spot_imgspot_img
11.9 C
Vaslui
29-mart.-2024

La Bârlad, Camerata Regalã, pe ecrane gigant, în cadrul Festivalului International „George Enescu”!

- Advertisement -

NOUTÃTI…Bârlãdenii vor fi gazdele unei sectiuni a Festivalului International „George Enescu”, care se va desfãsura pe 5 septembrie, la Teatrul „V.I.Popa”. Primãria si CLM Bârlad cautã solutii pentru ca toti iubitorii de muzicã clasicã sã poatã vedea sau asculta participantii la concurs. Este vorba despre montarea unor ecrane gigant în fata teatrului pentru ca lumea sã poate vedea si asculta ceea ce se întâmplã pe scena teatrului. La Bârlad va concerta Camerata Regalã, pe 5 septembrie, la ora 19.00, la Teatrul V.I.Popa: Constantin Adrian Grigore- dirijor, Rebekka Hartmann – vioarã, Alexandra Velniciuc –narator si Doru Marin-director multimedia. Din program: Vivaldi Anotimpurile op. 8; Mozart „Eine kleine Nachtmusik” în sol major; KV 525 Holst Suita Sf. Paul op. 29.

Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu va fi cea mai extinsã de pânã acum. Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, fațã de șapte orașe în ediția anterioarã. Publicul va avea ocazia sã participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreunã cu ansambluri și orchestre locale în Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacãu, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângã evenimentele care se desfãșoarã timp de 23 de zile, la București. “Alãturi de partenerii noștri din țarã am reușit, începând cu ediția 2015, sã apropiem de Festival comunitãțile de melomani din mai multe orașe. Am început cu trei orașe, acum sunt unsprezece. Avem acum în Festival un total de 104 concerte, iar în țarã un numãr dublu fațã de ediția anterioarã. Am gãsit deschidere și la artiștii care ne viziteazã țara, și la cei din România. Ne-am dori ca aceastã perioadã sã fie peste tot una de celebrare a muzicii sub numele lui Enescu, cel care ne-a lãsat o moștenire chiar mai mare decât putem duce noi astãzi. Sper sã ajungem sã ne ridicãm la înãlțimea acestei moșteniri si, de ce nu, putem sã visãm la o ediție în cel puțin 41 de orașe din țarã. Pânã atunci, experiențele live, în sãlile de concert, în orașele care s-au implicat în Festival pot fi completate de toți melomanii, prin transmisiunile online”, a declarat Mihai Constantinescu, director executiv al Festivalului Internațional George Enescu.

S-a tinut de cuvânt!

Regizorul de scenã, bârlãdeanul Doru Marin Iulian, care în decembrie 2017 a primit titlul onotific de „Cetãtean de Onoare al Municipiului Bârlad” a promis cã va promova Bârladul, pentru a-l include în cadrul Festivalului International „George Enescu” 2019. „Am vãzut Muzeul din Bârlad, Pavilionul Marcel Guguianu, sunt extraordinare, unice în tarã, puteti sã promovati aceste valori”, a spus Doru Marin, care, în calitate de organizator si regizor de scenã al Festivalului International „George Enescu” chiar se tine de cuvânt: va aduce la Bârlad, în cadrul acestui prestigios festival. Pe 5 septembrie, la ora 19.00, în cadrul unei sectiuni a festivalului, va urca pe scenã pentru un concert sustinut cu o vioarã Stardivarius, Rebecca Hartman, din Germania, precum si Camerala Regalã, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Printul Radu al României. Regizorul Doru Marin a preciat cã a fost inspirat, pentru a introduce Bârladul pe harta Festivalului International „George Enescu” de un articol apãrut în 2013 în ziarul Vremea Nouã, unde era sugerat organizatorilor o asemenea onoare ce meritã acordatã unui oras cultural ca Bârladul. Pentru cã numãrul locurilor din sala teatrului bârlãdean este mic (circa 300), iar cererile de bilete sunt foarte multe, Primãria Bârlad cautã solutii pentru ca vizionarea concertelor sã poatã fi gratuite, pe bazã de invitatii la teatru si pe bazã de ecrane mari montate în Parcul Teatrului pentru ca melomanii sã poatã urmãri desfãsurarea acestui unic concert.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.