spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Atentie, fermieri! APIA Vaslui a început controalele în teren

- Advertisement -

VERIFICÃRI… Agentia de Plãti si Interventie pentru Agriculturã (APIA) Vaslui, efectueazã, începând cu 2 iulie, controlul la fata locului pentru cererile unice de platã esantionate în acest scop, aferente Campaniei 2019. Astfel, esantionul de control extras din baza de date APIA Vaslui contine un numãr de 511 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de ecoconditionalitate, a cerintelor minime si specifice aferente schemelor de sprijin în sectorul vegetal si în sectorul zootehnic.

Aceste controale nu reprezintã o noutate pentru APIA Centrul Judetean Vaslui. Activitatea a debutat pe data de 10 iulie 2017 cu un numãr de 10 echipe. În anul 2018, esantionul de control la nivelul judetului Vaslui a fost de 748 de exploatatii selectate pentru verificare, cu un numãr de 12.455 parcele, pentru o suprafatã de 64.636 hectare. Anul acesta, esantionul de control cuprinde un numãr de 355 de fermieri esantionati pe controlul clasic, cu suprafeta totalã de 32.846 ha si un numãr de 156 de fermieri esantionati prin metoda teledictie, cu un numãr de 14411 parcele. „Fermierii selectatI pentru controale au obligetia sã permitã accesul inspectorilor pe terenul fermei, sã prezinte inspectorilor informatii sI documente legate de obiectul controlului si sã delimiteze parcelele, la fata locului, dacã pe parcelele învecinate a fost înfiintatã aceesi culturã. Controlul se poate face sI în lipsa fermierului dacã scopul pentru care a fost selectat fermierul la control nu impune acest lucru. Este necesarã prezenta fermierului atunci când acesta a fost selectat cu scopul controlului agromediu si de asemenea pentru controlul cerintelor de ecoconditionalitate. În cazul în care fermierul refuzã sau restrictioneazã accesul în exploatatii a reprezentantilor APIA, pentru efectuarea controlului la fata locului, cererea prin care s-a solicitat sprijin devine neeligibilã” precizeazã conducerea APIA Vaslui.

Peste 66.000 de fermieri controlati la nivel national

La nivel national, esantionul de control extras din baza de date APIA contine un numãr total de 66.323 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de ecoconditionalitate, a cerintelor minime si specifice aferente schemelor de sprijin în sectorul vegetal si în sectorul zootehnic, astfel: pentru controlul pe teren prin metoda classicã – 19.409 fermieri; pentru controlul pe teren prin metoda teledetectie – 46.914 fermieri. În conformitate cu art. 1 din Ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltãrii Rurale (MADR) nr. 69/2019, Agentia de Plãti si Interventie pentru Agriculturã are obligatia ca în perioada 1 iulie – 1 octombrie 2019 sã efectueze controlul la fata locului pentru cererile unice de platã esantionate în acest scop.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.