PROBLEMÃ… Dãscãlita blondã de la Bãltati, cap de listã într-un dosar de contrabandã aflat pe rolul instantei Judecãtoriei Husi, continuã sã aibã necazuri din pricina… telefonului care i-a fost interceptat, în 2016, de anchetatori. Nici dupã trei ani, Alina Mãdãlina Idriceanu nu scapã de problemele aduse de aparatul buclucas. Zadarnic a abandonat atunci telefonul în cauzã, cãci, iatã, zilele acestea, femeia a pierdut procesul cu firma de telefonie, care poate sã o execute pentru aproape 2000 de lei, datorati de frumoasa blondã. La fel de prost cu banii stau si tovarãsii din acelasi dosar. Patru dintre ei au fost avertizati de instantã cã dacã nu vor plãti expertiza pe care au cerut-o pentru a se stabili dacã vocea din interceptãri le apartine, îi va decãdea din probã.
Necazurile se tin lant de membrii grupului condus de învãtãtoarea de la Bãltati, Alina Mãdãlina Idriceanu, judecati pentru contrabandã. Dupã ce cã procesul pare mai greu decât si-au închipuit, iatã, alt proces a ajuns-o din urmã pe tânãra care, spun procurorii, avea “hobby-ul” contrabandei cu tigãri. O firmã de telefonie mobilã nu a tinut cont de faptul cã Idriceanu nu a mai folosit acel telefon, poate si din cauza buclucului în care a bãgat-o, odatã cu interceptarea lui. A dat-o în judecatã, unde i-a imputat cã nu a plãtit ultimele facturi si faptul cã a renuntat la contract, înainte de termen. Instanta le-a dat câstig de cauzã celor de la firma de telefonie, astfel cã Idriceanu trebuie sã le achite aproape 2000 de lei. “Cei de la firmele de telefonie sunt absurzi. Dacã telefonul acela o fi fost confiscat de procurori, cãci este o practicã, de ce mai trebuia ea sã plãteascã un telefon la care nu vorbea, nu se folosea de el? Ar trebui schimbatã treaba aceasta. Ar trebui ca în cazuri mai deosebite, cum sunt acestea, de exemplu, firmele de telefonie sã nu mai poatã executa oamenii. Dar când semnezi contractul, ti se pune în fatã un teanc de hârtii, semnezi, dar habar nu ai cei. Eu stiu cã firma aceasta i-a cerut ei despãgubiri de peste 1400 de lei, pe motiv cã a întrerupt contractul mai devreme decât au scris ei acolo. Dar dacã ea a avut necazuri, dacã a fost si arestatã o perioadã, cine sã plãteascã telefonul? Ar trebui ca instanta sã nu le mai dea dreptate imediat firmelor de telefonie, cã ele însalã lumea si sunt mai rãu decât cãmãtarii. Ea avea datorie cam 400 de lei, din ce stiu, iar ei acum vor 2000 de lei. Nu e corect”, au spus apropiatii fetei.
Procesul merge greu, deja au trei ani de la descinderea mascatilor
Nici ceilalti tovarãsi din dosar nu o duc mai bine. Patru dintre ei au fost avertizati de instantã cã dacã nu vor achita contravaloarea expertizei pe care singuri au cerut-o, atunci când au vrut dovada cã vocea de pe interceptãri chiar le apatine, vor fi decãzuti din probã. Procesul dureazã deja de 2 ani, grupul celor nouã persoane bãnuite de contrabandã fiind trimis în judecatã în 2017. Descinderea mascatilor si perchezitiile de amploare au avut loc în mai 2016. Atunci, cazul a reprezentat o premierã în judet, pentru faptul cã era prima datã când o învãtãtoare în functie, era bãnuitã cã în timpul liber coordoneazã o adevãratã retea de contrabandisti de tigãri. Femeia a fost încãtusatã, retinutã si apoi arestatã preventiv pentru o perioadã.