spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
Vaslui
03-iun.-2024

Anul voluntariatului la Școala „George Tutoveanu” din Bârlad (FOTO)

- Advertisement -

PROIECTE  EDUCATIVE  Anul 2018 a însemnat pentru Școala Gimnazială „George Tutoveanu” din Bârlad  derularea de activități specifice în trei proiecte de voluntariat, prin care copiii defavorizați din comunele limitrofe au primit cadouri oferite din inima, de către elevii școlii. Participarea la proiecte educative locale, judetene, naționale și internaționale  reprezintă  o constantă definitorie a activității extrașcolare din această școală bârlădeană, considerată, pe drept, cea mai bună școală gimanzială din localitate, contribuind la formarea elevilor ca cetateni europeni proactivi.

Ultimul proiect derulat a fost cel  numit „Și tu poți fi Moș Crăciun” și a fost lansat de Biblioteca Municipală „Stroe Belloescu”. Acesta s-a concretizat prin oferirea de daruri copiilor din comuna Roșiești, la sfârșitul acestei luni.
„Campania <<Și tu poți fi Moș Crăciun>>, ajunsă la cea de-a V-a ediție, s-a încheiat cu vizita la Biblioteca Comunală Roșiești, unde ne-au așteptat 35 de copii. Spiridușii  Moșului au lăsat acolo cărți pentru copii, două măsuțe cu scăunele, creioane colorate și carioci, cărți de colorat, plușuri  mari pentru activitățile cu copiii. Pentru micuții care ne-au așteptat cu colinde și poezii, Moșul a pregătit pachete cu dulciuri și jucării din plus. Le mulțumim din suflet tuturor celor care s-au implicat și au dăruit bucurie acestor copii minunați. Ați fost alături de noi, ca de fiecare dată, și vă suntem foarte recunoscători. Sărbători fericite tuturor!”, este postarea făcută de reprezentanții Bibliotecii Municipale „Stroe Belloescu” din Bârlad, la care au răspuns elevii Școlii Gimnaziale „G.Tutoveanu”.

„Sunt și eu voluntar”

Un alt proiect  educațional local „Sunt și eu voluntar!”  este la al III-lea an  de desfășurare. A fost avizat de I.S.J. Vaslui în fiecare an. Chiar dacă a pornit încet, cu implicarea a câtorva cadre didactice, cât și a părinților copiilor de la clasele primare, elevi ai Școlii Gimnaziale,, George Tutoveanu, Bârlad,  scopul acestuia este de a educa elevii în spiritul dragostei pentru cei de lângă noi, cei cu posibilități materiale scăzute, în educarea elevilor,  în formarea deprinderilor de a empatiza, de a face fapte bune,  de a nu rămâne impasibili la nevoile celor de lângă noi. Proiectul constă în acțiuni de voluntariat în perioada Sărbătorilor de Iarnă,  dar și a celor din săptămâna ce preceda Sfintele Paște sau Ziua Internațională a Copilului. Coordonator al proiectului este prof. Botaș Georgiana. Partenerii acestui proiect sunt  Școala Gimnazială Zorleni, Școala Gimn. V. I. Popa din Bârlad, Școala M. C. Epureanu, Epureni, Școala N. Tonitza, Bârlad și alții. Parteneriatul încheiat prin prezentul protocol are drept scop derularea unor activități comune, în vederea realizării  scopul propus și prin popularizarea activităților. Rolul si responsabilitățile partenerilor implicați constă în implementarea activităților  din  proiect  conform planului aprobat, organizarea activităților  propuse, monitorizarea, realizarea și diseminarea rezultatelor proiectului, conform solicitărilor coordonatorului, popularizarea acțiunilor partenerilor ca exemple de bună practică.

Părinții, buni de dat exemplu!

„Ca  de fiecare dată, anul acesta, părinții elevilor claselor a III-a B și C, conduse de Prof. Botaș  G. și înv. Croitoru M., cât  și alte clase de elevi ai școlii, de la ciclul primar și gimnazial, prin intermediul comitetelor  de părinți, au organizat și au adunat mici daruri constând în îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării, rechizite, dulciuri și fructe pe care le-au împachetat și dus elevilor de la Școala  Gimn. M.C. Epureanu, din Epureni și în special micilor școlari și preșcolari din școala Horga, Epureni. S-au împlicat în activitate și elevi ai claselor gimnaziale conduși de prof. Mamalaucă M., Teodorescu M., Lipșa R., Mocanu A., cât și oficiul secretariat. Darurile au fost duse copiilor  la sfârșitul lunii acesteia, în ultima săptămână de școală dinaintea vacanței de iarnă,  cu autocarul,   de către elevii clasei a III-a B, însoțiți de prof. Barbu Mădălin și Botaș Georgiana. Contravaloarea transportului a fost sponsorizată de părinții clasei a III-a B. Doamnele și domnii învățători și educatori ne-au primit cu colinde și urători, cât și cu dulciuri pentru copii. Un al transport a fost dus   elevilor de la Școala Gimn. din Zorleni, mai ales elevilor nevoiași ce aparțin  de  zona Islaz. Convoiul de mașini personale ale părinților elevilor clasei a IV-a B a fost coordonat de Prof. Nela Ganea. Doamnele directoare ale Școlii Gimnaziale  „George Tutoveanu”  au sprijinit acțiunile elevilor și ale cadrelor didactice în acest sens.”, a precizat Paula Dascălu, directorul Școlii Gimnaziale „G.Tutoveanu” din Bârlad.
„Să fin mai buni de sărbători”
Proiectul  educațional „Să fim mai buni de sărbători”  derulat in parteneriat cu mai multe  școli din Bârlad se află la ediția a III-a și a fost  și în acest  an o acțiune reușită de voluntariat. Elevii de la cinci clase au oferit peste o sută de cadouri copiilor din comuna Perieni. Cadrele didactice – profesoarele Cristina Căruțașu, Dascălu Paula, Monica Vîrlan, Gabriela Dorofte, Dorina Bîgu,  au coordonat elevii implicate în proiect și cu ajutorul părinților au transportat darurile la Școala Gimnazială din Perieni în ultima săptămână din acest an de școală.  „Am fost impresionați de implicarea deosebită a elevilor și a părinților în  această activitate de suflet. Multumim  profesorilor școlii, elevilor și părinților pentru aceste fapte impresionante.”, a mai precizat Paula Dascălu.
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.