spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
27-mai-2024

Parcul Teatrului „V.I.Popa” modernizat: alei cu dale în loc de mâzgã rosie! (FOTO)

- Advertisement -

REALIZAT…Proiectul „Modernizarea Aleilor Parcului „V.I.Popa” , care erau pline cu zgurã ecologicã, s-a finalizat recent, zgura fiind înlocuitã cu dale.  Suprafata înlocuitã cu dale este de 3.938 mp. Proiectul s-a „nãscut” în urma solicitãrii bârlãdenilor si asta, pentru cã, pe timp ploios, din cauza zgurei, aleile deveneau greu practicabile iar vara erau o sursã de praf. Valoarea proiectului a fost de 298.263,28 lei fãrã TVA, lucrarea fiind câstigatã de Asocierea de firme Consulting Gif SRL Bucuresti si SC Delta Con SRL Botosani, liderul fiind Consulting Gif Bucuresti.

„La Parcul «Victor Ion Popa» este o investitie pe care am reusit sã o realizãm cu fonduri de la bugetul local, iar lucrarea este terminatã. Vorbim despre o investitie care a fost solicitatã si asteptatã de bârlãdeni. Toatã lumea stie cã, în sezonul rece, primãvara si toamna târziu, nu mai aveam alei bune pentru pietoni, asa cã am fost nevoiti sã intervenim. Vom mai interveni cu douã mici investitii ce tin de parc, si anume cele douã fântâni arteziene care nu au mai fost reabilitate de ani de zile. Asta si pentru a încheia procesul de reabilitare al parcului”, a declarat primarul Dumitru Boros, la ultima conferintã de presã sustinutã.

Dacã mai este cazul, vã reamintim cã, deoarece aleile din parcul V. I. Popa, în suprafata de 3938 mp, erau amenajate cu zgurã, pe timp ploios deveneau greu practicabile iar vara erau o sursã de praf, creînd un disconfort major utilizatorilor parcului. Din acest motiv, datoritã multiplelor solicitãri ale bârlãdenilor, s-a aprobat întocmirea unui proiect tehnic pentru corectarea acestei situatii. Prin proiectul de modernizare, s-a realizat în principal pavarea aleilor cu pavele pietonale, montate pe un strat de 5 cm de nisip, care au crescut calitate cãilor de circulatie, în conditiile pãstrãrii caracteristicilor geometrice, inclusiv bordurile cilindrice existente. Valoarea totalã estimatã a investitiei conform devizului general din proiectul tehnic întocmit de cãtre proiectantul SC Artdom Concept SRL a fost de 428.700,1 lei cu TVA din care 399.500 lei cu TVA reprezintã valoarea cheltuielilor pentru C+M.  Finantarea a fost asiguratã de la bugetul local al Municipiului Bârlad. Odatã cu dalele montate, în proiect s-a prevãzut si repozitionarea la noua cotã a bãncilor existente (75 buc) si a cosurilor de gunoi (50 buc.).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.