spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Șuletean mort de boală, bănuit de… „moarte suspectă”! (FOTO)

- Advertisement -

TEVATURA… Un bărbat  în vârstă  de 45 de ani din comuna Șuletea, cunoscut  cu afecțiuni medicale de mai multă vreme, a decedat pe 20 decembrie, la spitalul din Bârlad, după mai multe zile de chin. In loc să-i fie întocmite documentele pentru constatarea decesului  din cauze medicale, un medic de la spital, mai zelos din fire, s-a temut că ar fi vorba despre o …. moarte suspectă! De aici a început o tevatură, care a durat  zece zile, timp în care mortul a fost dus la Vaslui, „tăiat” la Medicina Legală, (unde s-a constatat că persoana a murit din cauza bolilor), apoi a mai fost lăsat o perioadă în frigiderul de la Morgă și abia ieri, primarul de la Șuletea, Ciprian Tamaș, a izbutit să aducă  în sat trupul neînsuflețit și să-l înmormânteze creștinește. Iată cum, excesul de zel al celor de la Spitalul din Bârlad, a făcut ca situația bietului om, și așa amărât și fără alte rude decât o soră săracă în comuna Banca, să fie mult mai complicată decât ar fi trebuit. Inmormântarea târzie s-a făcut cu ajutorul comunității din Șuletea, iar după ce l-a înmormântat  pe săracul Savin Guzgan,  primarul Ciprian Tamaș a răbufnit pe pagina sa de socializare.

„Trăim într-o țară ciudată, din toate punctele de vedere! Îi putem spune <<Tara tuturor posibilităților>>, dar nu ne vom gândi la România ca la visul american, dimpotrivă, ne vor veni în minte toate momentele în care ne-am confruntat cu situații absurde, sau care ne lasă fără replică! Pe 20 decembrie, s-a stins din viață, la Spitalul de Urgență din Bârlad, Savin Guzganu, născut în 1973, din șuletea! Era internat de vreo zece zile, iar deși situația lui medicală era cunoscută bine de medicii bârlădeni,  aceștia  au hotărât să îl trimită la Vaslui, la Medicina Legală de la spitalul județean, în opinia acestora  fiind vorba despre o moarte suspectă!

Singura lui rudă de gradul I era o soră care locuia la Banca sat, dar care ne-a zis din start că ea nu se bagă, nu o interesează…că nu are bani!  Am luat legătura cu Medicul șef de la Morga  și ne-a spus clar că Primăria Șuletea poate ridica cadavrul peste 10 zile! Noi făcusem deja groapa, dar na…asta este legea! Ieri după-amiază am găsit o rudă de gradul al III-lea, am fost împreună la Vaslui și l-am adus pe răposat! Problema nu era nici pe departe rezolvată…nu avea certificat de deces eliberat  și  nici  adeverință  de înhumare! Procedura?? He he…greul abia acum începe!

Poliția Murgeni trebuia să elibereze o dovadă că este deschis un dosar penal pe acest caz… am fost și am luat-o, apoi Procuratura să elibereze o aprobare pentru starea civilă, să poată întocmi certificatul de deces și adeverința de înhumare…am fost și-am luat-o! Am mers la Starea Civilă Bârlad, care avea doar o oră program astăzi, de la 12.00 la 13.00!  Ajuns aici, am dat trei  declarații, de ce nu am livretul militar al decedatul, de ce nu am certificatul de naștere al decedatului și de ce nu ne-am prezentat la ei în 48 de ore! Iată de ce spuneam că România este țara tuturor posibilităților! Acum plec spre Șuletea, unde ne așteaptă  preotul, pentru a-l înmormânta pe cel ce a fost  Savin Guzganu! Cei care vor să-l petreacă pe ultimul drum, pot veni acum la cimitirul din Șuletea! Drum lin la ceruri, suflet chinuit!”, a scris primarul Tamaș, nervos din cale afară pe birocrația de după o moarte pur și simplu de boală!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.