spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Amenzi pe bandã rulantã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui

- Advertisement -

SANCTIONATI… Controlul inspectorilor Directiei de Sãnãtate Publicã Bacãu, la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui s-a lãsat cu mai multe amenzi pentru personalul unitãtii sanitare. Sanctiunile au fost date nu spitalului, ci „pe persoanã fizicã”, mai ales infirmierelor, cãrora li s-a reprosat cã nu se achitã asa cum trebuie de sarcinile de serviciu. Trebuie spus cã unitatea medicalã a fost verificatã la sânge, corpul de control trecând în raport si un singur fir de pãianjen gãsit pe holuri.

Timp de douã sãptãmâni, cel mai mare spital din judetul Vaslui s-a aflat sub lupa inspectorilor Directiei de Sãnãtate Publicã Bacãu, care au luat la puricat toate sectiile unitãtii medicale. Obiectivele actiunii tematice de control au vizat verificarea documentelor privind înfiintarea si functionarea spitalului, verificarea structurii functionale, a normelor privind asigurarea conditiilor generale de igienã, verificarea asigurãrii utilitãtilor, a blocului alimentar, verificarea respectãrii normelor de supraveghere, prevenire si control al infectiilor nosocomiale. S-a urmãrit si verificarea modului de aprovizionare cu materiale de curãtenie si conditiile de depozitare.

Infirmierele, cele mai amendate

Încheiat vineri, controlul efectuat la ordinul Ministerului Sãnãtãtii, a scos la ivealã mai multe nereguli, mai ales în ceea ce priveste curãtenia. Potrivit unor surse, s-au dat 14 amenzi în valoare de câteva mii de lei, în special infirmierelor. „Au controlat tot, de la curãtenia din bãi, pânã la farfuriile din care mãnâncã pacientii. O infirmierã a fost sanctionatã pentru cã pe colacul unui wc erau urme de urinã. S-au dat amenzi pentru pânza de pãianjen de pe pereti, sau pentru un colt de pâine aruncat pe jos. Mai multe infirmiere trebuie sã plãteascã saltelele paturilor, pentru cã bolnavii si-au fãcut nevoile pe ei si au murdãrit bunurile spitalului. Acum li se vor retine bani din salarii pânã vor achita saltelele de care trebuiau sã aibã grijã”, ne-a declarat un angajat al unitãtii sanitare.

„Vom continua sã facem controale”

Ministrul Sãnãtãtii, Sorina Pintea, a declarat vineri cã mai multe persoane din sistem i-au reprosat frecventa ridicatã a acestor controale, motiv pentru care „lumea este stresatã”. „La un moment dat mi s-a reprosat, oarecum mai mult sau mai putin voalat, cã sunt foarte multe controale în sistem, cã lumea este stresatã, da, asa vreau sã fie. Vom continua sã facem aceste lucruri pentru cã pânã la urmã este nevoie sã punem pe primul plan si nu doar la nivel declarativ siguranta pacientului”, a punctat ministrul. Ea a explicat cã sunt niste reguli care trebuie respectate de cei implicati în sistemul de sãnãtate. „Sunt niste reguli pe care trebuie sã le respectãm cu toti cei implicati în sistemul de sãnãtate. Se discutã despre reformã, nu stiu ce sã reformãm, pentru cã dacã nu aplicãm regulile pe care le avem acum nu vom sti ce nu merge si ce avem de fãcut pe viitor. E timpul sã respectãm ceea ce avem, urmând ca apoi sã reformãm ceea ce cu adevãrat nu merge. Ce reusim sã facem – reusim sã birocratizãm, pentru cã atunci când gãsim o neregulã undeva nu se aplicã ceea ce avem în sistem, mai punem o filã în plus la ceea ce trebuie sã facã fiecare spital. Eu nu sunt de acord cu aceste lucruri, întâi respectãm regulile si apoi vedem ce avem de reformat”, a mai spus Sorina Pintea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.