spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Lupta de la Vaslui… pentru un loc de parcare!

- Advertisement -

MULTI NERVI… Ninsorile abundente cãzute în ultimele zile, cu un strat de zãpadã de aproape 40 cm în multe zone din Vaslui, au condus si la o situatie ciudatã. Mii de proprietari de masini au iesit din case cu lopeti, pentru a-si deszãpezi masinile. Au muncit ore în sir, pentru a scãpa de troienele înalte, au curãtat locurile de parcare dintre blocuri, au dat la lopatã pânã ce au ostenit. Pânã aici, nimic în neregulã. Numai cã, atunci când au plecat în oras cu diverse treburi, când s-au întors la bloc au avut parte de o surprizã de proportii. Locurile lor, curãtate si aranjate, erau ocupate de alti vecini sau masini strãine de bloc. Unii proprietari de masini au fost la un pas sã se ia la bãtaie pentru un banal loc de parcare!

Nervi cât cuprinde, în tot Vasluiul, ieri dimineatã. În multe zone, cei care au muncit si au curãtat locurile din parcãri, când s-au întors si-au gãsit locurile ocupate de alte masini , au fãcut adevãrate crize de nervi. “Îmi vine sã-i tai cauciucurile! Am muncit ca un rob si am gãsit o masinã pe locul meu, nu stiu de unde a apãrut în zona mea”, a spus un proprietar de masinã din zona Bazarului. Situatia este îngreunatã în tot Vasluiul de faptul cã drumarii nu au curãtat cum trebuie strãzile, lãsând pe Stefan cel Mare munti de zãpadã, imposibil de trecut cu autoturismul. Si între blocuri s-au adunat nãmeti de pânã la 2 m, iar circulatia este imposibilã, pentru cã tractoarele cu lamã au desfundat un singur fir, iar când se întâlnesc douã masini pe o alee dintre blocuri se lasã cu nervi si înjurãturi. Si încã un aspect reclamat de un cetãtean al Vasluiului: speriat cã îsi va pierde locul, pentru care muncise mult la deszãpezire, un vasluian a blocat cu sticle de plastic ditamai locul de parcare în centrul orasului, chiar sub nasul autoritãtilor. Cel mai probabil, din aceastã dimineatã se va trece la curãtarea strãzilor de muntii de zãpadã, însã se anuntã vesti alarmante pentru proprietarii de masini, desi îmbucurãtoare pentru cei mici. Vin alte zãpezi, începând de marti!

Prognoza meteo pentru urmãtoarele zile, încã un cod galben!

Un numãr de 12 judete din nordul si vestul României se vor afla sub Cod galben de ninsori si viscol pânã luni dupã-amiaza la ora 14.00 (unele surse spun cã acest cod galben va fi semnalat la Vaslui si în cursul zilei de marti, cu ninsori abundente), în timp ce, la nivelul întregii tãri, se vor semnala precipitatii mixte si vânt puternic pânã marti. Potrivit atentionãrii Cod galben emise duminicã de Administratia Nationalã de Meteorologie, în a doua parte a noptii de duminicã spre luni (13/14 ianuarie) si în cursul zilei de luni (14 ianuarie) în zona Muntilor Apuseni, în nordul Carpatilor Orientali si local în zona înaltã din vestul Carpatilor Meridionali, va ninge si local se vor cumula cantitãti de peste 20-25 l/mp, iar stratul de zãpadã va fi consistent. Vântul va prezenta intensificãri sustinute, îndeosebi în zonele de creastã, unde rafalele vor depãsi 90-100 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zãpada si determinând diminuarea semnificativã a vizibilitãtii. Ninsori, în general moderate cantitativ, vor fi si în Maramures si local în nordul Transilvaniei. Totodatã, la nivelul întregii tãri se vor semnala precipitatii moderate cantitativ (mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramures si Transilvania si la munte) si intensificãri ale vântului, potrivit unei informãri meteo valabilã în intervalul 13 ianuarie, ora 15.00 – 15 ianuarie, ora 8.00.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.