spot_imgspot_img
11.2 C
Vaslui
25-apr.-2024

O ploaie abundenta, cu grindina, a umplut Barladul de noroaie. Un “Dorel”, cat pe ce sa produca o explozie in cartierul “Podeni” FOTO VIDEO

- Advertisement -

ULTIMA ORA… In urma cu aproximativ o ora, peste municiupiul Barlad s-a abatut o ploaie torentiala, insotita de descarcari electrice si grindina. Pe langa noroaiele aduse pana in centrul urbei, din cauza cantitatii mari de apa, pe strada ‘Dimitrie Cantemir” din cartierul Podeni, de pilda, acolo unde se lucreaza la sistemul de canalizare, un “Dorel” era sa produca o explozie. Barbatul a spart o teava de gaz, pe care n-o observase in santul din care avea de scos noroiul,  fiind acoperita de apa. Noroc de faptul ca angajatii Delgaz Grid au intervenit imediat si au interupt alimentarea cu gaz in toata zona.

Desi a fost de scurta durata, aproape 20 de minute, cantiatatea de apa cazuta a fost foarte mare, facand ca suvoaiele de pe strazile din catrierul Deal sa ajunga pana in centrul orasului si in zona garii, unde au inundat strazile, peste o scurta perioada de timp. Curatirea retelei de canalizare, efectuata in primavara acestui an, s-a dovedit a fi eficienta, apa pluviala fiind acum preluata mult mai repede de sistemul de canalizare. O problema a fost intampinata pe strada “Dimitrie Cantemir”, din cartierul Podeni, unde se executa lucrari de canalizare. Aici, un ‘Dorel” a spart o teava de gaz, care era, ce-i drept, acoperita cu apa. A existat un real pericol de explozie. Din fericire, cei de la Delgaz Grid au intevenit prompt si au oprit gazul in toata zona, urmand a remedia defectiunea. Trebuie precizat ca, in urma acestei ploi abundente, municipiul Barlad, spre deosebire de anii trecuti, cand era blocat de suvoaie, acum s-a umplut mai mult de noroi, decat de apa. Cea mai mare cantitate de apa pluviala a fost preluata de paraul Valea Seaca, cel care si-a dovezit utilitatea, ca un efect direct al curatirii sistemului de canalizare, din primavara. Potrivit purtatorului de cuvint al ISU Vaslui, in momentul de fata pompierii  Detasamentului Bârlad au intervenit in evacuarea apei din curtea unei afectata de inundatii. ”Detasamentul Bârlad intervine în localitate pentru evacuarea apei dintr-o casă situată pe str. Aleea Crângului, Nr. 147, în apropiere de școala Nr. 10. Apa a refulat dintr-un canal colector și a inundat curtea și două dintre camerele locuinței, în interiorul casei apa având 30-40 centimetri. S-a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă și o motopompă.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.