spot_imgspot_img
8 C
Vaslui
27-apr.-2024

Simpozionul International la Vaslui, cu invitati din Portugalia, Cipru, Italia si Turcia.

- Advertisement -

EVENIMENT… Au început înscrierile pentru cea de-a V-a editie a Simpozionului International pentru Educatie Intergenerationalã, organizat de Scoala Gimnazialã “Alexandra Nechita” împreunã cu Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui. Evenimentul se va desfãsura pe 12 aprilie, însã cei care îsi doresc sã participe trebuie trebuie sã trimitã lucrãrile pânã pe 11 aprilie. Pentru cã este un simpozion international, vor participa si cadre didactice, formatori pentru educatia adultilor si cercetãtori din strãinãtate, adicã din Portugalia, Cipru, Italia si Turcia.

“A devenit deja o traditie ca, la fiecare început de primãvarã, sã vã lansãm invitatia de a participa la o nouã editie a unui eveniment care doreste sã medieze relatia dintre copii, pãrinti, bunici, strãbunici, extrãgând esente pentru a formula retete ale armoniei, pentru o viatã mai bunã si o educatie bazatã pe valori perene: Simpozionul International pentru Educatie Intergenerationalã, organizat de Scoala Gimnazialã “Alexandra Nechita” împreunã cu Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui. Vã asteptãm sã dati curs acestei invitatii si sã propuneti noi teme de reflectie, menite sã redefineascã orizontul relatiilor dintre generatii!”, este anuntul organizatorilor.

“Simpozionul intentioneazã sã valorifice si sã popularizeze exemplele de bunã practicã acumulate”

Scopul simpozionului este, potrivit organizatorilor, cresterea calitãtii, a caracterului inovator si a dimensiunii europene în învãtãmântul preuniversitar. “În ultimul deceniu, judetul Vaslui a fost spatiul în care s-au desfãsurat numeroase proiecte

inovatoare în domeniul educatiei – de la educatia prescolarã si gimnazialã, la cea a elevilor de liceu, a tinerilor si a adultilor. Toate aceste proiecte, recompensate adesea cu înalte distinctii ale Comisiei Europene (European Language Label) sau ale Ministerului Educatiei Nationale (Scoala Europeanã), împreunã cu alte initiative valoroase de formare, trebuie sã-si gãseascã un forum adecvat de propagare a bunei practici. În acest spirit, Simpozionul International pentru Educatia Intergenerationalã intentioneazã sã valorifice si sã popularizeze exemplele de bunã practicã acumulate, aplicând totodatã prevederile UNESCO cuprinse în Cadrul de Actiune de la Dakar pentru Educatia pentru Toti, în vederea punerii la punct a unei strategii pentru : educatia lingvisticã si interculturalã de calitate pentru toate vârstele; educatia durabilã cu valorificarea experientelor autohtone; transmiterea stiintei si rãspândirea rezultatelor pozitive; generalizarea educatiei plurilingve intergenerationale; realizarea unor actiuni speciale destinate educatiei active la vârsta a treia”, se aratã în regulamentul simpozionului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.