spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Locuitorii din Perieni lăsați fără apă în Săptămâna Mare, în timp ce primarul Iacob se autointitulează „Suveran” (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
TENSIUNI…Sătenii din comuna Perieni s-au săturat de „suveranul” lor, primarul Alexandru Iacob (n.r. așa s-a autointitulat acesta într-o postare pe Facebook), care se comportă, spun ei, ca un vătaf pe moșia proprie! După ce, în Miercurea Mare, a încercat să-și demită viceprimarul din funcție, dar de frica unei revolte în rândul populației a renunțat, în Vinerea Mare, ca un făcut, sătenii din Perieni au rămas fără apă! Vina ar fi purtat-o, o pompă stricată. Sâmbătă, precum un suveran implicat, le-a promis oamenilor revoltați că va repara pompa defectă, până înainte de Inviere. Dar, până seara, la orele 20.00, nu s-a întâmplat nimic. Și atunci a început revolta. Mai  mulți săteni s-au adunat  la stația de pompare și în fața Primăriei, cerând socoteală. „Suveranul”, văzând furia oamenilor, a dat bir cu fugiții! Le-a transmis că cel mai probabil vor avea apă după Paște, tensionându-i și mai mult pe oameni! Vâzând că protestele cresc în amploare, Iacob Suveranul a făcut, ce a făcut, și în dimineața de Paște apa a curs din nou la robinete! Poate o fi fost o minune și pompele s-au reparat singure, dar cert este că populația din Perieni a rămas fără apă, două zile, taman când le trebuia cel mai mult. Iată ce reclamații au trimis sătenii la redacția noastră! Citiți și vă minunați!
Viceprimărița comunei, cea pe care primarul Iacob o blamează și urmărește să o schimbe din funcție explică cum s-a imflamat situația în Perieni din cauza lipsei apei. „De doua zile locuitorii comunei noastră așteaptă sa curgă apa la robinet! Vineri seara s-a oprit în jurul orei 17.00. Contactând instalatorul, mi s-a spus ca a fost consumul mare și de aceea s-a întrerupt furnizarea. Sâmbătă dimineața la ora 9.00 l-am sunat din nou și mi-a spus ca în cursul  nopții s-au adunat  doar  trei scări de apa ( n.r. o unitate de măsură improvizata ad-hoc), cam un sfert de bazin și nu a fost posibila decât  furnizarea  apei  timp de 2 ore. L-am întrebat dacă e vreo defecțiune și a negat. Domnul primar promitea cetățenilor pe Facebook  ca la ora 18.00  vor avea apa. S-a făcut ora 20.00  și apa nu curgea  și ca urmare  lumea s-a strâns la bazin sa ceara explicații. Domnul primar a venit de pe teren cu consilierul său personal,  Poghirc Dragoș , a coborât din  mașina acestuia, a urcat în mașina lui și a fugit! Lumea revoltată l-a contactat telefon, dar nu a răspuns.  Am sugerat să-l sune Poghirc, iar acesta, în bătaie de joc, a spus că primarul e plecat după o pompă, fiindcă cea veche s-a stricat! Deci, așa cum  am  preconizat,  era o avarie pe care nu s-au străduit să o rezolve pentru ca cetățenii sa aibă cu ce sa-și facă baie în seara de ~nviere. Nervoși peste măsura oamenii au urcat pe bazin și au constat că  înăuntru era un strat gros de mâl și probabil din  această cauză pompa s-a stricat. Domnul primar a reacționat față de protestatari, anunțând Poliția. Când lumea se retrăgea de la bazin, aceștia patrulua zona, cu misiunea de a împrăștia mulțimea!”, a precizat viceprimarul Alina Chiper.

Cetățenii i-au atitudine! Scrisoarea adresată redacției noastre

„Hristos a înviat! Îmi cer scuze că vă scriu în această zi sfântă, dar nu mai putem îndura și nici răbda. În comuna Perieni, sunt multe probleme serioase dar, cea mai gravă dintre ele este apa. De ani de zile, domnul primar, își bate pur și simplu joc de 3.773 de suflete. Dacă îi cerem socoteală, pleacă. Eu am să vă pun la dispoziție tot ce este necesar. Și vreau să merg cu presa, la Primărie, că doar așa poate ne ascultă. De trei zile iar nu avem apă. Aseară, ne anunță un angajat al primăriei că s-au ars iar pompele. Că așa-i la noi. Azi merg, mâine, nu se știe. Astăzi, ca prin minune, au înviat și pompele. Ciudat  nu? Dar mereu spune, domnul primar, că suntem  la mâna  lui și face ce are el chef. Ne pedepsește, domnule. Nici pe timpul Inchiziției, nu cred că era așa. Bazinele  sunt murdare și pline de bacterii, vă pot pune la dispoziție un clip video, filmat aseară la unul din bazine.Tot eu am făcut sesizări peste sesizări și în luna martie, pentru că apa era fără clor din luna octombrie a anului trecut. Cu bună știință ne dă boală la robinet și nimeni nu anunță că apa este nepotabilă. Viceprimarul este că și cum n-ar fi. Dedesubt, am să vă atașez mesajul trimis, domnului Prefect. Dar, batem pasul pe loc. Presa este puterea noastră. Din câte văd, presa îl îngrozește pe domnul <<Dragnea de Perieni>>. Și îmi asum ceea ce spun. Lumea este nemulțumită, dar nu mulți au curajul meu să-l înfrunte. Că așa-i omul nostru, să nu se pună rău cu cei sus-puși„ne- a scris o tânără din Perieni.
Iată scrisoarea  către prefect

