spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Masinile scoase la vânzare, out din parcãri! Amenzi uriase pentru cei care nu se conformeazã | FACSIMIL

- Advertisement -

NORMALITATE… Consilierii bârlãdeni vor analiza proiectul de hotãrâre privind interzicerea expunerii spre vânzare a vehiculelor, precum si interzicerea parcãrii si stationãrii vehiculelor utilizate în scopul desfãsurãrii unor activitãti comerciale pe domeniul public al municipiului. Amenda care se va aplica de cãtre Politia Localã Bârlad va fi între 1000 si 2000 de lei! Cei care vor sã-si vândã masinile vor avea la Centrul de Afaceri Tutova un loc special amenajat pentru aceste activitãti, unde sãptãmânal vor fi organizate târguri auto. Consilierii vor aproba si un regulament prin care se prevede cã proprietarii care vor sã-si expunã masinile în acel loc vor trebui sã publice mai întâi un anunt într-un ziar local prin care sã-si anunte oferta.

Politistii locali bârlãdeni au identificat de ani de zile o practicã total neortodoxã a samsarilor de masini. Acestia îsi scot autovehiculele la vânzare pe bulevard, fãrã nicio jenã, blocând parcãrile. Sunt vizate zone precum cea de la Bibliotecii „Stroe Belloescu” dar si arterele principale sau parcarea Pietei Centrale. Astfel este îngreunatã si salubrizarea stradalã, mai ales cã masinile stau nemiscate luni de zile, cu afise, având inscriptia „De vânzare”.  Pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier si pietonal, dar si în scopul cresterii numãrului de locuri de parcare pentru autoturisme si al gradului de confort al cetãtenilor municipiului Bârlad, primarul Dumitru Boros a initiat un proiect de hotãrâre privind interzicerea expunerii spre vânzare a vehiculelor, precum si interzicerea parcãrii si/sau stationãrii vehiculelor utilizate în scopun desfãsurãrii unor activitãti comerciale pe domeniul public/privat al municipiului Bârlad. Pentru aceastã activitate a amenjat un loc special la Centrul de Afaceri Tutova, unde sãptãmânal va fi organizat un Târg Auto. „Prezenta hotãrâre reglementeazã activitatea de constatare a situatiilor de expunere spre vânzare a vehiculelor, precum si de parcare si/sau stationare a vehiculelor utilizate în scopul desfãsurãrii unor activitãti comerciale pe domeniul public/privat al municipiului Bârlad si sanctionarea proprietarilor/utilizatorilor vehiculelor expuse spre vânzare, precum si a proprietarilor/utilizatorilor vehiculelor folosite în scopul desfãsurãrii unor activitãti comerciale parcate si/ sau stationate pe domeniul public/privat al municipiului Bârlad. Prin exceptie, expunerea spre vânzare a vehiculelor pe domeniul public si/sau privat al municipiului Bârlad, este permisã doar: în spatiile special amenajate ( parcuri, târguri auto, showroom, etc.) sau în parcãrile private sau de resedințã detinute de cãtre proprietarii vehiculelor pe baza contractelor de închiriere, încheiate conform prevederilor legale, cu Primãria Bârlad.”, se mentioneazã în proiectul initiat de primarul Boros.

Amenzi mari!

„Se interzice ocuparea sau blocarea pãrtii carosabile a drumurilor, parcãrilor, trotuarelor, spatiilor verzi ale domeniului public/privat al municipiului Bârlad, prin expunerea spre vânzare a vehiculelor de orice fel, fapte care se sanctioneazã cu amendã contraventionalã cuprinsã între 500 lei si 1000 lei. Se interzice parcarea si/sau stationarea vehiculelor utilizate în scopul desfãsurãrii unor activitãti comerciale pe partea carosabilã a drumului public, parcãrilor publice, trotuare, scuaruri, spatii verzi ale domeniului public si/sau privat al municipiului Bârlad, fapte care se sanctioneazã cu amendã contraventionalã cuprinsã între 1000 lei si 2000 lei. Dacã contravenientul este persoanã juridicã, sanctiunile contraventionale sunt cuprinse între 1000 lei si 3000 lei. Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevãzute de prezenta hotãrâre se fac de cãtre lucrãtori ai Politiei Locale Bârlad, precum si de cãtre primar sau persoane împuternicite de cãtre acesta”, mai prevede proiectul de hotãrâre.

Târgul auto de la Centrul de Afaceri Tutova sa deschis, dar nu se îngrãmãdeste nimeni

OFERTÃ…Spatiul destinat târgului auto este deschis deja de pe 23 martie, dar pânã acum nu a venit nimeni, însã primarul Boros sperã ca dupã aceastã mãsurã activitatea în zonã sã creascã. Târgul va fi deschis publicului în fiecare zi de sâmbãtã si duminicã, în intervalul orar 08.00-16.00, în incinta Centrului de Afaceri „Tutova” Bârlad si se adreseazã celor care comercializeazã mijloace de transport auto, dar si piese de schimb pentru diferite mijloace de trasport auto. Proprietarii masinilor expuse spre vânzare vor plãti un tarif de 10 lei/zi, în zilele de târg si un leu/zi, în celelalte zile ale sãptãmânii, pentru masinile parcate. Pentru vizitatori, tariful este de un leu/persoanã. Detalii suplimentare se pot obtine la birourile Directiei pentru Administrarea Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor Bârlad, din strada Cetatea de Pãmânt, nr. 1, sau la numãrul de telefon 0752.305.181.

CITITI AICI:

http://vremeanoua.ro/wp-content/uploads/2019/03/regulament-targ-auto-centrul-de-afaceri.pdf

8. Proiect de hotărâre privind interzicerea expunerii spre vânzare a vehiculelor, precum și interzicerea parcării șisau staționării vehiculelor utilizate în scopul desfășurării unor activități comerciale pe d (1)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.