spot_img
spot_imgspot_img
11 C
Vaslui
27-mai-2024

La Vinderei, „Ziua Satului”, fãrã hore si mici, dar cu drumurile reparate! (FOTO)

- Advertisement -

INITIATIVÃ BUNÃ… Sãrbãtoarea satului ce ar fi trebuit organizatã pe 20 iulie la Vinderei, a fost contramandatã, iar toti banii vor fi alocati cãtre repararea drumurilor rupte de ploile torentiale. Decizia, care este una înteleaptã, a fost anuntatã de Ionut Ghiur, primarul comunei Vinderei, care a scris pe pagina sa de socializare, cã nu va mai organiza în acest an „Ziua satului”. Decizia primarului a venit în contextul în care ploile din ultimele zilele au stricat drumurile comunei si cum banii sunt necesari pentru repararea acestora, s-a renuntat la „distractia” de Sf. Ilie.

Pe pagina de socializare a primarului Ionut Ghiur din comuna Vinderei, a apãrut un anunt surprinzãtor. O decizie care i-a luat prin surprindere pe sãteni, care nu au îndrãznit sã comenteze, deoarece drumurile din comunã s-au stricat atât de tare din cauza ploilor, încât de Sf. Ilie ar fi fãcut hora în râpã. Iatã ce a postat primarul Ghiur pentru sãteni, pe 13 iunie.

„Fenomenele meteorologice periculoase (ploi torențiale), din perioada 3-9 iunie, care au afectat peste 50% din infrastructura comunei (drumuri sãtești, drumuri judetene), ne situeazã, în urma procesului verbal întocmit de Comitetul Judetean pentru Situații de Urgentã Vaslui, printre comunele cele mai afectate. Valoarea totalã a pagubelor produse în urma acestor ploi torențiale este 1.687.500 de lei pentru drumurile sãtești si comunale și 562.500 de lei pentru drumurile judetene. Suntem într-o situație foarte grea, întrucât comuna noastrã nu dispune de acesti bani.
Am hotãrât sã anulãm organizarea Zilelor comunei și sã redirecționãm toate resursele financiare cãtre repararea drumurilor.
De mâine vom începe cu satul Docãneasa, cel mai afectat în urma analizelor noastre. Urmeazã Brãdesti, Valea Lungã, Vinderei, Obârseni, Talașmani. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastrã sã vã decolmatati șanțurile, podetele si sã vã tãiați iarba din dreptul proprietãtilor.”, a precizat primarul Ghiur. Suma care era prevãzutã în buget pentru 20 iulie este de 30 000 de lei, bani cu care primarul a decis sã cumpere piatrã pentru repararea urgentã a unor drumuri comunale si sãtesti, stricate rãu de torentii care au curs în urma ploilor torentiale. Surpinzãtor, nici un sãtean, nici chiar din opozitie, nu s-a revoltat pentru cã nu vor mai benchetui de Ziua comunei pe 20 iulie, ci toti au aprobat initiativa primarului Ghiur, comentariile la postarea edilului fiind în unanimitate pozitive! Bravo domnule primar!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.