, sustine fostul presedinte ANAF.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.