spot_img
spot_imgspot_img
14.5 C
Vaslui
27-mai-2024

Un olimpic diagnosticat cu o boalã cruntã are nevoie de o sumã enormã de bani

- Advertisement -

Apel cãtre vasluieni

SPRIJIN…Un elev al Liceului “Emil Racovitã” din Vaslui a fost diagnosticat de curând cu o boalã nemiloasã: cancer osos. Pentru a urma tratamentul necesar, acesta are nevoie de o sumã enormã de bani: 80.000 euro. Colegii bãiatului s-au mobilizat exemplar si au început sã strângã bani pentru a-l ajuta. La liceu existã deja o cutie în care elevii pot dona bani, iar la sfârsitul sãptãmânii, într-un club din Vaslui, va avea loc si un concert caritabil sustinut de o trupã localã – Cojones Records. “Intentionãm sã organizãm si o searã de film, tot caritabilã, însã cel mai probabil aceasta va avea loc sãptãmâna viitoare. În câteva zile vom face public si anuntul. Ne-am bucura dacã ni s-ar alãtura cât mai multi vasluieni”, a precizat unul dintre colegii tânãrului.

Bãiatul este în clasa a XI-a si este olimpic la limba francezã, anul trecut reprezentând judetul la faza nationalã a Olimpiadei de Limbi Moderne. Tot anul trecut, a câstigat concursul de Francofonie, organizat de Club Kiwanis Galati si a fost rãsplãtit de Club Kiwanis Dijon cu o vacantã de o sãptãmânã în Franta. Nu-i vom dezvãlui numele pentru cã familia îsi doreste discretie. Însã oricine doreste sã verifice cazul sau sã afle mai multe despre acesta, poate lua legãtura cu conducerea liceului sau diriginta sa, profesoara Liliana Florea. “Este vorba despre elevul meu, din clasa a XI-a, elev de 10, olimpic. Deocamdatã s-a initiat o campanie de strângere de fonduri sub forma aceasta de cãtre elevi. Este vorba despre o suma mare si despre putin timp la dispozitie. Vã rugam sã ne sprijiniti. Participarea voastrã la acest concert caritabil înseamnã enorm pentru un adolescent care are nevoie acum de noi toti!”, este apelul profesoarei Liliana Florea.

Intrarea la concert se va face pe baza unei donatii minime de 10 lei

Concertul va avea loc vineri seara, 18 ianuarie, la ora 22:00, în Clubul Vogue. “Încercãm sa strângem cât mai multã lume la un concert caritabil, iar banii strânsi vor fi donati familiei cu scopul de a ajuta si sprijini aceastã cauzã. Urmãrim, pe aceastã cale, sã unim comunitatea muzicii autohtone într-un eveniment cu muzica rap, fiecare dintre cei prezenti cântând benevol. Intrarea se face pe baza unei donatii de cel putin 10 lei. Asteptãm cat mai multi tineri doritori de actiuni binevoitoare la acest concert”, se aratã în evenimentul creat pe Facebook de Cojones Records. În mediul online, colegii tânãrului au umplut retelele de socializare cu apelul de strângere de fonduri. “Noi, elevi ai Liceului “Emil Racovitã”, am dori sã vã prezentãm cazul colegului nostru, cu aprobarea doamnei directoare. Acesta a fost diagnosticat cu cancer osos si momentan este nevoie de suma de 80 mii de euro pentru o operatie în strãinãtate. Lucrãm la deschiderea unui cont bancar în cazul în care ati putea sã vã înstiintati pãrintii în privinta donatiei, însã de mâine va exista o cutie în sala 19 unde este binevenitã orice sumã. Multumim pentru cã ne-ati ascultat si sperãm ca sã fim cu totii uniti pentru colegul nostru”, scrie într-una dintre postãrile distribuite de zeci de vasluieni. Între timp, a apãrut si contul în care se pot dona bani: RO39RNCB0262006051730006, deschis la Banca Comercialã Românã, pe numele Diaconu Lãcrãmioara.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.