„Vă scriu în numele cetățenilor comunei Perieni, în speranta ca ne veți ajuta să facem publică situația. Avem o gravă problemă cu furnizarea apei curente. Problema este de câțiva ani, vara nu primim apă decât o dată la doua zile si atunci pentru câteva ore, în mod aleator, să ne putem aproviziona din timp. Apa de la rețea nu are presiune si din aceasta cauza nu putem folosi nici măcar mașina de spălat. La Perieni, problema apei este cunoscută la nivel național. Tot timpul ni se promite că se va rezolva, dar niciodată nu s-a făcut nimic. Suntem disperati, nu mai știm ce să facem. Când a fost întrebat primarul despre problemă, ne-a spus că exista fântâni în comună, de ce ne trebuie apă de la rețea? Apa de la robinet estesub orice critică, zac bacteriile în bazin, stațiile de clorinare sunt defecte de jumătate de an, apometrele nu merg, senzorii nu funcționează, din cinci puțuri doar două sunt funcționale, canalizarea e varză, curge mizeria prin toate părțile, nu merge nici o pompă care s-o împingă spre stația de epurare, bazinul din vale e plin. Cine să-l vidanjeze? El da vina pe toți, dar nu lasă să se facă nimic. Gunoaie peste tot, drumuri în mocirlă, da cumpără piatra și flori, că acolo se spală banii. Luni au venit de la Prefectura, de la ISU, de la Mediu și de la Ape. Au rămas stupefiați  acești domni, de comportamentul primarului față de viceprimar. Din proastă, jigodiei, tâmpită nu o mai scoate. Nu vă imaginați că este altfel cu restul personalului din Primărie. Avem dovezi care ar lăsa pe oricine fără cuvinte.Vă puteți informa și dumneavoastră. Suntem tratați mai rău că sclavii. Primarul și-a luat în primire Primăria ca pe propria moșie. Nu putem să mergem să cerem ceva, fără să fim jigniți și fără niciun rezultat. Toată lumea din instituție este de vină, doar dânsul nu”, au scris cetatenii din Perieni, prefectului Eduard Popica.
Oamenii  se  revoltă la Perieni!

Pe paginile de socializare ale cetățenilor din Perieni și pe pagina „Perieni” au început să apară apeluri  pentru ca joi dimineață, pe 2 mai, la orele 7.00 să înceapă protestul împotriva primarului Alexandru Iacob. Iată mesajul postat: „Hristos a înviat! Stimați consăteni, după cum știți sau poate nu, aseară în sâmbata Paștelui am fost împreună cu un grup de oameni la bazine pentru a-l întreba pe domnul primar ce se întâmplă și de ce nu avem apă. Acesta ne-a tratat cu aroganța și nepăsarea ce îl caracterizează, mai exact  a plecat și nu ne-a băgat în seamă.  Așadar, pentru a -i arăta că nu dumnealui este suveran așa cum susține, ci noi cetățeni suntem suverani în comuna noastră  și pentru a-i cere socoteală pentru cele întâmplate am căzut de acord cu grupul de oameni care am fost la bazine să mergem împreună să ne cerem drepturile.  Sunteți așteptați în număr cât mai mare, joi, pe 2 mai, la ora 7.00, în fața Primăriei Perieni! Haideți să fim uniți, să mergem să ne cerem drepturile! Nu nemai mai lăsăm călcați în picioare!”.
„Suveranul” Iacob s-a  supărat  pe oameni ca văcarul pe sat!
Drept răspuns la acțiunea viceprimarului Alina Chiper, care se luptă cu toate forțele să își păstreze funcția și are curajul de a-l înfrunta, primarul Alexandru Iacob a mai trântit o postare pe pagina ei de socializare în care o „ceartă” că nu-i recunoaște suveranitatea!
„Doamna fost viceprimar se observă că ai lipsit la orele de disciplina, deoarece nu știi să te subordonezi superiorului, dând dovadă de obrăznicie, atât timp cât primarul e suveran, nu îi trebuie aprobare nici de la prefect și nici de la alte organe superioare, să își angajeze consilier personal, fie el și om de servici, atât timp cât îl duce capul, apelez la serviciile lui. Știi prea bine că am fost prieteni și te-am ajutat și promovat în diferite funcții publice, dar pentru că ești restanțiera la actele de disciplină, ai pierdut și ai să pierzi tot pe linia funcțiilor publice. Să mă ierți dar te compătimesc, deoarece am observat că nu mai ești cea pe care am cunoscut-o și mi-am schimbat impresia total când am văzut că, ba nu-ți place biroul, în mai multe comisii te-ai retras în timpul jocului, ba faci poezii, ba instigi oamenii la ură, ai neglijat sarcinile de servici și ai făcut altele decât cele prevazute în fișa postului. M-ai dezamăgit total și când am acceptat să ocupi această funcție, nu am făcut-o întâmplător, și ți-am zis ca să stai pe lângă mine, și să înveți cum se conduc destinele unei comunități, iar tu ai făcut exact invers, ai colaborat cu cei care nu au nimic în comun cu interesul comunității și recent nici nu sunt credibili în fața oamenilor. Îmi pare rău că nu am cui să-i predau ștafeta, chiar dacă aș încerca o mediere între noi, deja te-ai compromis peste 50% cu oamenii pe care i-ai ales. Eu o să mă prezint cu proiectele implementate de mine la care tu nu ai participat și nici nu te-a interesat, din contra m-ai sabotat, dar electoratul vrea fapte, s-a săturat de minciuni. Îți urez succes pe drumul pe care l-ai ales”, scrie primarul Alexandru Iacob de Facebook!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.