spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
7.8 C
Vaslui
14-mai-2024

Doi bârlãdeni în echipa României de padbol, participanti la Turneul European!

- Advertisement -

NOUTATE Echipele de padbol care reprezintã România, însotite de presedinta Asociatiei Române de Padbol – Elisabeta Gherghisan, au plecat spre Franta la primul turneu din seria celor ce înseamnã Turneul European de Padbol.

„Ideea s-a nãscut înca din 2017, când împreuna cu colegii mei din Europa, am început sa gândim un turneu inedit pentru lumea padbolului, la care sã aibã acces direct orice club care este interesat de competitie, dezvoltare, si de ce nu, de imagine la nivel european. Tot în acest an urmeazã alte trei turnee în Romania, Portugalia si Belgia. În afara surprizelor pregatite de organizatori, ne vom bucura si de vizita unor personalitati din lumea sportului. Avem emotii, dar sperãm sã ne întoarcem acasã cu o medalie!”, a spus la plecarea din tarã Elisabeta Gherghisan, presedinta Asociatiei Române de Padbol. Echipele care ne vor reprezenta laTurneul European de Padbol sunt: 1. Rafael Vasile si Mihai Tiplic (echipã mixtã Bucuresti/Târgoviste); 2. Olivian Surugiu si Bogdan Rãducan (Club Flux Arena, Craiova) si 3. Ionut Pãlãdutã si Oanea Dragos (Club Greenfield, Bârlad). Bârlãdenii de la Greenfield joacã în Grupa B, fiind cap de serie, cu Franta, Portugalia si Belgia. Ieri s-a dat startul la competitia europeanã! Succes echipei bârlãdene, succes România!

Ce este Padbolul?

Padbol, inventat  si patentat în anul 2008 în Argentina, ne aminteste cu plãcere multora dintre noi de tenisul cu piciorul, pe care toti l-am jucat sau îl jucãm încã, de câte ori avem ocazia. Dar padbol apare într-o varianta modernã, ridicã sportul la un alt nivel, se joacã proiectând mingea în peretii de sticlã ce dau jocului o dinamicã deosebitã. Cu o suprafatã de joc profesionalã care amortizeazã impactul, cu o minge special creatã, padbol preia elemente din fotbal, tenis, padel si squash, devenind un sport foarte popular în toate tãrile în care se practicã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.