spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Rares Bogdan sare în apãrarea Vasluiului: “I se face o mare nedreptate. Am o explicatie si o solutie”

- Advertisement -

CANDIDAT… Rares Bogdan, unul dintre sustinãtorii vasluienilor în lupta împotriva exploatãrii gazelor de sist de la Pungesti, explicã de ce oamenii trebuie sã îsi ia în serios dreptul de vot la alegerile europarlamentare, sã aleagã oameni competenti, care sã-i reprezinte în Parlamentul European si care sã-i ajute sã schimbe fata judetului. Vremea Nouã a stat de vorbã cu acesta, l-a întrebat de ce a ales sã candideze pe lista PNL-ului si nu pe a unui alt partid, ce solutie vede el pentru a repara imaginea Vasluiului si ce promite sã facã, dacã va ajunge în Parlamentul European. “M-am sãturat de hoti, de infractori politici, de mincinosi, de trãdãtori, de prosti, de incompetenti. Voi face totul sã nu-i mai vãd! Am spus-o ani de zile, 5 zile pe sãptãmânã, iar telespectatorii m-au crezut. Pentru cã prefer sã mor decât sã-mi vãd tara la cheremul tâmpitilor care nu deosebesc balconul de Balcani”, a declarat Rares Bogdan, fostul moderator al emisiunii “Jocuri de putere” de pe Realitatea TV.

I-a uimit pe toti când a anuntat cã va candida la alegerile europarlamentare pe lista Partidului National Liberal, inclusiv pe vasluienii obisnuiti sã-l vadã searã de searã la televizor, moderând o emisiune extrem de transantã. Ce l-a determinat sã facã asta? “Balanta a început sã încline spre acceptarea propunerii PNL în perioada când Laura Codruta Kovesi era audiatã în comisiile Parlamentului European pentru a deveni procuror-sef al UE. Colegii mei liberali s-au bãtut ca leii în Comisia LIBE pentru a bloca sabotajul instrumentat de eurodeputatii PSD contra doamnei Kovesi. Subliniez, deputati români. Am fost mândru de ei, am fost fericit cã niste români de-ai nostri au reusit sã aibã o voce puternicã. Repet, s-au bãtut ca leii! …În acelasi timp, PNL mi-a arãtat sondaje de opinie din care rezulta cã mã bucur de o mare încredere, cã baricada pe care am ridicat-o contra grupului infractional organizat instalat în Guvern si la Parlament era vãzutã drept ultima redutã a democratiei de pe televiziuni. Mai erau, dar sunt mândru cã invitatii mei si cu mine eram vioara întâi. Colegii de la PNL mi-au bãgat în cap, prin metoda picãturii chinezesti, cã pot fi de folos. Mi-au spus cã vocea mea are fortã, cã am abilitatea si argumentele de a convinge oamenii cã lupta pentru apãrarea României trebuie purtatã cu toate armele. Pânã m-au convins. Nu regret. Mi-i dor de emisiunea mea, dar întâlnirile pe care le am acum cu cetãtenii, dramele pe care le trãiesc ei si sperantele pe care le citesc în ochii lor meritã lupta. Trebuie sã scoatem tara din mâinile celor care o împing în zona extremistã, populistã. În democratie, hotii stau la puscãrie! Nu în Guvern, nu în Parlament!

Numerosi activisti m-au întrebat de ce am ales sã candidez pe lista Partidului National Liberal si nu pe lista unui alt partid. Am crescut citind despre contributia familiei Brãtianu la ridicarea României moderne, mã rog ca Dumnezeu sã protejeze Marea Unire. PNL este ultimul partid istoric, iar eu iubesc istoria, mã strãduiesc sã o înteleg, sã învãt ce ne-au transmis înaintasii nostri, testamentele lor sfinte. Dacã as avea milioane de euro, as finanta filme istorice. Românii au nevoie de repere. Noi le avem, în istorie. Din pãcate, uitãm repede. Elevii trebuie sã învete cu precãdere istorie, sã aibã 5 ore de istorie pe sãptãmânã, nu de matematicã sau fizicã. Copiilor trebuie sã le explice cineva relevanta gesturilor unor domnitori, sã facã legãturi cu prezentul. Numai astfel vom reusi sã fim o natiune mândrã”, explicã Rares Bogdan, candidat la alegerile europene pe lista PN.

