spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
15-mai-2024

Spagã mascatã la AJF sau incompetentã?

- Advertisement -

CORUPTIE LA MILITIE

ARANJAMENTE…Când pui politisti sã conducã fotbalul judetean ai sentimentul cã acolo legea si principiul integritãtii functioneazã. La Asociatia Judeteanã de Fotbal (AJF) Vaslui însã, un for condus de un politist care a lucrat la Crimã Organizatã, lucrurile sunt taman pe dos si iatã de ce! Asociatia care organizeazã Liga Judeteanã de Fotbal s-a gândit sã îsi rotunjeascã veniturile cu bani de la Primãria Vaslui. Pânã aici totul pare în regulã, dar dacã ne gândim cã Primãria Vaslui este patroana unei echipe care evolueazã în aceastã ligã, atunci lucrurile nu sunt în regulã deloc. Banii pe care primãria îi dã la AJF pot fi considerati o spagã mascatã, iar traficul de influentã îl comit chiar arbitrii, care arbitreazã echipa primãriei si care sunt în subordinea Asociatiei. De doi ani de zile Primãria Vaslui finanteazã Asociatia iar tot de doi ani, primãria are echipã de fotbal în Liga lui Gheorghitã. Dacã primarul Pavãl a fost fair play si a recunoscut cã situatia nu e tocmai normalã si cã va opri finantarea imediat, politistul o dã pe logicã. Acesta spune cã nu are de unde sã ia bani din altã parte, pentru cã ONG ul sãu este finantat doar de autoritãtile locale, iar el are nesansa sã functioneze într-un oras unde echipa localã este doar în Liga Judeteanã.

Lucian Timofticuc

Primãria a anuntat lista asociatiilor sportive care primesc finantare de la bugetul local. Anul acesta suma a fost cu mult diminuatã. Au fost alocati doar 500.000 de lei, în conditiile în care grosul, l-a luat fãrã licitatie, Clubul Sportiv Municipal, în jur de 2 milioane de lei. Acest lucru este firesc, având în vedere cã CSM-ul prin decizia Consiliul Local are prioritate. Nefiresc însã este ca din cei 500.000 de lei, AJF, organizator al Ligii Judetene de Fotbal sã primeasca bani de la CL, în conditiile în care aceastã autoritate are o echipã de fotbal care evolueazã taman în aceastã Ligã. Primarul Vasile Pavãl s-a arãtat deranjat de aceastã situatie si se scuzã, spunând cã nu a stiut. Însã, îsi pune o întrebare fireascã: dacã presedintele AJF stia acest lucru, de ce a mai depus proiect? De cealaltã parte, presedintele AJF, Bogdan Gheorghitã spune cã nu putem vorbi despre un conflict de interese, dacã suma alocatã este pentru o competitie care nu are legãturã cu fotbalul judetean.

Reactia primarului Vasile Pavãl

„Ce îmi spuneti dumneavoastrã este imoral, nu eu mã ocup de împãrtirea acestor bani pe asociatii sportive, ci este o comisie abilitatã. Într-adevãr, cum spuneti dumneavoastrã, problema este clarã, aici este vorba despre incompatibilitate. Consiliul Local este proprietarul CSM-ului iar dupã cum toatã lumea stie, CSM Vaslui activeazã încã în Liga Judeteanã. Prin urmare, nu este normal ca noi, Consiliul Local, sã finantãm activitatea AJF-ului chiar dacã proiectul lor tine de o cu totul altã activitate sportivã, fiindcã s-ar intrerpreta. AJF-ul face delegãri la arbitri, stabileste programul competitional si ca sã nu existe discutii nu ar trebui sã-i finantãm. Totusi, s-a vãzut cã AJF nu a ajutat echipa orasului. Înaintea meciului decisiv cu cei de la Husi, arbitrul delegat era din Vaslui, iar la ora meciului am avut arbitru din Galati. Si apoi, dacã ne-ar fi ajutat AJF-ul, am fi promovat în Liga a III a. Însã dumneavoastrã aveti dreptate si prin urmare miercuri dimineatã voi discuta cu cei de la comisie si o sã vedem cum procedãm, pentru cã nu vreau sã mã cert cu ceilalti primari care finanteazã echipe locale si nici nu vreau sã existe suspiciuni cã noi facem plãti mascate AJF-ului, a declarat primarul Vasile Pavãl.

Gheorghitã se dã fatã mare, dar uitã cã este politist!

Bogdan Gheorghitã o face pe niznaiul si spune cã situatia nu este una conflictualã si imoralã. Ba mai mult, politistul spune cã e normal ca primãria sã finanteze o activitate precum Summercup-ul, o competitie care reuneste echipele de fotbal de cartier. „Nu înteleg ce vreti sã spuneti. Asociatia noastrã este un ONG finantat doar de autoritãtile publice. Noi avem sediul social în municipiul Vaslui si e normal sã ne adresãm autoritãtii locale dacã vrem sã organizãm o competitie care nu are legãturã cu Campionatul National de Fotbal. Ce ati vrea, sã mutãm sediul în altã localitate? Dupã cum stiti, AJF-ul este la a doua finantare de la primãrie si din acesti bani se organizeazã Summercup, o competitie care are loc în orasul Vaslui în vacanta de varã si în care evolueazã tot felul de echipe din cartiere, nu vãd legãtura ” a declarat contrariat Gheorghitã. Reporterii Vremea Nouã i-au explicat presedintelui AJF Vaslui cã nu e moral ca o Asociatie, ce trebuie sã fie impartialã pentru cã are scopul de a gestiona Liga Judeteanã de Fotbal, sã primeascã bani de la una din competitoare. Mai mult, AJF se ocupã de delegarea aribitrilor, ceea ce ar duce la interpretãri. Exact ca Miticã Dragomir, presedintele AJF Vaslui a sãrit ca ars si a spus: „nu Gheorghitã face delegãrile arbitrilor, ci presedintele comisiei de arbitri care este arbitru de Liga I. Într-adevãr, comisia este tot în cadrul AJF, dar este independentã. Dacã ziceti cã este imoral ca noi sã luãm bani de la Primãria Vaslui fiindcã are echipã care evolueazã în Liga judeteanã, nu vom mai lua. O sã mai cer pãrerea unor colegi dar si a unor primari care finanteazã echipe. Dacã si opinia publicã va spune cã nu e moral, atunci când vor veni contractele de finantare nu le semnãm. E pãcat ca aceastã competitie, Summercup, sã se închidã din acest motiv”, a mai spus presedintele AJF, care se face cã a uitat cã aceastã competitie a ajuns la a noua editie, chiar si fãrã finantarea primãriei care s-a implicat alocând bani, doar pentru editia de anul trecut.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.