spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Două medalii de argint pentru echipajul vasluian, care a reprezentat județul la Olimpiada Națională de Informatică – secțiunea gimnaziu

- Advertisement -
Elevii vasluieni continuă să înregistreze rezultate excepționale la nivel național. Aceștia au obținut două mentiuni ale Ministerului Educației Naționale (M. E. N.) cu medalii de argint  la Olimpiada Națională de Informatică – secțiunea gimnaziu,  desfășurată la București, în perioada 23 – 26 aprilie 2019. Trei elevi au reprezentat județul nostru. La clasa a VIII-a , Pagu Tudor Ștefan, elev la Colegiul National „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, îndrumat  de profesorul Vlad Giurcanu la Bârlad și de profesorul Dan Pracsiu la Centrul de Excelență Vaslui, a fost recompensat cu mențiune M.E.N și cu medalie de argint. La clasa a VII- a,  elevul Toma Ionut Cristian de la Școala Gimnazială Constantin Parfene Vaslui, îndrumat  la Centrul de Excelență Vaslui de profesorul Dan Pracsiu, a obtinut  mențiune M.E.N. cu medalie de argint. Un punctaj onorabil a înregistrat și  Diana Angheluță, elevă în clasa a VI- a  la Școala Gimnazială „G. Tutoveanu” Bârlad, pregătită la Centrul de Excelentă Vaslui de prof. Florica Ciurescu , prof. Nicu Vlad, prof.  Dan Pracsiu.
Pagu Tudor Ștefan
Pagu Tudor Ștefan
Toma Ionut Cristian
Angheluță Diana
„În timp ce unii încearcă scoaterea disciplinei Informatică din cadrul examenului de bacalaureat, cei 290 copii participanți la Olimpiada Nationala de Informatică 2019, sectiunea gimnaziu, au răspuns cu determinare, pasiune, emoție. Felicit și îmbrățișez încă odată copiii care ne-au reprezentat județul și s-au descurcat în fața unor subiecte frumoase ,dar complexe din punct de vedere al soluțiilor informatice pe care trebuiau să le identifice. Secretul reușitei îl descoperim în orele de muncă din fața calculatorului, în perseverența și hotărârea de a rezolva problemele, poate în unele renunțări de a face altceva specific vârstei lor și nu în ultimul rand în decizia înțeleaptă de a înființa un Centru de Excelență și la Vaslui. Mulțumesc și îi felicit pe toți cei implicați în organizarea și implementarea activitaăților  Centrelor de Excelență”, a declarat prof. însoțitor al lotului de juniori ONI 2019 – Marinela Toma. Secțiunea liceu a Olimpiadei Naționale de Informatică 2019 se va desfășura în perioada 1-4 mai, la Suceva. Județul Vaslui va fi reprezentat de 13 elevi: Alexandru Norina Ștefania, Mihalcea Alexandru, Bogos Andrei, Sava Constantin Alin, Aliciuc Alexandru Gabriel, Trifan Robert, Diaconescu Teodora Cosmina, Micu Tudor, Filipescu Radu, Mititelu Teodor, Isac Lucian, Luca Silviu Cătălin, Ganea Antonio.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.