spot_imgspot_img
20.2 C
Vaslui
29-mart.-2024

AM AVUT DREPTATE: Patronul de la Redcon 1 a fost demascat, musamalizase accidentul grav al lui Baciu!

- Advertisement -

ADEVÃRUL…Pus în fata declaratiilor angajatilor si a unor probe evidente, dupã douã zile de anchete din partea Inspectoratului Teritorial de Muncã si a Serviciului de Investigare a Criminalitãtii economice, administratorul firmei Redcon 1 a recunoscut cã Petricã Baciu s-a accidentat în timp ce cãuta un produs, cãzând de la înãltime în hala firmei. Dupã ce, initial, spunea cã nu are nicio treabã cu accidentarea gravã a lui Baciu, omul sãu de încredere din ultimii 20 de ani, ieri, acesta a dat o nouã declaratie, în care afirmã cã muncitorul s-a accidentat grav si si-a fracturat un picior si bazinul, cãzând de la înãltime în timp ce era la serviciu. Ziarul nostru a sustinut, încã de la început, cã Baciu s-a accidentat în timp ce era la serviciu, în timp ce patronul de la Redcon 1 sustinea cã s-a accidentat acasã, pentru cã se pensionase si nu mai venea la treabã. Seful ITM Vaslui, Dan Chirvase, ne-a confirmat, ieri, cã seful Redcon a recunoscut accidentul angajatului, iar politia trebuie sã-i facã dosar penal pentru fals în declaratii si înscrisuri oficiale, poate chiar si mai grav, pentru cã viata unui om a fost pusã în pericol, însã patronul a preferat sã musamalizeze totul.

“Vã pot spune cã tot ceea ce ati scris în articolul dvs, în Vremea Nouã, se confirmã. Petru Baciu s-a accidentat în timp ce era la serviciu, nici vorbã de accidentare acasã. În urma verificãrilor fãcute la firmã, alãturi de politisti, inspectorii de muncã au ajuns la concluzia cã evenimentul a avut loc în timp ce omul respectiv era la serviciu, la locul de muncã. Sunt mai multe cauze si împrejurãri în acest caz si nu întelegem de ce nu a fost anuntat evenimentul si accidentarea muncitorului si s-a apelat la ceea ce s-a petrecut ulterior. Vom face toate cercetãrile, pânã la capãt, iar cei care au dat declaratii false vor trebui sã rãspundã. Deja administratorul de la Redcon 1 si-a schimbat declaratia si spune cã, într-adevãr, Petru Baciu s-a accidentat grav, cãzând de la înãltime în hala depozitului”, spune inspectorul sef al ITM Vaslui. Se confirmã, astfel, scenariul initial: Petru Baciu cade si îsi fractureazã piciorul si bazinul, este gãsit de cãtre un coleg, Ion Gavrilã, care anuntã conducerea. Vine, în grabã, fiul patronului, care îl urcã pe Baciu în masina sa si se deplaseazã la blocul acestuia, de pe strada Cãlugãreni. Acolo, familia sunã imediat la 112 si spune cã Petricã Baciu a fost victima unui eveniment produs în scara blocului, însã medicii de la Spitalul Judetean pun diagnosticul “Fracturã prin cãdere de la înãltime”.

Cât costã viata unui om care te-a slujit orbeste 20 de ani?

De ce a preferat patronul de la Redcon 1 sã musamalizeze accidentarea gravã a omului care i-a adus mii de clienti în 20 de ani de activitate? Probabil pentru cã Baciu lucra la negru si îsi pregãtise dosarul de pensionare, deci un accident la firmã ar fi avut urmãri grave pentru administratorul Redcon 1. Si mai grav, toti angajatii de la Redcon au fost amenintati sã nu sufle niciun cuvânt în oras despre accident, desi toatã firma stia ce se întâmplase. În loc sã se implice si sã-l ducã pe Baciu la o clinicã din Iasi sau Bucuresti, conducerea firmei l-a lãsat la SJU timp de douã sãptãmâni de zile, în comã indusã din cauza durerilor insuportabile. Politia cautã, în continuare, imaginile din ziua de 6 martie, pentru a vedea cum s-a produs accidentul, desi este foarte posibil ca acestea sã fi fost sterse sau sã nu fi fost pãstrate atâtea zile. Administratorul de la Redcon 1 s-a ales cu un ditamai dosar penal, atât pentru nerespectarea legislatiei privind conditiile de muncã, cât si pentru fals în declaratii si înscrisuri publice. El poate fi acuzat si de faptul cã Baciu este grav rãnit, pentru cã omul nu se va putea misca luni si ani de zile, iar operatiile vor fi lungi si costisitoare, asa cã ar putea ajunge în fata instantei pentru cã a ascuns accidentul grav suferit de cãtre omul sãu de încredere. Conducerea ITM a mai anuntat cã se fac verificãri si în privinta conditiilor de muncã de la Redcon 1, pentru cã unii angajati au recunoscut cã lucreazã de la 7 dimineata si pânã la 18.00-19.00 seara, zi de zi, fiind epuizati de volumul de muncã si de multele ore petrecute la serviciu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.