spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Opriti gasca „Fratilor Dinamitã” din Horga!

- Advertisement -

DE NECREZUT… Un bãrbat de 60 de ani, Ioan Iftode, zace pe patul spitalului din Vaslui, operat la nas si desfigurat, în urma unei bãtãi administrate pe 6 iunie de cãtre un tânãr din satul Horga! Bãrbatul a povestit cu lux de amânunte prin ce-a trecut, ce teroare apasã pe locuitorii din sat, dacã îndrãznesc mãcar sã se uite spre gasca de golani formatã din deja cunoscutii de acum: fratii Ancutei, cãrora li s-au alãturat alti indivizi din sat! Omul a fost operat la sectia Buco-Maxilo-Facialã din cadrul Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, dupã ce a fost bãtut cu sãlbãticie. Desi el spune cã a anuntat la 112 agresiunea, iar la spital are diagnostic dobândit tot în urma unei agresiuni, politistii nu au luat încã nicio mãsurã, asteptând ca omul sã iasã din spital, cu Certificatul Medico Legal în mânã si sã vadã dacã are destule zile de îngrijiri medicale ca sã merite probabil sã se ocupe de golanii care fac legile prin comuna Epureni! Abia ieri, în urma insistentelor noastre de a ni se preciza ce mãsuri se iau în asemenea cazuri, politistii s-au autosesizat, deschizând dosar penal pentru lovire si alte violente.

Reporterii Vremea Nouã au tot scris de „isprãvile” unor golani din satul Horga, comuna Epureni, care terorizeazã atât cetãtenii din comunã, cât si pe cei din localitãtile din jur. Am relatat cazul fratilor Ancutei (sau „Fratii Dinamitã”, dupã cum li se mai spune), iar unul sau doi dintre ei au si ajuns la „rãcoare” în urma faptelor comise. Numai cã, pentru asemenea specimene nu existã leac! Cei care au rãmas acasã, dupã arestarea „capilor” sunt la fel de rãi si needucati, violenti si fãrã niciun fel de discernãmânt! Si Doamne fereste sã fii prin preajma lor când au la ei „aerele” de golani si calcã în câte un scuipat de smecher! Cã ti-o iei, numai dacã te uiti la ei! Asa a pãtit Ioan Iftene, de 60 de ani, fost muncitor la Galati, care s-a retras la casa pãrinteascã cu sotia, dupã ce s-a pensionat. Are cinci copii, toti oameni gospodari si la locul lor. Pe 6 iunie, a fost bãtut groaznic, el indicându-l pe Valentin Ancutei, unul din Fratii Dinamitã si încã doi tineri din sat! I-au dat cu piatra în fatã, omul a cãzut jos dupã care l-au „jucat” în picioare si l-au lãsat lat. Omul a mai avut putere sã cheme salvarea la 112, nu si politia! A fost transportat la spitalul din Bârlad, unde a fost imediat investigat si apoi transferat la spitalul judetean Vaslui. „Pacientul a suferit o agresiune soldatã cu traumatism cranio facial. Evaluarea CT obiectiveazã: fracturã cu înfundare perete anterior sinus maxilar drept, fracturã oase proprii ale nasului si hemosinus drept. Pacientul a fost transferat Sectiei BMF (Bucomaxilofaciale) Vaslui.”, a precizat medicul Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean.

Iatã filmul bãtãii, povestit de victimã!

De pe patul de spital, Ioan Iftode ne-a povestit cu lux de amãnunte ce-a pãtit si cum a fost bãtut cu sãlbãticie, doar pentru cã s-a uitat la golanii de pe drum! „Pe 2 iunie, duminicã, mergeam pe drum, la vale, dupã amiazã, la magazin. Când coboram la vale, pe o ulitã coborau acesti indivizi: Munteanu Andrei, Artenie Andrei si Valentin Ancutei. Mai era si o femeie cu ei, nevasta lui Munteanu Andrei,. În timpul acesta eu vãzându-i pe ulitã m-am uitat asa cu mâna la ochi, cã bãtea soarele. Atât am auzit pe unul dintre ei <<Ce te uiti mã??>>. Eu i-am zis cã nu mã uitam la ei, ci la un vecin cu care aveam treabã. Când am plecat la vale, m-am pomenit cu piatra asta în fata mea! Dacã nu mã feream, mã lovea! M-am întors spre ei si le-am zis << Mãi bãieti, da’ e frumos sã aruncati asa cu pietre în oameni?? E normal, e corect asa?>> Ei râdeau si se amuzau! M-am dus în drumul meu si m-am dus la mama lui Andrei Artene, si i-am zis ce-a fãcut fiul ei. A început mamã-sa sã-mi vorbeascã foarte murdar! Mi-a pãrut rãu cã m-am dus la ea. Am plecat si m-am întâlnit cu bãiatul care venea acasã, chemat de mama lui si am vorbit cu el. I-am zis frumos cã nu a fost în regulã ce-au fãcut. Dar apoi lucrurile au degenerat. Acest Andrei s-a dus la ceilalti indivizi, alde Munteanu si Ancutei si le-a zis cã eu i-am fãcut în fel si chip: pleava societãtii, nenorociti, golani… vorbe pe care eu nici nu le am în vocabular! În seara de Înãltare, pe 6 iunie, am coborât din nou la magazin sã iau pâine. În spate era cu sticla în mânã Munteanu. Mama lui Artene a ajuns înaintea mea la magazin si i-a anuntat cã vin. A apãrut Munteanu Andrei cu sticla în mânã si m-a apostrofat cã de ce îi fac în toate felurile. Eu le-am zis cã nu-i adevãrat. N-am mai apucat sã spun nimic cã din spate a venit Ancutei Valentin si m-a lovit cu pumnul de m-a umplut de sânge. Am intrat în magazin asa plin de sânge si am chemat salvarea. Mi-au sfãrmat osul – sinusurile, trebuie operatie grea, de refacere a sinusurilor. A intervenit politia si mi-a spus cã îmi trebuie certificat medico legal, dupã care voi depune si plângere. Nu-i iert, acest Ancutei Valentin nu trebuia sã dea în mine! Sã rãspundã pentru ce-a fãcut”, a spus de pe patul de spital Ioan Iftode. De la IPJ Vaslui ni s-a transmis cã nefiind depusã plângere prealabilã nu se pot face cercetãri, dar cã astãzi va merge un politist de la Politia orasului Murgeni la Spitalul Judetean Vaslui pentru a sta de vorbã cu victima lui Valentin Ancutei. „Nu este depusã plângere la politie de cãtre victimã, însã ne-am autosesizat si s-a deschis dosar penal în care se fac cercetãri pentru infractiunea de lovire si alte violente.”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.