În luna ianuarie va avea loc o nouã sesiune examene pentru de admiterea la scolile de politie
EXAMEN…Pentru vasluienii care vor sã îmbrãtiseze cariera de politist încep emotiile, odatã cu noile admiteri programate pentru ianuarie 2019. Candidatii îsi vor primi legitimatiile de concurs si vor începe primele probe eliminatorii: contravizita medicalã si proba sportivã. Cei care vor fi declarati admisi dupã aceste probe, vor sustine examenul scris. Important este faptul cã cei nemultumiti de rezultate vor putea depune contestatii în termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor.
Pentru tinerii din judetul Vaslui, cariera de politist poate fi o oportunitate pentru o meserie bunã, de viitor. Astfel, în luna ianuarie a acestui an, Ministerul de Interne organizeazã o nouã sesiune de examene pentru admiterea la scolile de politie. Cei care opteazã pentru participarea la concursurile de admitere organizate în sesiunea din ianuarie 2019 trebuie sã aibã în vedere faptul cã trebuie sã se exprime personal, liber, fãrã echivoc si în deplinã cunoastere a conditiilor generale si a criteriilor specifice pe care trebuie sã le îndeplineascã în vederea participãrii la etapele concursului de admitere. De asemenea, candidatii trebuie sã formuleze în scris optiunea potrivit ofertei educationale, sã îndeplineascã în mod cumulativ conditiile generale si criteriile specifice pentru recrutare stabilite de actele normative si dispozitiile incidente aflate în vigoare, sã se prezinte si sã promoveze evaluarea psihologicã pentru a fi declarati “apt psihologic” conform prevederilor legale în vigoare, sã constituie fisa medicalã completatã la toate capitolele de specialitate prevãzute si concluzionatã apt pentru institutii de învãtãmânt MAI, conform prevederilor legale în vigoare si sã constituie dosarele de recrutare în volum complet si la termenul limitã prevãzut pentru transmiterea acestora la institutiile de învãtãmânt organizatoare.
Conditiile de recrutare a viitorilor politisti
Este bine de stiut si faptul cã viitorii candidati trebuie sã îndeplineascã o serie de conditii specifice. Astfel, acestia trebuie sã aibã cetãtenia românã si domiciliul în România, sã cunoascã limba românã, scris si vorbit, sã aibã capacitate deplinã de exercitiu. De asemenea, candidatii trebuie sã fie apti din punct de vedere medical, fizic si psihologic, sã aibã vârsta de minimum 18 ani împliniti sau sã îi împlineascã în cursul anului în care participã la concursul de admitere. Candidatii trebuie sã fie absolventi de liceu cu diplomã de bacalaureat, sã aibã un comportament corespunzãtor principiilor care guverneazã profesia de politist, sã nu aibã antecedente penale, cu exceptia situatiei în care a intervenit reabilitarea, sã nu fie în curs de urmãrire penalã ori de judecatã pentru sãvârsirea de infractiuni, sã nu fi fost destituiti dintr-o functie publicã sau sã nu le fi încetat contractul individual de muncã pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani, sã nu fi desfãsurat activitãti de politie politicã, astfel cum sunt definite prin lege, sã nu aibã semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentatie, în tinuta de varã. De asemenea, viitorii candidati trebuie sã fi obtinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel putin 9,00, sã nu fi fost exmatriculati pentru abateri disciplinare dintr-o institutie de învãtãmânt. Candidatii care au fost declarati “admisi” la concursul de admitere în institutiile de învãtãmânt nu trebuie sã aibã calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizatii cu caracter politic. Dosarul de recrutare în vederea participãrii la concursul de admitere contine urmãtoarele documente: cererea de înscriere si CV, copii ale documentelor care atestã nivelul si specializarea studiilor impuse de cerintele postului, copii ale actului de identitate, carnetului de muncã/certificatului stagiu de cotizare si/sau altor documente care sã ateste vechimea în muncã si, dacã este cazul, ale livretului militar.