spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Judetul Vaslui, al nimãnui: nu sunt bani pentru panouri de semnalizare la intrarea în judet!

- Advertisement -

INCREDIBIL… Suntem atât de sãraci, încât nici panouri de informare frumoase, demne de judetul în care Stefan cel Mare a avut curti domnesti, nu suntem în stare sã facem. Sau, ca sã vorbim mai deschis, de 30 de ani de zile, niciun conducãtor de Consiliu Judetean nu s-a preocupat sã facã monumente de intrare frumoase, care sã te facã sã te simti mândru cã esti din acest judet. Câte ceva s-a încercat prin perioada în care Bichinet era presedinte de CJ. Au rezultat niste panouri sterse, pe care nu se uitã nimeni niciodatã. Plus cã, dupã 10-12 ani, sunt atât de ruginite, încât stau sã cadã pe drumurile nationale. De când este presedinte de judet, Dumitru Buzatu nu a anuntat niciodatã cã vrea sã facã panouri moderne, reprezentative, cum au judetele din jur, de parcã nu i-ar pãsa cum ne percep cei care sunt strãini de judet, atunci când ajung în judetul nimãnui.

Mai mare dragul sã vezi ce panouri de semnalizare la intrarea în judet au Iasiul sau Neamtul. La noi, nimic! Pentru cã acestor minti luminate de la judet chiar nu le pasã cum aratã acest judet. Un consilier judetean PSD, Gheorghe Croitoru, a semnalat la ultima sedintã de consiliu aceastã situatie de-a dreptul jenantã si rusinoasã pentru vasluieni. “Domnule presedinte, cu ani în urmã, s-a lãudat Corneliu Bichinet cã a montat niste panouri la intrãrile în judetul Vaslui. De atunci si pânã acum, panourile respective s-au exfoliat si, o spun cu toatã responsabilitatea, nici nu se mai vede ce scrie pe ele! O parte au fost montate pe drumurile judetene, altã parte pe drumurile nationale sau pe drumul european. Repet, toate panourile aratã acum foarte, foarte rãu si trebuie intervenit pe ele. Trebuie fãcut ceva. O fi judetul sãrac, dar nu cred cã ar costa o avere sã facem alte panouri. Venind de la Iasi sau de la Neamt, ne uitãm ce panouri frumoase au fãcut vecinii nostri”, a remarcat Croitoru. Si, într-adevãr, judetul Iasi a investit câteva sute de mii de lei în peste 20 de panouri de semnalizare la intrarea în judet, dupã un concurs de proiecte fãcut ca la carte. De ce la Vaslui nu se poate? Cine tine din greu la CJ Vaslui si refuzã sã dea valoare acestui judet, mãcar prin niste monumente cum trebuie, dacã investitorii fug de rup de Vaslui? “Avem, ca imagine, cusma lui Penes Curcanu, am putea sã o tranformãm în imaginea judetului, fie cã vorbim de drumurile nationale sau cele judetene”, a mai spus consilierul PSD.

Îl avem pe Penes Curcanu si… cam atât!

Dumitru Buzatu nu anuntã nicio mãsurã concretã si imediatã pentru rezolvarea situatiei, semn cã vor mai trece ani de zile pânã ce vom avea si noi, vasluienii, panouri de semnalizare la intrarea în judet. “Este adevãrat, avem la îndemânã cãciula lui Penes Curcanu, un personaj foarte cunoscut în tara noastrã. Penes Curcanu a luptat în Rãzboiul de Independentã a României. Vom vedea ce vom face cu aceste obiective, sper sã reusim într-o zi sã facem aceste obiective reprezentative pentru judet”, spune presedintele Consiliului Judetean. Nicio precizare de vreun studiu de proiecte, nicio vorbã de vreo idee datã în lucru la vreo firmã de proiectare, absolut nimic. Semn cã rãmânem blestemati sã nu avem si noi panouri frumoase si reprezentative, multi, multi ani de acum încolo.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.