spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Primarul Vasluiului este nemultumit de constructori: “Am rãmas cu sume necheltuite si în 2018 din cauza lor”

- Advertisement -

REACTIE… Vasile Pavãl, primarul municipiului Vaslui, este total nemultumit de modul în care unele firme care au prins contracte în oras si-au onorat prevederile în acest an. Acesta a dat ca exemplu firma care a câstigat lucrãrile la viitorul bazar, o societate din Cluj, care a tergiversat lucrãrile câteva luni de zile, fapt pentru care a rãmas necheltuitã suma de 4 milioane de lei. Legat de activitatea din primãrie, edilul spune cã mai multe servicii din institutie duc lipsã de specialisti. “Am avea nevoie de vreo cinci sau sase ingineri, pe diverse specialitãti. Am organizat concursuri, dar s-a prezentat un singur inginer, desi salariile sunt motivante, acum, în sectorul bugetar”, constatã primarul Pavãl.

Cel mai probabil, anul 2018 va fi unul record ca procent al încasãrilor din impozite si taxe locale la primãria Vaslui. Din bugetul de 106 milioane lei, prognozat la începutul anului, avem la finele lunii noiembrie încasãri de 97 de milioane, probabil cã vom mai încasa 6-7 milioane în decembrie si ne vom închide cu un procent de 95% încasãri la persoane fizice si 93% la persoane juridice. Le multumesc tuturor vasluienilor pentru cã au avut încredere în noi, si-au achitat la timp taxele si impozitele din care noi am fãcut investitii”, a fost mesajul pe final de an al primarului Vasile Pavãl. Resedinta de judet a ajuns deja la peste 113.000 de locuitori din cauza fluxului mare de moldoveni înregistrati la Evidenta Persoanei, însã acest lucru are si pãrti bune, dar si altele mai putin bune.

Douã proiecte cu orasul Cahul din Republica Moldova

“Am asigurat bani, în acest an, atât pe segmentul de functionare, cât si pe cel de dezvoltare. Pe functionare, s-au achitat toate lucrãrile fãcute la scoli, s-au plãtit salariile la toate serviciile si directiile primãriei, inclusiv la institutiile finantate de noi. Pe partea de dezvoltare, însã, am avut restante din partea constructorilor, pe graficele stabilite pentru realizarea investitiilor. Poate, dacã am fi insistat, am fi reusit sã recuperãm aceste restante. Probabil cã se vor recupera la începutul anului”, recunoaste primarul. Ieri, în Consiliul Local s-au aprobat ultimele cinci proiecte, din cele 9 finantate din fonduri europene, în valoare totalã de 30 milioane de euro. “Am stat în ultimele zile alãturi de proiectanti si consultanti din toatã tara, care au prins lucrãri în municipiul Vaslui, pentru a respecta termenele. O muncã titanicã, pentru cã joia viitoare aceste proiecte vor fi depuse la Ministerul Dezvoltãrii Regionale, iar în aceastã iarnã sã semnãm contractele de finantare, în conditiile în care avem proiectanti din Iasi, Vaslui sau Pitesti. Sper sã se respecte termenele de executie pe care le vom stabili cu noii constructori, pentru cã va fi foarte mult de muncã”, a mai apreciat primarul Vasluiului. Municipiul resedintã mai are o serie de proiecte, de mai micã anvergurã, care vor prinde contur în urmãtorii ani. Printre acestea, se numãrã proiectele initiate împreunã cu municipiul Cahul, din R. Moldova, respectiv investitii la Liceul Stefan Procopiu sau crearea unui nou centru cultural, în zona fostei centrale termice din zona Dimitrie Bolintineanu. Desi nu a dat prea multe detalii, primarul a spus cã anul viitor se va lucra pe un proiect urias cu Scoala 1, din Vaslui, pe partea de abandon scolar în rândul etniei romilor, un proiect de 5,7 milioane lei. “Le doresc vasluienilor, în prag de Crãciun si de An Nou, cele mai sincere urãri de sãnãtate si putere de muncã, sã aibã încredere în primãria Vaslui, pentru cã vom face investitii extrem de importante pentru oras, în urmãtorul an”, este mesajul primarului, înainte de Crãciun.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.