“Vasluiul nu este damnat, dar are nevoie de alti lideri. Pãcat de izvorul de inteligentã pe care îl are”

Întrebat ce crede cã ar trebui sã se întâmple pentru ca Vasluiul sã nu mai fie vãzut drept polul prostiei, al infractiunilor, al tuturor lucrurilor rele, acesta este de pãrare cã “Vasluiului i se face o mare nedreptate, iar aceste etichete sunt nejustificate. Am o explicatie si o solutie. În momentul când banii europeni – si nu sunt putini – se vor simti, ca în Cluj, Oradea, Alba Iulia, Timisoara, Resita, Suceava, administratii liberale, fata Vasluiului se va schimba. Automat si imaginea. Bani europeni înseamnã investitii, locuri de muncã, drumuri bune, scoli, spitale. Vasluiul nu este damnat, dar are nevoie de alti lideri. Pãcat de acest izvor de inteligentã! Viviana Grãdinaru a revolutionat lumea stiintei, fiind premiatã de fostul presedinte al SUA. Cercetãtori din domeniul IT, al ingineriei, dar si artisti – „micuta Picasso”, Alexandra Nechita – , sau sportivi – Andreea Rãducan. Vasluiul are si un premiu la Cannes, prin Corneliu Porumboiu. Uitati câteva mãrci de care Vasluiul nu se foloseste! Pãcat…”. Pentru cã în urmã cu cîtiva ani, i-a sustinut pe vasluieni în lupta împotriva exploatãrii gazelor de sist de la Pungesti, nu aveam cum sã omitem acest subiect, stiind cã nici pânã acum în România, dar si în Uniunea Europeanã, nu existã o legislatie specificã pentru reglementarea explorãrii si exploatãrii gazelor de sist. “Parlamentul European nu s-a pronuntat împotriva folosirii fracturãrii hidraulice, lãsând chestiunea exploatãrii gazelor de sist la latitudinea guvernelor. Atâta vreme cât legislativul eurosistemului nu considerã cã tehnologia este periculoasã pentru mediu, îmi este tare greu sã cred cã va merge pe calea interzicerii lor. Personal nu as risca nimic. Un cîstig comercial nu meritã un pret precum sãnãtatea românilor, distrugerea mediului. Mai ales cã existã tehnologii sigure, avem Soarele, energia pãmântului… Sigur, sunt tehnologii scumpe, dar sunt sigure. Oamenii meritã mai mult, nu sunt monede de schimb! Pentru asemenea investitii, eu as cere garantii extrem de ferme, de 100%, cã mediul nu va fi afectat”, sustine fostul moderator de televiziune.

“Nu mergem acolo sã dormim, ci sã luptãm pentru tara noastrã”

De asemenea, acesta explicã si care vor fi punctele de interes ale partidului în Parlamentul European: “PNL va folosi experienta administratorilor sãi de orase si judete, a unor fosti ministri aflati pe listã, pentru un lobby puternic la Bruxelles în privinta fondurilor destinate României. Vrem sã simplificãm procedurile de atragere a banilor europeni, sã adoptãm modelul polonez, de pildã, vom discuta cu toti europenii care si-au ridicat astfel tãrile, comunitãtile. Nu mergem acolo sã dormim, ci sã luptãm pentru tara noastrã. PNL este singurul partid care a schimbat fata oraselor României în bine, dovezile existã. Cine nu crede, sã ne cearã proba, sã caute pe internet. Pentru cã m-am sãturat de hoti, de infractori politici, de mincinosi, de trãdãtori, de prosti, de incompetenti si voi face totul sã nu-i mai vãd! Am spus-o ani de zile, 5 zile pe sãptãmânã, iar telespectatorii m-au crezut. Pentru cã prefer sã mor decât sã-mi vãd tara la cheremul tâmpitilor care nu deosebesc balconul de Balcani. Dar nu voi muri, ci voi cîstiga, alãturi de PNL. Pentru cã vreau sã-mi cresc copiii aici. Pentru cã bunicii nostri au plãtit cu sânge un vis frumos: România Mare. Pentru cã m-am sãturat de lasi, de trãdãtori, de impostori. Sunt doar un om, dar cred în Visul Românesc. Si-mi voi apãra tara cu orice pret. Asa sã-mi ajute Dumnezeu! Iar celor care încã nu stiu cu cine sã voteze la alegerile europarlamentare, le spun asa: sã se uite în ochii mei când le spun cã sunt oameni minunati si meritã mai mult. Eu sunt liberal, deci sã voteze PNL!”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.