spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Buzatu, umilit de jandarmi la mitingul de la Iasi | VIDEO

- Advertisement -

INCREDIBIL…Lui Dumitru Buzatu îi merge prost tare cu mitingurile în ultima vreme! Dupã ce duminicã, 7 mai, a vrut sã facã în capitala de judet, o adunare de mare fortã social-democratã, dar s-a trezit la eveniment cu nici 200 de pesedisti somnorosi, presedintele PSD Vaslui a trãit rusinea vietii si la mitingul de la Iasi. Când a vrut sã intre în zona rezervatã evenimentului, jandarmii l-au oprit lângã gardul de protectie, spunându-i cã nu îl cunosc si nu are voie în interior. Momnentul fabulos a fost surprins în câteva imagini video, care vorbesc de la sine. Pe filmare se vede cum, nervos din cauza unui asemenea moment jenant, Dumitru Buzatu o ia aproape… de-o aripã pe sefa sa de cabinet, de care era însotit, si pãrãseste locul. Degeaba încearcã deputatul Adrian Solomon, pe care l-au recunoscut fortele de ordine, sã îl cheme înapoi, cãci Dumitru Buzatu a dat de câteva ori din mânã a supãrare maximã si dus a fost. Martorii spun cã presedintele PSD ar mai fi stat ceva vreme la pândã pe dupã gardul jandarmilor, pânã l-a “salvat” Victorel Lupu, senator de Iasi, fost prefect. Unii dintre primarii din Vaslui, care au intrat fãrã probleme la miting, au povestit cã si Adrian Solomon se mira de pãtania lui Buzatu, nerecunoscut de jandarmi si tinut pe dupã gardurile de protectie, cu tot cu doamna sefã de cabinet, îmbrãcatã, culmea, chiar în spiritul evenimentului, cu un sacou… rosu ca focul.

Cum sã fii Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, marele speaker al partidului, care apare la televiziunele nationale din douã în douã zile, si sã nu te recunoscã nimeni la mitingul propriului partid?! Nici mãcar jandarmii, pusi sã selecteze cu atentie “hastagistii”, de membrii PSD-ului. Câteva imagini, surprinse de un cameraman amator, aratã cum, la Iasi, la mitingul social-democrat, Buzatu a pãtit aceastã rusine, la care nici nu se gândea. Elegant si hotãrât, ca de obicei, având-o la brat pe propria sefã de cabinet, seful PSD-ului vasluian a crezut cã va trece “falnic, fãrã pãs”, vorba lui Eminescu, de jandarmii din spatele gardurilor de protectie, însã, din pãcate, fata lui nu le-a spus nimic fortelor de ordine. În imagini se zãreste deputatul Adrian Solomon, care tine în mânã o pungã cu covrigi. Dânsul a fost recunoscut, însã zadarnic a întervenit în favoarea colegului Buzatu, cãci între timp, acesta se bosumflase de la umilinta încasatã, astfel cã a luat-o cam pe sus pe sefa de cabinet cu care era la Iasi si dusi au fost. “Hai, dom’le, vino încoace”, striga dupã Buzatu, deputatul Solomon. Presedintele PSD însã, furios, a început sã dea din mânã a lehamite si a plecat, cu tot cu doamna sefã. Unii spun cã nici nu ar fi reusit sã intre la miting, decât dupã ce l-a introdus în adunare fostul prefect, acum senator, Victorel Lupu.

Primarii, contrariati cã presedintele Buzatu a fost lãsat la Iasi pe lângã… miting!

În interiorul mitingului s-a dus repede vorba cã însusi Dumitru Buzatu a fost lãsat pe lângã garduri, de cãtre jandarmii cu exces de zel. Un primar prezent la miting a povestit: “Am auzit despre asta, mai ales cã a venit la noi Adrian Solomon si ne-a întrebat cum de am intrat fãrã probleme, cãci, iatã, pe domnul Buzatu nu l-au lãsat sã intre. Noi am spus de unde suntem si ne-au lãsat, nu au fost probleme”. Primarul de la Bãcesti, Horatiu Cãrãusu, a punctat însã alt aspect, acela cã opozantii PSD-ului erau foarte agresivi si au fost pusi pe provocãri. “Am fost multi primari de la Vaslui. Eu l-am vãzut pe domnul Moraru de la Fãlciu, pe Sorin de la Gârceni, mai erau de la Pogana, Bogdãnesti, etc. Eu, stiind foarte bine Iasul, am intrat în piatã pe unde era Policlinica înainte. Am evitat zona restaurantului “Select”, unde era marea huiduialã, fiindcã nu voiam sã îmi iau înjurãturi sau sticle în cap. Eu nu pot întelege aceastã atitudine, fiindcã noi veneam la un miting electoral organizat, nu la proteste de stradã”, a spus Horatiu Cãrãsu, unul dintre primarii cu « experientã » din judet.

Solomon, cãtre hastagisti: « Îti place sã manânci… ! »

KARMA…Deputatul de Bârlad, Adrian Solomon a fost recunoscut de protestatarii #rezist în Piata Unirii de la Iasi, si a fost apostrofat de acestia când a venit sã-l recupereze pe Buzatu de la gard. « Du-te bre la puscãrie! » a strigat un protestatar în momentul în care deputatul se chinuia sã-l convingã pe Buzatu sã intre la miting. Impertinent, acesta a ripostat în stilu-i caractertist : “Îti place sã mãnânci … !”. Conflictul nu s-a amplificat, fiindcã hastagistii înversunati nu au auzit replica deputatului de la Bârlad. Solomon plãteste astfel pentru cele fãcute în trecut. Vã amintim cã astfel de atitudini avea si el în momentul în care lideri ai puterii veneau la Bârlad, iar PSD era în opozitie. Tãriceranu, în perioada când era premier a fost întâmpinat de PSD la Bârlad cu fanfara care-i cânta marsul funebru, iar lui Rãzvan Ungureanu i-a spus cã va avea soarta lui Aldo Moro. Nici Boc nu a scãpat de ironii, când a vizitat Bârladul, în perioada cât era seful PD-ului: « Iatã, si Boc, a venit ca sobolanul în judet ».

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.