spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
21-mai-2024

A scãzut performanta Colegiului Codreanu

- Advertisement -

ÎN SCÃDERE… Numãrul burselor pentru performanta scolarã – medii de 10 si rezultate bune la concursurile scolare nationale si internationale, a scãzut în acest an de la 35 la 21. Prestigiosul Colegiu bârlãdean a fost întrecut în anul scolar trecut la criteriu performantã de cãtre Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” care are 28 de elevi ce îndeplinesc conditiile pentru a primi bursa de performantã.

Consilierii locali bârlãdeni au analizat pe 28 februarie, în sedinta CLM ordinarã, proiectul de hotãrâre, initiat la solicitarea Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu” prin care consilierii locali trebuie sã aprobe diminuarea numãrului de burse de performantã, de la 35 la 21 si transformarea lor în burse de merit. „Vã solicitãm sã aprobati transformarea a 14 burse de performantã (14 burse x 80 lei), în burse de merit (18 de burse x 60 lei), cu încadrarea în bugetul alocat pentru bursele scolare pentru anul scolar 2018 – 2019, din urmãtoarele motive: Din cele 35 de burse de performantã alocate unitãtii noastre prin hotãrârea Consiliului Local, s-au acordat 21 burse la începutul anului scolar, doar 21 de elevi încadrându-se în criteriile acestei categorii de bursã. În urma revizuirii semestriale a burselor de merit acordate pe baza criteriului de medie, s-a constatat cã foarte multi elevi care se încadreazã în criteriile de acordare a burselor de merit au medii peste 9,50″, a precizat Daniela Jitcã, directorul Colegiului Codeanu, în adresa trimisã cãtre CLM Bârlad. Consilierii locali au aprobat proiectul de hotãrâre.

Astfel, lista cu bursele acordate elevilor bârlãdeni care au întunit conditiile pentru bursã de performnatã se regasesc 56 de elevi de la scolile gimnaziale si de la trei licee – Colegiul Codreanu – 21, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” – 5, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” – 28, Colegiul „A.I.Cuza” – 0, Scoala Gimnazialã „Episcop Iacov Antonovici” – 1 si si Scoala de municã si arte plastice „N.N.Tonitza” – 1. Tot în acest an se mai acordã 307 burse de merit (60 lei/lunã), 110 burse de studii (50 lei/lunã) si 171 de burse de ajutor social (50 lei lunar) elevilor din municipiul Bârlad care se încadreazã în criteriile prevãzute de Ministerul Educatiei. Suma din bugetul local alocatã este de 36 950 lei/lunã, care merge cãtre 13 unitãti scolare din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.