PUPLICITATE ELECTORALA
ÎNTREBÃRILE PRESEDINTELUI…Liberalii explicã de ce presedintele Klaus Iohonnis a convocat simultan cu alegerile europarlamentare si un referendum pe tema justitiei. Iatã si întrebãrile prin care poporul suveran poate face luminã pe aceastã temã îndelung dezbãtutã: „Sunteti de acord sã se interzicã amnistia si gratierea pentru corupti?” si „Sunteti de acord sã se interzicã ordonantele de urgentã în domeniul justitiei?”. Acestia fac si o paralelã între Ceasescu, care în decembrie 1989 nu recunostea Tribunalul Poporului si Dragnea, care la rându-i, nu recunoaste Justitia independentã. Cititi mai jos comunicatul PNL, despre temele referendumului si despre modul cum PSD-ul îsi doreste sã jubjuge a treia putere în stat, justitia!
„Nu recunosc nici un tribunal în afarã de Marea Adunare Nationalã”. Asa s-a apãrat Nicolae Ceausescu în procesul de la Târgoviste, din decembrie 1989. în decembrie 2019, vom marca 30 de ani de la prãbusirea oficialã a comunismului, dar visul gãstii din jurul lui Liviu Dragnea este acelasi: transferarea justitiei din mâinile judecãtorilor în mâinile politicienilor, la discretia lor. Parlamentarii PSD-ALDE-UDMR resping pe bandã rulantã în Parlament cererile de ridicare a imunitãtii. Mai mult, în cazul lui Cãlin Popescu Tãriceanu, senatorii nici mãcar nu au dat un vot, desi DNA a cerut, de sase luni de zile, un lucru simplu: sã îl poatã urmãri penal pe seful Senatului, ca pe orice cetãtean.
Referendumul propus de Klaus Iohannis apãrã independenta justitiei
Recent, prin noul Cod penal, termenele de prescriptie au fost micsorate, pentru a-l scãpa pe Liviu Dragnea de dosarul de abuz în serviciu. În plus, Sectia specialã pentru anchetare a magistratilor (creatia parlamentarilor PSD) a cerut de la DNA dosarul Teldrum, pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de acuzatiile care i se aduc. Liderul PSD este acuzat cã, pe vremea când era presedinte al CJ Teleorman, a constituit un grup infractional organizat, care ar fi permis firmei controlate de Dragnea sã cîstige, ilegal, licitatii organizate de CJ. Pentru Ceausescu a fost nevoie de o Revolutie. Acum avem însã mijloace democratice. Ne putem opune prin vot imunitãtii pe care si-o doreste o gascã de privilegiati din PSD. De aceea, presedintele Klaus Iohannis a convocat un referendum pe teme de justitie. Prima întrebare – sunteti de acord sã se interzicã amnistia si gratierea pentru corupti? A doua întrebare – sunteti de acord sã se interzicã ordonantele de urgentã în domeniul justitiei? Ca sã se apere, liderii PSD au recurs la manipulare, repetând cuvântul „consultativ” dorind dã inducã oamenii în eroare. Termenul de referendum „consultativ” NU existã nici în Constitutie, nici în legea referendumului!
Societatea democraticã are prin referendum un instrument prin care blocheazã abuzurile politicienilor
Este un cuvânt inventat de unii politicieni din PSD, pentru momentele când vointa popularã nu le mai convine. Referendumul convocat de presedinte este unul pe teme de interes national. Curtea Constitutionalã a stabilit deja, de cîtiva ani, cã alesii sunt obligati sã transpunã rezultatul referendumului, iar cei care sustin contrariul se agatã de chestiuni de procedurã. În timp ce unele referendumuri produc rezultate directe (modificarea Constitutiei, suspendarea presedintelui) referendumul pe teme de interes national produce rezultate indirecte, dar tot obligatorii! Adicã, necesitã interventia altor organe (Parlament, Guvern) pentru a pune în operã vointa poporului. În cazul de fatã, Parlamentul si Guvernul nu vor avea voie sã legifereze contrar vointei populare, ci doar în sensul votului dat de dumneavoastrã. Dacã românii vor rãspunde cu „DA” la întrebãrile de la referendum, ofensiva PSD împotriva justitiei va fi stopatã cu adevãrat! De aceea, este crucial sã mergem la vot pe 26 mai. Un vot pentru „DA” echivaleazã cu un vot pentru egalitate în fata legii si pentru respectarea valorilor Uniunii Europene. PNL este partenerul presedintelui Klaus Iohannis în acest demers si se angajeazã în fata alegãtorilor cã va veghea pentru ca vointa lor sã fie respectatã de autoritãti.
(La comanda PNL, Cod unic mandatar 41190007)