spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Seful liberalilor vasluieni sare la gâtul lui Buzatu: “Consilierii PNL nu sunt membri PSD, sã ridice mâna când vrea presedintele CJ!”

- Advertisement -

REPLICÃ… Scandalul din Consiliul Judetean si modul în care conducerea pesedistã a judetului întelege sã dea bani anumitor primãrii, în majoritate cele PSD, i-a scos din sãrite pe liderii liberalilor din judet. Ieri, seful PNL, Nelu Tãtaru, a sustinut cã banii judetului Vaslui sunt distribuiti dupã cum vrea presedintele Dumitru Buzatu, avertizându-l cã acesta îsi bate joc de 30% din electoratul judetului, atunci când nesocoteste cererile primarilor si consilierilor judeteni liberali.

“Asistãm de mai multe luni de zile la niste rectificãri bugetare la nivel de judet, în care fondurile sunt dirijate de cãtre Dumitru Buzatu doar spre anumite primãrii, aproape cã sunt un fel de ajutoare sociale pentru o serie de primãrii. De 29 de ani, locuitorii judetului Vaslui asteaptã o schimbare, care nu mai vine. Si tot de atâtia ani vedem cum banii se alocã în functie de prieteniile de partid si nu de nevoile unor comunitãti. Am vãzut cu totii alocãrile fãcute de Miticã Buzatu cãtre 20 de comune si municipiul Husi. Si am vãzut cum se ascunde sub termeni legali presedintele CJ Vaslui, spunând cã proiectele au fost puse pe site cu douã ore înainte de sedintã, în jurul orei 14:00, fiind fãcutã remarca oficialã cã aceste proiecte au putut fi consultate de populatia judetului. Nimic mai fals, doar minciuni! Dumitru Buzatu stã acum cu gândul doar la amnistie si gratiere, pentru cã asa i-a cerut seful sãu de partid, Dragnea, care i-a dat ceva bani cu târâita pentru a-l sustine la Bucuresti. Asta trebuie sã afle lumea. Dacã am ajuns sãracii României si ai Europei este tocmai pentru astfel de atitudini manifestate de Miticã Buzatu, care împarte banii asa cum crede el de cuviintã, el, bogãtasul judetului Vaslui”, a spus Tãtaru.

Banii dati de Buzatu la primãrii nu au niciun fel de control, avertizeazã seful PNL

“Urmãreste cineva ce se face cu acesti bani care se tot dau fãrã niciun control, la primãrii? A controlat cineva dacã se plãtesc datorii din banii dati la primãrii, cineva de la judet? Nu. Ceea ce vrea Dumitru Buzatu este ca primarii, în special cei ai PNL, sã cheltuie toti banii pe care îi au la buget, sã rãmânã fãrã niciun leu în bugete, dupã care sã vinã la el, în genunchi, sã le dea el bani. Aici am ajuns în judetul Vaslui, cu aceastã guvernare PSD. Vreau sã explic, cu aceastã ocazie, si votul dat de consilierii nostri judeteni, marti seara (reamintim cã la rectificarea bugetarã si alocarea unor sume cãtre primãrii, cei 10 consilieri PNL s-au abtinut, n.r.). Consilierii judeteni ai PNL nu sunt membri PSD! Nu rãspund la comenzile lui Dumitru Buzatu. Probabil cã asta nu întelege presedintele Consiliului Judetean. Buzatu merge într-o directie gresitã. Dacã el gândeste cã trebuie sã stea primãriile în genunchi la usa lui, sã se roage pentru bani, îi spunem cã nu este normal si nu tolerãm o astfel de situatie. Votul nostru de marti seara a fost un vot împotriva modului în care Buzatu întelege sã se comporte cu cei care reprezintã cele 30% din voturile Consiliului Judetean, adicã membrii PNL, consilieri judeteni. A fost si un vot împotriva faptului cã niciodatã nu ne-a chemat la negocieri, nu am fost niciodatã consultati când a fost vorba de împãrtirea banilor”, a mai spus presedintele PNL Vaslui. Tãtaru a spus cã se asteaptã la o împãrtire corectã a celor 13 milioane de lei primite de la Guvern pentru primãrii în ultimele zile ale acestui an, sedintã care va avea loc astãzi.

“Buzatu a mers la Bârlad, pentru a-si face campanie electoralã, alãturi de primarul Boros“

“Dumitru Buzatu a mers de 1 Decembrie la Bârlad, primul oras liber de PSD, si a vãzut acolo reactia oamenilor fatã de partidul sãu, de atitudinea pe care o manifestã fatã de locuitorii acestui judet, a încercat sã se foloseascã de imaginea dlui Boros, tinându-l de brat. Acest oras are nevoie urgentã de 1 milion de lei, a trimis adresã la Consiliul Judetean, dar nu a primit niciun rãspuns. Aceasta este atitudinea lui Miticã Buzatu fatã de bârlãdeni. Consiliul Judetean trebuie sã dea strãzile înapoi primãriei, ca dl. Boros sã facã asfaltãri în oras, asta îi transmitem” – dr. Nelu Tãtaru, presedintele PNL Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.