spot_img
15.2 C
Vaslui
16-iun.-2024
spot_img

Deputatul Solomon se dã evreu când e vorba despre ce se întâmpla în trecut în CL | VIDEO, FACSIMIL

- Advertisement -

OPORTUNIST… Deputatul Adrian Solomon a jignit-o pe prof.dr Elena Monu în sedinta de CL: „Vreti sã ne puneti pe grãunte, pe coji de nucã, cum se fãcea pe vremea când erati profesoarã, acum 200 de ani”? a strigat ironic Solomon în plenul sedintei, fãcând aluzie la vârsta înaintatã a distinsei profesoare. Primarul Bârladului, Dumitru Boros a intervenit în discutie si i-a amintit deputatului cã în anii trecuti, când PSD era la butoane, la fel se proceda cu bugetul actiunilor curlturale, avansându-se o sumã provizorie. Obraznic, acesta a continuat cu mistocãreala: „Lãsati ce-a fost, e istorie, nu stiti ce spune evreul? Pe ce-a fost nu dãm doi bani! Hai sã vedem ce facem în viitor”. Cearta a pornit de la „Ziua desrobirii rromilor” de pe 8 februarie, unde s-a pus în discutie bugetul pe prima actiune culturalã a lunii februarie!

Sedinta de îndatã de pe 31 ianuarie a CL Bârlad a fost una scandaloasã. Prezenta la sedintã a deputatului Adrian Solomon a dat sedintei un aer de mistocãrealã, pe care îl regãsim de fiecare datã când acesta participã la dezbateri, fie în Parlament sau CL Bârlad. Dacã în Parlament acesta a sãrit la gâtul unei doamne (n.r. ministra Muncii) amenintând-o cã o va da afarã din salã si cã o ceartã „ca pe o bunicutã”, la sedinta de CL a cãsunat-o pe prof. dr. Elena Monu, presedinta comisiei de culturã a CLM Bârlad si presedinta Academiei Bârlãdene. Aceasta conducea sedinta când s-a prezentat proiectul de hotãrâre pentru actiunile culturale din luna februarie ale CL si Primãriei Bârlad, când deputatul Solomon a sãrit cu gura pe ea si pe primarul Dumitru Boros: „Vreau sã vã întreb, ca presedintã a comisiei de culturã. Aveti douã actiuni asemãntoare, douã simpozioane, iar la unul aveti prevãzutã suma de 1.000 de lei si la cel cu << Ziua desrobirii rromilor>> ati prevãzut 2.500 de lei, pentru cã aveti trecutã si cazarea invitatilor. Deci, ce invitati aveti? Cine vine sã vorbeascã despre desrobirea rromilor? Spuneti-ne si nouã”, a început deputatul Solomon. Elena Monu a dat un rãspuns care nu l-a satisfãcut pe deputat: „În legãturã cu cei 2.500 de lei, am discutat cu domnul Rãducanu (n.r. consilier PSD) despre activitate. La nici una din aceste activitãti nu se poate face desfãsurãtorul, care este întocmit cu câteva zile înainte, asa se fãcea si pe timpul doctorului Teodorescu (al PSD – n.r.). Bugetul este estimativ”. „Nu doamnã, sã ne spuneti si nouã pe cine chemati? Pe Kogãlniceau, pe Lincoln? Pe cine chemati? Pe Anton Pann? Veniti cu un rãspuns ambiguu. Asteptãm rãspunsul, vã rog”, a tunat deputatul mistocar. „Vi l-am dat, trecem la vot, nu mai discutãm”, a replicat Elena Monu, la care deputatul Solomon i-a reprosat, fãcând aluzia la vârsta înaintatã a acesteia: „Vreti sã ne puneti si pe grãunte sau pe coji, la colt?” a spus acesta. „Nu, asta era acum 200 de ani” i-a spus Elena Monu. „Pãi când erati dumneavoastrã profesoarã!”, i-a rãspuns obraznic Adrian Solomon, fãcând-o pe profesoarã sã plângã în râsul general al consilierilor PSD, care-i tineau isonul sefului lor de partid!

Solomon este evreu când e vorba de ce se fãcea pe timpul PSD-ului!

Primarul Dumitru Boros a sãrit imediat în apãrarea profesoarei Elena Monu, care rãmãsese fãrã replicã la mojicia deputatului Adrian Solomon. „Eu stiu cã a avut loc o discutie anul trecut în legãturã cu acest subiect, ziua desrobirii rromilor, care n-a fost prinsã în agenda culturalã si ni s-a reprosat de cãtre consilierul Rãducanu. Acum am prins-o si nu e bine cã s-au alocat bani pentru invitati. Nu stim cine sunt acestia. Constantin Nituc stie ( n.r. angajat al Primãriei), fiindcã el se ocupã cu doamna Monu de activitãti, si este plecat. Aveti darul de a face scandal din orice. Ce legãturã are? Puteti pune un amendament, acum ne cautati la transparentã, cã nu punem pe site, dar în 2015 dacã îmi aduc aminte nu era nimic pe site-ul primãriei Bârlad!” a spus primarul Boros. „Lãsati, acum suntem în 2019, restul e istorie. Stiti ce spune evreul <<Pe ce-a fost nu dãm doi bani>>. Hai sã vedem ce facem în viitor”, a minimalizat „evreul” Solomon faptul cã la capitolul transparentã în cheltuirea banului public PSD, timp de 16 ani (din 2000 pânã în 2016) a stat foarte prost! La acest proiect de hotãrâre, consilierii PSD s-au abtinut, astfel cã doar consilierii PNL au votat, plus consilierul independent Bogdan Sârbu. Cu 11 voturi pentru, proiectul a fost aprobat.

_PROIECT 2 PESTE ORDINEA DE ZI

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.