spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
14-mai-2024

De ce să alegi un laptop Apple? Câteva motive

- Advertisement -

Laptop-ul a devenit un gadget indispensabil pentru mulți dintre noi. Acesta ne poate ușura cu mult viața, fie că îl folosim pentru muncă, recreere, scriere sau editare. Din 1989, când Apple a lansat primul său calculator portabil, în 2008, când a lansat primul MacBook, și până în prezent, laptop-urile Apple au fost mereu cu un pas înainte atât prin cât de compacte erau cât și prin design.

Dacă deți sau dorești să îți achiziționezi un laptop Apple, iată 6 sfaturi sau ponturi care ți-ar putea fi de folos:

1. Poți vorbi cu Siri

În jurul anului 2016, Siri, prezentă pe iPhone-uri, și-a făcut apariția și pe laptop-ul Apple, ca și asistent personal virtual. Ținând apăsat câteva secunde tastele Command+Space, selectând din bara de meniu sau, la versiunile mai noi, din 2018, spunând simplu “Hei, Siri!”, o poți întreba pe Siri despre vreme, sport sau știri, îi poți cere să lanseze o aplicație, să pornească sau să oprească wi-fi-ul sau să dechidă un anumit document.

2. Mult mai ușor să faci captură de ecran

Să faci o captură de ecran ca utilizator de Windows este destul de dificil și necesită în mare parte din timp o a doua aplicație. Chiar dacă pentru captura în sine există tasta Printscreen, pentru a salva captura ca fotografie, ai nevoie de încă un program.

Pentru un laptop Apple, însă, este destul de ușor. Pentru a realiza o captură a întregului ecran poți ține apăsat simultan tastele Shift+Command+3, iar pentru a captura doar o parte din ecran doar schimbi tasta 3 cu 4.

3. Aplică semnătura direct în mail

Un laptop Apple îți ușurează munca prin simplul fapt că îți permite să semnezi un document în format PDF direct în aplicația de e-mail. Poți face acest lucru prin simpla adăugare a documentului în e-mail și selectarea opțiunii de creare semnatură, sau prin fotografierea semnăturii cu ajutorul camerei web a laptop-ului tău Apple și utilizarea acesteia pentru alte documente.

4. Split Screen

Această opțiune de Split Screen a apărut odată cu OS X 10.11 El Capitan, făcând mult mai facilă utilizarea simultană a două aplicații. Ținând apăsat click stânga pe pe butonul verde de mărire din partea stângă sus a aplicației, poți selecta aplicația și o poți muta în partea stângă sau dreaptă a ecranului, urmând ca ulterior să selectezi și cealaltă aplicație dorită.

5. Cuvinte similare

Un laptop Apple îți oferă, apăsând oricând și oriunde, în momentul scrierii, tastele Fn+F5 simultan, posibilitatea de a alege dintr-o listă de cuvinte similare cu cel pe care îl scriai. Acest lucru este folositor persoanelor ce petrec mult timp scriind, ușurându-le munca.

6. Nu pierde din vedere cursorul mouse-ului

Deși amuzant la prima vedere, dacă vreodată, din cauza unui desktop încărcat de multe aplicații sau icon-uri nu mai găsești mouse-ul, este foarte ușor pe un laptop Apple să îl găsești. Doar scutură puțin mouse-ul, iar săgeata se va mări puțin, suficient ca tu să o observi.

Sunt multe alte lucruri pe care un laptop Apple (MacBook Pro) le poate face, fiind creeat de către Steve Jobs exact în ideea de a fi ușor de folosit. Aceste laptop-uri prezintă avantaje evidente, fiind astfel unice prin această facilitate și practicabilitate pe care atât design-ul cât și interfața le-o conferă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.