spot_img
spot_imgspot_img
24.3 C
Vaslui
21-mai-2024

Proiectul deputatului Olteanu intrã în linie dreaptã: drumul european de la Tisita la Bucuresti va fi transformat în autostradã!

- Advertisement -

VESTE BUNÃ… Drumul National 2 (sau E85, asa cum îl stiu multi soferi), un drum foarte aglomerat, care face sute de victime anual în accidente de circulatie, va fi modernizat. Compania de Drumuri si Autostrãzi va începe în cel mai scurt timp lucrãrile pe E85, singura cale care leagã Bucurestiul de Moldova, drum frecventat de sute de mii de vasluieni, anual. Astfel, în loc de o bandã si jumãtate pe sens, vor exista douã, plus una pentru depãsire. Ceea ce alerteazã soferii, însã, este informatia cã nu vor exista si separatoare de sens, ca la autostrãzi, ceea ce ar putea face ca drumul sã facã si mai multe victime decât pânã acum. Drumul European 85 este considerat unul dintre cele mai periculoase din România. Doar anul trecut s-au înregistrat 89 de decese si alte 213 persoane au fost rãnite. În paralel cu aceastã modernizare, ar putea începe, de anul viitor, si proiectul pentru care deputatul Daniel Olteanu a luptat în ultimii ani, acela de a avea autostradã prin judetul Vaslui, de la Tisita la Albita.

Majoritatea accidentelor sunt provocate de depãsirile interzise, în conditiile în care multi soferi circulã pe banda de urgentã si nu tin cont de viteza legalã. Autoritãtile vor ca, initial, sã înceapã lãrgirea la douã benzi pe sens, plus una de depãsire în zona Cosereni-Movilita. Proiectul va fi pilot, iar dacã va avea succes, va fi extins pe toatã lungimea drumului. Potrivit unor surse, proiectul mai are nevoie doar de avizul politiei pentru ca mai apoi sã înceapã, efectiv, lucrãrile de modernizare. Pentru judetul Vaslui, faptul cã DN2 se va moderniza este o veste foarte bunã. „Cursul istoriei se schimbã pentru judetul Vaslui꞉ Autostrada Tisita – Albita este în bugetul de stat din acest an! Proiectul în care am crezut si cãruia i-am dedicat mai bine de doi ani din activitatea mea parlamentarã, timp în care am adunat argumente de necombãtut, din mii de pagini de documente, adrese si interpelãri, studii si date statistice, am primit din partea Guvernului fondurile necesare pentru elaborarea studiului de prefezabilitate. Este primul pas legal, obligatoriu, pentru ca acest proiect sã prindã viatã, si voi prezenta în curând calendarul de implementare (studiu de fezabilitate, proiect tehnic si executie). Dupã 20 ani în care acest proiect a fost mort si îngropat, am reusit în doi ani, cu perseverentã, fãcând din asta o prioritate zi de zi, sãptãmânã de sãptãmânã, lunã de lunã, sã-l readucem la viatã si pentru asta le multumesc tuturor celor care au crezut, alãturi de mine”, a declarat deputatul ALDE de Vaslui, la începutul acestui an.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.