spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Politistii rutieri cer ajutorul primarilor de la tarã: “Trebuiesc în jur 500 de veste reflectorizante pentru fiecare comunã”

- Advertisement -

ALERTÃ… Numãrul mare de accidente în care sunt implicati cãrutasi din judetul Vaslui, cât si inconstienta unor tãrani care ies pe drumurile publice fãrã sã poarte veste reflectorizante, asa cum cere legea, i-au fãcut pe sefii Politiei Rutiere judetene sã cearã ajutorul primarilor din mediul rural. Comisarul sef Sergiu Anton, seful SPR, sustine cã “judetul Vaslui, dintr-un bilant fãcut de Politia nationalã, este singurul care are mari probleme cu cãrutasii, în toate judetele s-a gãsit întelegere, numai la Vaslui nu s-a putut face nimic”. Acesta a discutat, ieri, la o sedintã cu primari din tot judetul, cerându-le sã cumpere, “în jur de 500 de veste reflectorizante de fiecare comunã, pe care sã le împãrtiti celor care detin cãrute, pentru cã vestele le pot salva viata”.

Anul trecut, a spus seful Serviciului Politiei Rutiere, în judetul Vaslui au decedat în accidente rutiere 32 de persoane, din care 30 în urma unor evenimente produse în mediul rural. Un numãr de 9 persoane decedate, mai sustine comisarul sef Anton, erau persoane de peste 65 de ani, oameni în vârstã care au nesocotit toate legile si regulamentele rutiere. “Este foarte greu pentru noi, ca politisti, sã mergem în întâmpinarea unor evenimente cu urmãri tragice. Dvs, ca primari, ati putea sã faceti cu mult mai multe pentru a evita astfel de drame. Nu sunt adeptul amenzilor aplicate bãtrânilor, de aceea vã cerem ajutorul, pentru a nu mai avea atâtea evenimente neplãcute si tragice. Gânditi-vã la un singur lucru: din cele 32 de persoane decedate, trei au fost biciclisti care se aflau sub influenta bãuturilor alcoolice, în sate. Avem mare nevoie sã colaborati cu noi într-o problemã foarte gravã, cea a cãrutasilor care circulã haotic în sate. Suntem singurul judet din tarã care înregistreazã evenimente tragice din cauza cãrutasilor, vã rog sã mã credeti”, a spus seful Politiei Rutiere, în fata unor primari care se foiau deja în scaune.

Comisarul-sef Anton a distribuit 5.000 de veste reflectorizante, din donatii

Folosind puterea exemplului personal, Sergiu Anton a fãcut rost, din donatii, de 5.000 de veste reflectorizante, pe care le-a împãrtit deja cãrutasilor. Dar nu este destul. “Strada este un carnagiu, la acest moment. Am discutat deja cu 20 de primari, si sper cã voi gãsi întelegere la mai multi edili, pentru a face strada un loc mai sigur. În medie, pe fiecare comunã am calculat cã ar fi nevoie de 500 de veste, nu ar fi un efort prea mare pentru dvs. Sã prevenim, înainte de a sanctiona, stiu cã nu sunt bani, dar nu este niciun efort prea mare. Bine ar fi sã gãsiti solutii pentru ca acesti cãrutasi sã nu mai circule pe drumurile nationale. Si mai este un lucru pe care trebuie sã-l stiti: în cazul unui eveniment tragic, se aplicã sanctiuni administratorului drumului si primãriei pe raza cãreia s-a produs evenimentul”, a mai completat seful Politiei Rutiere. Primarul comunei Cretesti, Viorel Savin, a spus cã nu întelege de ce s-a încãrcat în contabilitatea primãriei cu multe amenzi, de zeci de mii de lei, date unor cetãteni moldoveni care circulã pe drumul european, însã Politia Rutierã i-a spus cã “asa este legea, nu avem noi ce face”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.