spot_imgspot_img
8.4 C
Vaslui
27-apr.-2024

Întoarsã acasã din Norvegia, o tânãrã din Bârlad intrã în politicã si pune umãrul la proiectul autostrãzii Tisita-Albita

- Advertisement -

PUBLICITATE ELECTORALA

ÎNCEPUT…Cine merge la urne, duminicã, va gãsi pe buletinul de vot ALDE pentru alegerile europarlamentare numele unei bârlãdence ambitioase, cu studii postuniversitare în Norvegia, care vrea sã ne reprezinte la Bruxelles. E vorba despre Mihaela Husanu (34 ani), presedinta Organizatiei de Tineret a Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor Vaslui. Aceasta are o experientã de peste 10 ani în media si strategii de comunicare, a fãcut studii de jurnalism si administratie publicã în Norvegia si s-a întors acasã din convingerea cã poate da o mânã de ajutor la construirea unei noi perspective pentru locurile natale. O perspectivã pe termen lung, care sã îi motiveze si pe alti colegi de generatie sã revinã în judet si sã îsi aducã contributia la ridicarea acestei zone.

Mihaela Husanu crede cã generatia tânãrã este cheia revigorãrii clasei politice românesti, însã a observat cã aceasta nu este interesatã deloc de fenomen si prin urmare nici nu participã la vot. Prin exemplul ei de a se implica, desi pe listele europarlamentare nu este pe un loc eligibil, aceasta luptã ca cei de o vârstã cu ea sã deschidã ochii si mãcar sã vinã la vot. Adepta proverbului românesc care spune cã “pofta vine mâncând”, Mihaela Husanu e convinsã cã odatã ce tinerii vor intra într-o sectie de vot si-si vor exprima liber suveranitatea, vor fi interesati sã-i urmãreascã pe politicianul sau partidul cãrora le-a acordat încrederea. “M-am întrebat de multe ori unde sunt tinerii din România si de ce nu-i vedem la vot. Am adresat aceste douã întrebãri si oaspetilor din conducerea centralã a ALDE, în cadrul evenimentului de lansare a candidatilor la alegerile europarlamentare, care a avut loc la începutul acestei sãptãmâni, în Vaslui. Ceea ce se întâmplã acum, apatia si lipsa unei bune pãrti a tinerilor din România, este rezultatul a ani si ani de încredere distrusã si de perspective înselate. Dacã privesc la generatia mea, concluzia e cã trãim între extreme: cea mai mare parte a fostilor mei colegi sunt în strãinãtate, cu perspective foarte bune, iar multi dintre ceilalti sunt la un nivel deloc de invidiat. În aceastã situatie, capcana unui discurs populist, plin de solutii usoare, dar mincinoase, este una în care riscã sã cadã multi, cu atât mai mult cei tineri si foarte tineri. Eu nu cred în victorii pe termen scurt si nici în rãzbunãri la adresa unui politician sau a altuia, asa cum suntem îndemnati zilele astea cu privire la alegerile de duminicã. Cred cã, pentru a construi pe termen lung, e nevoie de muncã si seriozitate, de planuri si strategii. Iar la Vaslui trebuie sã construim temeinic!”, spune candidata ALDE la scrutinul de duminicã.

Mihaela crede cã România este o tarã de perspectivã pentru tineri

Mihaela Husanu a transmis, marti, la întâlnirea membrilor din Filiala ALDE Vaslui cu conducerea centralã a partidului, un apel de responsabilitate cãtre toti politicienii care considerã cã vârsta si doar aceasta e un criteriu esential pentru a ocupa un loc pe o listã. “Cred cã politicienii care sunt la vârful deciziei, atât la centru, cât si în administratia localã, au datoria de a reconstrui încrederea tinerilor în aceastã tarã si în perspectivele ei. Nu dintr-o datã, nu de azi pe mâine, ci cu pasi siguri si hotãrâti. Ca tânãr, nu am pretentia la vreo functie, ci la un viitor stabil al acestei tãri si a acestei regiuni. Pentru asta muncesc, iar satisfactia este mult mai mare când existã rezultate. M-am întors în tarã la momentul finalizãrii studiilor universitare si postuniversitare în Norvegia, de care sunt la fel de mândrã ca de scoala pe care am fãcut-o în Bârlad, pentru cã nu-mi pot abandona locurile natale. Cât timp am încredere cã suntem pe drumul cel bun, rãmân aici, acasã, si fac tot ce tine de mine sã aduc un plus de valoare si de competentã în proiectele în care mã implic.», mai spune presedintele TLDE Vaslui.

Autostrada Tisita – Albita, ancora care îi va întoarce pe tinerii din judet acasã

CONVINGERE...Liderul tinerilor liberalilor democrati vede în autostrãzi premisele unei dezvoltãri economice de lungã duratã a comunitãtilor din zona noastrã. “Am încredere cã noi, vasluienii, suntem pe drumul cel bun! Avem sprijinul asumat al ALDE pentru Autostrada Tisita – Albita, unul dintre cele mai importante proiecte care i-ar putea determina pe multi dintre cei plecati peste hotare, si îi includ aici mai ales pe colegii mei de generatie, sã revinã acasã, sã ridicãm împreunã judetul Vaslui. Suntem într-unul din acele momente în care, dacã se respectã întocmai Legea Bugetului de Stat votatã în 2019, judetul Vaslui are, pentru prima datã, o perspectivã. Bucurestiul a înteles cã dezvoltarea vine în Vaslui nu cu obligatiile din zona asistentei sociale, ci cu investitii, iar urgenta este Autostrada Tisita – Albita, proiectul de suflet al deputatului ALDE, Daniel Olteanu, proiect care, cu votul europarlamentarilor ALDE, a devenit o prioritate europeanã”, încheie tânãra candidatã ALDE la alegerile europarlamentare, Mihaela Husanu, care transmite prin intermediul ziarului nostru mesajul cã vasluienii trebuie sã meargã nu doar în România, ci si în Europa, cu fruntea sus.

Material comandat de Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE). CMF 41190002

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.