spot_img
spot_imgspot_img
13.8 C
Vaslui
18-mai-2024

Preotul Mazilu, duhovnicul în scaunul cu rotile, plâns de credinciosi!

- Advertisement -

TRISTETE… Pe 27 martie, preotul Corneliu Mazilu, cel care a fost duhovnic zeci de ani la rând, pentru oamenii din satul Râsesti, a trecut la cele vesnice, la vârsta de 69 de ani. Ultimele clipe din viatã i s-au scurs la Bucuresti, la copii, unde, spun apropiatii, stãtea iarnã de iarnã. “Ar fi trebuit sã revinã acasã. Mereu, când se încãlzea, venea acasã, la Râsesti. Va veni si acum, dar nu va mai pleca niciodatã”, spun, cu tristete, oamenii din Râsesti. Preotul Mazilu suferea de ani de zile de o afectiune care s-a agravat cu timpul. A mers cu dificultate, iar în ultima vreme, acesta nu se mai putea deplasa. Înmormântarea sa va avea loc sâmbãtã, la Râsesti, spun apropiatii.

S-a stins din viatã pãrintele Corneliu Mazilu, preotul care, ani la rând, a fost pãstor de suflete în satul Râsesti, comuna Drânceni. Iubit de oameni pentru firea sa blândã si deschisã, preotul Mazilu nu a tinut seamã de boala care l-a necãjit ani la rând, îngreunându-i mersul si, în ultima parte a vietii, tintuindu-l în scaunul cu rotile. A lãsat mereu la o parte suferinta sa fizicã, si a ajuns întotdeauna la credinciosii sãi. Avea 69 de ani si încã multe planuri. Din dragoste pentru locurile de care a fost atasat într-un fel cu totul special, pãrintele Mazilu a scris o “Monografie” a comunei Drânceni, pe care a scos-o de sub lumina tiparului în 2018. Apropiatii spun cã ar fi urmat sã o lanseze anul acesta, de Hramul satului Râsesti (sãrbãtoarea Sfintilor Constantin si Elena).

“Mergea foarte greu sau chiar în cãruciorul cu rotile, dar era întotdeauna unde credinciosii aveau nevoie de el”

Pãrintele Corneliu Mazilu s-a nãscut pe 12 septembrie 1949. Avea doi copii si o preoteasã la fel de iubitã de toti enoriasii. Casa lor era în permanentã deschisã pentru toti cei care aveau nevoie de ajutor, iar afectiunea de care pãrintele suferea si care îl fãcea sã meargã foarte greu, nu a fost niciodatã piedicã între credinciosi si duhovnicul Mazilu. Sprijinit în baston sau de bratul vreunui dascãl, pãrintele intra în toate casele, si era mereu acolo unde oamenii aveu nevoie de el. Trupul neînsufletit va fi adus acasã, la Râsesti, spun apropiatii, iar înmormântarea va avea loc sâmbãtã, 30 martie. Dumnezeu sã îl odihneascã în pace!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.