spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Dan Bordeianu, presedintele PRO România, filiala Vaslui: „Vrem sã atragem în tarã românii plecati la muncã în strãinãtate”

- Advertisement -

OBIECTIVE…Patridul PRO România va promova, în urmãtoarea perioadã, politici economice si sociale, care trebuie sã aibã ca finalitate atragerea în tarã a românilor plecati la muncã în strãinãtate, spune presedintele filialei judetene, Dan Bordeianu.

„Migratia reprezintã o cauzã importantã a scãderii constante a populatiei României. Românii au plecat si continuã sã plece în strãinãtate deoarece cautã un nivel de trai mai bun, locuri de muncã mai bine plãtite, servicii publice de calitate. Atât timp cât România nu va reduce decalajele care tin de nivelul de trai în raport cu media tãrilor membre UE, concetãtenii nostri vor fi nemultumiti de directia în care merg lucrurile în tarã, având ca alternativã plecarea la muncã în strãinãtate. Asa cum spunea recent presedintele PRO România Victor Ponta, orice guvernare dupã 2020 va trebui sã ia mãsuri concrete pentru a reduce migratia fortei de muncã din România cãtre alte tãri si chiar sã convingã românii plecati în strãinãtate sã revinã în tarã. În primul an dupã aderarea României la Uniunea Europeanã, peste jumãtate de milion de români au plecat în tãri precum Italia si Spania. În anul 2017, numãrul românilor care au plecat în strãinãtate este la cel mai ridicat nivel înregistrat dupã anul 2009. Migratia ridicatã în rândul tinerilor va avea ca efecte aparitia de probleme importante la nivelul pietei fortei de muncã si a sistemului de pensii în urmãtorii ani. Regiunea Nord-Est conduce în topul migratiei externe temporare, cu un numãr de 35.321 emigranti, urmatã de Regiunea Sud-Muntenia cu 34117 emigranti”, explicã presedintele PRO România din judetul Vaslui.

„Sper sã terminãm cu bãtãlia absurdã pentru controlul Justitiei”

„Populatia activã economic este cea mai afectatã de fenomenul migratiei. În 2017, un numãr de 219.327 români au plecat din România, din care 187.287 sunt persoane active (cu vârste între 15-64 de ani), care reprezintã peste 85% din totalul românilor plecati în strãinãtate. Dacã acest fenomen al migratiei va avea aceeasi tendintã si în anii urmãtori, România va avea o problemã gravã în ceea ce priveste forta de muncã. Personal sper cã, dupã alegerile pentru Parlamentul Europeanã din mai 2019, sã formãm un alt guvern, sã terminãm cu bãtãlia aceasta absurdã pentru controlul Justitiei, care se duce de trei ani de zile si cu orice discutii sterile pe marginea acestei teme. Este timpul sã discutãm despre problemele românilor, probleme reale, concrete, cu care ne confruntãm cu totii: angajatori si angajati, antreprenori si lucrãtori, investitori care doresc reducerea poverii fiscale pe muncã si forta de muncã care evident doreste sã fie plãtitã mai bine. Este timpul sã fim PRO România, alãturi de Victor Ponta, pentru un guvern competent care sã reducã decalajele de dezvoltare ale României fatã de partenerii europeni si sã aducã românii acasã”, mai spune Dan Bordeianu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.