spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
Vaslui
14-mai-2024

La Liceul „Ion Mincu”, meseria e brãtarã de aur

- Advertisement -

PROIECT… Programul Erasmus a devenit pentru elevii Liceului Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui o modalitate interesantã si utilã de a-si dezvolta formarea profesionalã, într-un cadru modern, inspirat din bunele practici europene ale altor tãri. Astfel, prin proiectul „Building Bridges between Education and Employment”, cu nr.2017-1-RO01-KA102-036860, finantat cu sprijinul Comisiei Europene si derulat prin Agentia Nationalã pentru Programe Comunitare în Domeniul Educatiei si Formãrii Profesionale, 16 eleve de la domeniul Estetica si igiena corpului omenesc, s-au întors de curând dintr-un stagiu de practicã de trei sãptãmâni efectuat la Centrul de formare Consortio Futuro si în saloanele Movement di Todini Moreno, Brozzetti Luigi parrucchiere, Lucesio Mattioli di Lucesio Mattioli, Hair up di Troiani Giuseppe, Acconciature Vannucci SNC, Desirèe Hair Design, Capriccio SNC, Gianni Grispo consulenti di bellezza din centrul vechi din Perugia, Italia.

Coordonatorul proiectului, prof. Pãun Loredana Maria, afirmã cã acest program consolideazã tranzitia între educatia formalã, non-formalã, formarea profesionalã, ocuparea fortei de muncã si antreprenoriat. Prin mobilitãtile proiectului, elevii dobândesc cunostinte, aptitudini, competente si nu în ultimul rând, are loc dezvoltarea personalã. Aceste experiente sunt benefice interactiunii dintre oameni, le formeazã caracterul, pregãtindu-i pentru viatã. Pe perioada stagiului din Italia, beneficiarii au avut ocazia sã îsi dezvolte abilitãtile profesionale si lingvistice într-un mod recreativ-social. Ei s-au întors acasã cu multe amintiri frumoase, cu mai multi prieteni si cu experiente profesionale deosebite.

„Sunt foarte mândrã si entuziasmatã cã am avut prilejul sã mã perfectionez profesional”

„Sunt recunoscãtoare pentru aceastã experientã deosebitã, pe care o consider o rampã de lansare spre un viitor mai bun. Aici mi-am descoperit potentialul, am învãtat foarte multe lucruri noi si mai ales am experimentat lucrul în echipã, cooperarea. Dacã în scoalã fiecare munceste pentru el, în acest proiect am învãtat sã lucrãm împreunã pentru un rezultat bun, de care sã ne bucurãm cu totii. Am cîstigat prieteni noi, cu care doresc sã pãstrez legãtura, ne-am legat emotional de aceste locuri, despãrtindu-ne cu greu de personalul saloanelor în care am efectuat practica”, a mãrturisit Ana Maria Cioatã, una dintre elevele beneficiare. „Aceastã experientã m-a ajutat sã învãt multe lucruri din punct de vedere profesional si sã-mi doresc sã reusesc în acest domeniu. Pot spune la sfãrsitul acestui stagiu cã sunt foarte mândrã si entuziasmatã cã am avut prilejul sã mã bucur de frumusetea Italiei si sã mã perfectionez profesional”, a spus eleva Andreea Dascãlu. „Am învãtat în aceste trei sãptãmâni de practicã sã stau la un loc cu atâtea persoane, eu fiind obisnuitã sã stau mai mult singurã. Am trãit ca o mare familie, în care ne-am tolerat, ne-am ajutat, ne-am bucurat împreunã. Am simtit o mare cãldurã sufleteascã si vreau sã le multumesc doamnelor profesoare care ne-au însotit, pentru rãbdarea si dragostea cu care ne-au tratat”, a adãugat Laura Nitan, o altã elevã, beneficiarã în cadrul proiectului. Aceste mãrturisiri fac ca cei 17 elevi de la domeniul Turism si alimentatie publicã ce urmeazã sã efectueze stagiul de practicã în Paphos, Cipru, în perioada 01 iulie – 19 iulie 2019, sã devinã nerãbdãtori în a efectua mobilitatea în cadrul aceluiasi proiect.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.