spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Reactie devastatoare a conducerii spitalului din Bârlad: „libertatea de exprimare nu se referã la „mogulii” care au interese private în spate”

- Advertisement -

RÃSPUNS…Un articol referitor la angajãrile care se fac la Spitalul Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad, apãrut vineri într-un cotidian local, i-a fãcut pe cei din administratia unitãtii sanitare sã dea un drept la replicã extrem de dur. Pentru prima datã în istoria acestei institutii, cineva din conducere are curaj sã ia taurul de coarne si sã recunoascã faptul cã în spatele campaniei dusã împotriva spitalului se aflã „interesele private ale unui mogul”.

Articolul cu pricinã o are în prim-plan pe Daniela Severin, o asistentã medicalã cu „o pregãtire profesionalã fãrã cusur”, dobânditã într-o scoalã sanitarã de stat, care de ani de zile este respinsã la concursurile de angajare, spune ea, în dauna asistentelor care au fãcut scoala la privat. În materialul respectiv, femeia spune cã pe lângã cei trei ani de pregãtire la o scoalã de stat, a mai fãcut cinci ani de voluntariat în sectia Chirurgie a Spitalului „Elena Beldiman”, însã din cauza hãtisurilor din sistem a fost nevoitã sã renunte si sã se angajeze strungar la o societate din oras.

Conducerea spitalului vorbeste de interese private

Povestea asistentei medicale, picatã pe bandã rulantã la concursurile de angajare, a fost demontatã în aceeasi zi de cãtre conducerea spitalului din Bârlad, printr-un drept la replicã foarte dur si pe care noi îl vom reda în rândurile urmãtoare: „Ca urmare a aparitiei în presa localã a unui articol intitulat „EXCLUSIV O asistentã medicalã rupe tãcerea! Cum ajung sã fie angajate la Spitalul „Beldiman” incompetente care nu stiu sã punã mãcar o branulã”, conducerea unitãtii precizeazã urmãtoarele: Articolul promoveazã minciuna si falsele adevãruri, aduce prejudicii de imagine unitãtii noastre, este calomnios, lipsit de adevãr si nefondat în tot continutul acestuia. Frecventa cu care Cotidianul Est News întelege sã publice articole negative, folosind asa zise surse din spital sau prezentând cazuri izolate de persoane nemultumite cã nu au reusit sã acceadã pe functia pe care si-au dorit-o la un moment dat, exemplificând cu situatii de acum 10-15 ani, ne aratã un interes ascuns de denigrare a institutiei noastre în favoarea promovãrii unor interese private.

Asistenta medicalã din Bârlad, „cu o pregãtire profesionalã fãrã cusur” figureazã în evidentele noastre ca participant la un singur concurs pentru ocuparea unui post pe perioadã nedeterminatã de asistent medical în Compartimentul de Oftalmologie în 23.12.2013, concurs în care a obtinut 7 puncte din 100, iar pentru a trece la proba urmãtoare avea nevoie de 50 de puncte din 100. Asistenta medicalã nu este înscrisã în Registru voluntarilor, si cerem public sã facã dovadã prin acte doveditoare a calitãtii de voluntar, prin acte si înscrisuri. Apartenenta dumneaei la un program de voluntariat desfãsurat acum 10 sau 15 ani ar trebui sã poata fi dovedit printr-un document oficial semnat de conducerea unitãtii de atunci.

Adresam public urmãtoarele întrebãri:

1. De ce doamna Daniela Severin nu a mai participat la niciun concurs din 2013 pânã în prezent?

2. Credeti cã un strungar este mai bun decât un vãnzãtor la alimentarã?

Libertatea de exprimare aplicatã conform legii se referã la cei care fac jurnalism din dorinta de a afla adevãrul, si nu se referã la „mogulii” care au interese private în spate”, se aratã în dreptul la replicã dat de conducerea spitalului. Este pentru prima datã în istoria acestei unitãti sanitare când sefii ei recunosc cã în spatele acestor articole denigratoare se ascund interesele private ale unui „mogul”, interese confirmate mai nou si de cãtre instante si despre care cotidianul Vremea Nouã a tot scris în ultimii ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.