spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
11.4 C
Vaslui
14-mai-2024

Pe 12 si 19 iunie, contribuabilii vasluieni sunt asteptati la Fiscul din Vaslui

- Advertisement -

SEDINTÃ… Contribuabilii persoane juridice sunt invitati la sediile ANAF din tot judetul Vaslui pentru a fi informati cu privire la schemele de ajutor de stat. În acord cu politicile Ministerului Finantelor Publice de flexibilizare a procesului de implementare a schemelor de ajutor de stat a fost adoptatã H.G. nr. 476 / 2018, care prevede cã aplicarea acestei scheme de ajutor de stat urmãreste stimularea cresterii economice prin realizarea de investitii, iar modificãrile survenite au clarificat notiuni si au simplificat proceduri de acordare, vizând ca efect cresterea ponderii cererilor admise si, implicit, a numãrului investitiilor de înaltã tehnologie, pentru realizarea produselor cu valoare adãugatã mare.

Biroul Ajutor de Stat, Practici Neloiale si Preturi Reglementate, din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Iasi, va fi punct de informare localã permanentã pentru toti operatorii economici din zona Moldovei, care doresc sã acceseze aceastã schemã de ajutor de stat. Programul sesiunilor de instruire, organizate la nivelul structurilor judetene din raza de competentã a Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Iasi, a operatorilor economici interesati în accesarea ajutoarelor de stat acordate în baza H.G. nr. 807 / 2014, cu modificãrile si completãrile ulterioare, pentru luna iunie 2019 include judetul Vaslui, pentru zilele de 12 si 19 iunie, ora 10:00, atunci când sunt programate întâlniri între conducerea AJFP Vaslui si contribuabilii persoane juridice. Obiectivul schemei de ajutor de stat instituitã prin H.G. nr. 807/2014, cu modificãrile si completãrile ulterioare, îl reprezintã dezvoltarea regionalã prin sprijinirea realizãrii investitiilor de mare anvergurã, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoarele de activitate de vârf. Se acordã sume sub formã de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale si necorporale, precum si cele legate de închirierea constructiilor aferente investitiei initiale.

Iatã în ce conditii accesati ajutorul de stat!

Cele mai importante modificãri aduse H.G. nr.807/2014: valoarea minimã a investitiei s-a diminuat la 13,5 milioane lei (aprox. 3 milioane euro); bugetul mediu anual al schemei este de 638 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 145 milioane euro; operatorul economic poate demara proiectul de investitii dupã depunerea cererii de acord pentru finanțare. Întreprinderile care pot solicita ajutor de stat în baza acestei scheme sunt întreprinderi nou-înfiintate sau întreprinderi în activitate, atât IMM-uri cât si întreprinderi mari, cu personalitate juridicã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.