spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
9.1 C
Vaslui
14-mai-2024

Liceul Tehnologic “Marcel Guguianu” din Zorleni este pregãtit sã-si primeascã viitorii boboci | FOTO

- Advertisement -

LICEUL TEHNOLOGIC „MARCEL GUGUIANU” propune absolventilor de clasa a – VIII a pentru anul scolar viitor, douã clase de liceu, una cu specializarea tehnician în activitãti economice si una tehnician analize produse alimentare. La învãtãmântul profesional sunt disponibile 2 clase de mecanicã auto,una de mecanicã agricolã si una de comerciant vânzãtor. Cu sprijinul Primãriei Zorleni si a doamnei primar Paula Hultoanã am achizitionat un autoturism nou marca Logan, cu care elevii de la specializarea mecanicã vor face gratuit scoala de soferi. Elevii de la mecanicã agricolã vor conduce un tractor achizitionat printr-un proiect european. La frecventa redusã pentru persoanele care au peste 18 ani sunt disponibile douã clase cu specializarea stiinte sociale unde absolventii vor sustine examenul de Bacalaureat la probele scrise la limba românã , istorie, geografie.

Viitorii absolventi sunt asteptati sã se implice în proiectul ROSE

Proiectul privind Învãtãmântul Secundar (ROSE), Schema de Granturi pentru Licee, Titlul subproiectului: „Reusim împreuna!” – se deruleazã pe perioada 2018 – 2022 în parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale – Unitatea de Management al Proiectelor cu Finantare Externã (MEN-UMPFE). Obiectivul general al proiectului este “Asigurarea egalitãtii de sanse în formarea initialã în vederea prevenirii pãrãsirii timpurii a scolii, a cresterii ratei de promovare a examenului de bacalaureat si cresterea gradului de includere a elevilor din grupuri dezavantajate”. Atingerea acestui obiectiv va determina: sporirea accesului si participãrii la educatie a elevilor din categorii sociale dezavantajate; reducerea abandonului scolar si îmbunãtãtirea frecventei elevilor: îmbunãtãtirea procentului de promovare a examenului de bacalaureat. Elevii din grupul tintã sunt înscrisi din clasele IX – XII liceu filiera tehnologicã, profilele: servicii, resurse naturale si protectia mediului si tehnic (160 elevi în primii doi ani de proiect si 120 elevi în ultimii doi ani de proiect).

Activitãtile derulate: Activitãti pedagogice si de sprijin si anume activitãti remediale cu elevii, activitãti de consiliere psihologicã si dezvoltare personalã si activitãti de îndrumare si orientare în carierã; Activitãti extracurriculare prin ateliere de educatie nonformalã, seminarii pe tema importantei finalizãrii studiilor pentru succesul în viatã, concursuri la discipline din cadrul examenului de bacalaureat, ateliere de creatie, ateliere de pregãtire a examenului de certificare a calificãrii profesionale; Vizite de studiu cu tema „Cãlãtorie pentru cunoastere si viitor” care vor contribui la consolidarea si extinderea cunostintelor teoretice acumulate la disciplinele de bacalaureat, la formarea identitãtii sociale si spirituale si la orientarea în carierã prin vizitarea obiectivelor de pe traseele alese în fiecare an, activitãti de dotare a spatiilor cu mobilier si mijloace informationale achizitionate din bugetul proiectului.

În acest an scolar 2018 – 2019, un numãr de 40 de elevi selectati în urma unor teste au beneficiat de trei zile de excursie (FOTO), unde au vizitat Universitatea Trasilvania din Brasov si obiectivele turistice din zonã. Viitorii boboci sunt asteptati si cu numeroase activitãti extrascolare. Experienta noastrã în proiecte a facilitat în ultimii 10 ani urmãtoarele mobilitãti:

– 132 elevi ai scolii noastre au participat la reuniuni de proiect în scoli partenere din UE;

– 159 elevi din UE ne-au vizitat scoala;

– 51 mobilitãti au fost efectuate de profesorii nostri la scoli si organizatii partenere din UE;

– Trei pãrinti ai elevilor nostri au vizitat scoli si organizatii partenere din UE;

– Cinci pãrinti din scoli si organizatii partenere din UE au vizitat scoala noastrã.

În anul scolar viitor avem în derulare proiectul „Our daily bread”

În perioada 01.09.2017 – 30.04.2020, în scoala noastrã se implementeazã proiectul de parteneriat strategic în domeniul scolar – proiecte doar între scoli, cu titlul “Our daily bread”, numãr de referintã: 2017-1-DE03-KA219-035643_2, proiect finantat de Comisia Europeanã, prin Programul Erasmus+. Scopul proiectului este îmbunãtãtirea competentelor lingvistice si interculturale ale elevilor prin studierea în comun a unui produs necesar zilnic si anume Pâinea. Proiectul este realizat în parteneriat cu scoli din Germania, Spania si Italia. Au avut loc activitãti transnationale de învãtare în Germania, România si Spania la care au participat 10 elevi si patru cadre didactice. În anul scolar urmãtor, la astfel de activitãti vor mai participa încã 9 elevi si patru cadre didactice. De asemenea, la reuniunile transnationale de proiect au participat douã cadre didactice în Italia si douã vor participa în Germania,în aprilie 2020. În anul scolar urmãtor, bobocii care intrã în clasa a IX-a învãtãmânt liceal si profesional, se pot înscrie la acest proiect si pot participa la activitãtile derulate în scoalã, în Italia sau Germania. (Director prof. Liviu GÎNDU)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.