spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Târg educational la Vaslui, în perioada 17-18 aprilie

- Advertisement -

URMEAZÃ… Cea de-a 20-a editie a Târgului Educational va avea loc în judetul Vaslui în perioada 17-18 aprilie. În cadrul acestuia, elevii de clasa a VIII-a vor putea sta de vorbã cu reprezentantii liceelor si vor afla ce unitate de învãtãmânt si ce profil li se potriveste mai bine. Standurile de prezentare a ofertelor educationale vor fi amenajate în trei centre/licee din judet: la Vaslui – Centrul Judetean pentru Resurse si Asistentã Educationalã, la Bârlad – Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” si la Husi – Colegiul National „Cuza Vodã”. Actiunea „Dai carte, ai parte!” va continua si în acest an, astfel cã elevii care vor dori sã contribuie la dotarea unei biblioteci din mediul rural, pot aduce la târg o carte.

Evenimentul face parte din programul de orientare scolarã si profesionalã la nivel judetean si este o activitate adresatã, în primul rând, elevilor care finalizeazã învãtãmântul gimnazial, reunind toate liceele din judetul Vaslui si liceele reprezentate de Centrul Militar. Târgul reprezintã o oportunitate pentru viitorii absolventi de clasa a VIII-a si vizeazã deciziile si optiunile acestora în alegerea liceului. Scopul evenimentului: prezentarea informatiilor despre liceele din judet: ofertele educationale pentru anul scolar 2019-2020, profiluri si specializãri, învãtãmântul profesional, numãr de locuri, conditii de studiu oferite de fiecare unitate de învãtãmânt liceal, precum si alte facilitãti pentru elevi.

Sase biblioteci din mediul rural, dotate cu cãrti datoritã actiunii „Dai carte, ai parte!”

Rezultatele foarte bune ale actiunii „Dai carte, ai parte!” i-au determinat pe organizatori sã continue si anul acesta demersul. „Elevii din mediul urban care vor vizita standurile Târgului Educational sunt asteptati sã doneze câte o carte pentru copii, sustinând actiunea „Dai carte, ai parte!”, initiatã de CJRAE Vaslui, în vederea dotãrii unei biblioteci dintr-o scoalã din mediul rural. Din donatiile fãcute în anii anteriori, s-au dotat bibliotecile din urmãtoarele scoli: Scoala Gimnazialã „N. Gh. Lupu” Arsura: 73 cãrti, Scoala Gimnazialã „Stroe Belloescu” Grivita – 68 cãrti, Scoala Gimnazialã Protopopesti – 74 cãrti, Scoala Gimnazialã Nr. 1 Delesti – 73 cãrti, Scoala Gimnazialã Nr. 1 Iana – 120 cãrti, Scoala Gimnazialã Sirma, raion Leova – 105 cãrti”, a precizat directoarea CJRAE, Daniela Laic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.