spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Elevii se întorc la scoalã criticând temele de vacantã: „Sunt o disputã între elevi si profesori”

- Advertisement -

REVENIRE… Elevii se întorc astãzi la scoalã dupã trei sãptãmâni de vacantã. Desi multi sperau cã aceasta va fi prelungitã pentru cã în ultimele zile a nins foarte mult, autoritãtile le-au cam stricat planurile si au fãcut tot posibilul ca acestia sã înceapã cursurile la data stabilitã. Dacã pentru unii vestea a fost de bun augur, dat fiind faptul cã îsi revãd colegii si profesorii, pentru altii vestea a fost un prilej de îngrijorare, mai ales dacã nu si-au fãcut temele de vacantã. Asta pentru cã desi un ordin de ministru recomandã profesorilor sã nu dea elevilor absolut deloc teme pe perioada vacantei, multe cadre didactice ignorã documentul si îi încarcã pe acestia cu numeroase exercitii.

Victor Munteanu, elev al Liceului „Stefan Procopiu” din Vaslui si inspector delegat al Consiliului National al Elevilor (CNE) în Consiliul Judetean al Elevilor (CJE) considerã cã „temele  reprezintã o disputã între elevi si profesori, mai ales când acestea sunt date pentru ca sã fie rezolvate pe timpul vacantelor. Din pãcate, un elev de gimnaziu acordã mai mult timp temelor decât învãtatului, ceea ce este inadmisibil. De asemenea, sistemul educational românesc este conceput de asa naturã încât sã nu existe un echilibru între timpul petrecut la scoalã si cel destinat rezolvãrii cerintelor pentru acasã. Asteptãm sã vedem în continuare cum vor evolua lucrurile, mai ales cã de curând s-au anuntat modificãri la legea educatiei nationale”.

Al doilea semestru va începe pe 11 februarie

Elevii vor merge la cursuri doar douã sãptãmâni, timp în care vor avea si o zi liberã, pe 24 ianuarie. Apoi, urmeazã o nouã vacantã, cea intersemestrialã, care va începe pe 2 februarie. Aceasta dureazã o sãptãmânã, orele de curs fiind programate sã înceapã pe 11 februarie, conform calendarului scolar publicat de Ministerul Educatiei. În 20 aprilie începe vacanta de primãvarã. Va dura pânã în 5 mai 2019. Din 6 mai pânã în 14 iunie urmeazã iar cursuri, iar din 15 iunie elevii intrã în vacanta de varã. Lucrãrile scrise semestriale (tezele) se sustin la finalul semestrelor, dupã parcurgerea programei scolare cu cel putin 3 sãptãmâni înainte de finalul semestrului. Pentru clasele terminale din învãtãmântul liceal, anul scolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.