spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Degustarea de vin, finalizatã cu daruri pentru familiile nevoiase din Vaslui

- Advertisement -

ACTIUNE CARITABILÃ… Degustarea de vin, organizatã sãptãmâna trecutã de somelierul Marian Munteanu la Vecchia Roma, a reusit sã facã fericiti peste 30 de copii nevoiasi din satul Hârsova, comuna Delesti. Acestia au primit, chiar înainte cu douã zile de sãrbãtoarea Nasterii Domnului, dulciuri, alimente si fructe cu care au putut umple masa de Crãciun. “S-au strâns în jur de 1500 lei, bani cu care am reusit sã facem câte douã pachete pentru sase familii. Cazurile ne-au fost semnalate de preotul din Hârsova, cãruia de altfel îi multim pentru cã ne-a însotit pe tot parcursul actiunii. Mã bucur cã am reusit sã aducem un strop de bucurie acestor oameni aflati în nevoie”, a declarat somelierul Marian Munteanu.

Unul dintre lucrurile care l-a impresionat în timpul distribuirii pachetelor, a fost, pe lângã speranta si, totodatã deznãdejdea din ochii copiilor, drama cu care se confruntã acestia: alcoolismul pãrintilor. “Am constatat cã în unele familii pe care le-am observat existã o problemã cu alcoolul. De obicei tatãl se aflã în situatia aceasta, dar am gãsit la Hârsova un caz în care si mama cred cã era consumatoare. Este trist, mai ales pentru mine care, într-un fel promovez vinul. Ca o ironie a sortii, prin intermediul unui eveniment despre vin am reusit sã ajutãm câteva familii marcate de aceastã problemã a alcoolului. Una peste alta, pãstrez în memoria mea urmãtoarele trairi: capul plecat al unor copii în momentul în care au primit pachetul, care nu au nicio vinã cã s-au nãscut în acea ”casã”; zâmbetul altor copii, când ne-au vãzut ca le-am cãlcat pragul cu un pachet plin de dulciuri; pregãtindu-mã sã ies dintr-o casã, unul din copii s-a repezit sã mã apuce de mânã si, vãzându-l zâmbind, nu am rezistat sã nu îl iau în brate, apoi fratii lui m-au înconjurat si ne-am luat în brate, sentiment de nedescris. Tin sã multumesc persoanelor fãrã de care nu as fi reusit sã organizez acest eveniment: Lucian si Andrei Helciug, Florin Ciucã, Costi Drãgan, Sebastian George Blãnaru, Cãtãlin Avasalcei, Crina Dulute Florea, Adina Vulcan, Mihai Frincu, Silviu Rotarescu, Marian Ionescu, Ladaru Oana Simona”, a mai povestit somelierul.

Marian Munteanu, câstigãtorul Premiul I la concursul Trofeul Somelieriei 2018

Degustarea de vin organizatã de acesta face parte dintr-o campanie a lui prin care îsi doreste sã-i învete pe vasluieni sã bea corect un vin bun. Tânãrul are aproape 28 ani si este absolvent al Colegiului Economic “Anghel Ruginã”, precum si al Facultãtii Alimentatie si Turism din cadrul Universitãtii Transilvania. A avut diverse joburi în industria ospitalitãtii, de la ajutor de ospãtar în Predeal si receptioner de pensiune în Poiana Brasov pânã la ajutor de bucãtar în Bruxelles, cu bursã Erasmus si receptioner de restaurant în Dubai. “Somelier am ajuns dupã ce am lucrat în patru tãri diferite, în patru pozitii diferite, dar tot în industria ospitalitãtii. Acolo am vãzut câtã importantã se acordã somelierului la masã, la cinã. Cu timpul, mi s-a conturat ideea cã dacã vreau sã mai continui în acest domeniu, ar fi bine sã mã îndrept spre directia aceasta. M-am întors acasã, am fãcut cursurile de somelier la Bucuresti, apoi un alt curs despre vinuri, dar la nivel international. Acum fac parte din Asociatia Somelierilor din România, iar recent am luat Premiul I la concursul Trofeul Somelieriei 2018”, explicã tânãrul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.