spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Nunta tigãneascã care i-a uimit pe locatarii blocurilor de pe Donici | VIDEO

- Advertisement -

EMANCIPATI…Dacã e joi si ultima sãptãmânã de dinaintea postului Sf. Marii, e imposibil ca în tigãnie sã nu fie nuntã. Lubian si Sandi, douã nestemate de pe Cãlugãreni, si-au unit destinele si, cum era firesc, au fãcut o paranghelie între blocuri de toatã frumusetea. Le-au cântat cine altul decât Marian Marokanu’ de la Husi, un manelist cu state vechi de la noi în judet, care de vreme bunã s-a mutat la Iasi. Pe ritmurile melodiilor lui, presãrate des cu tot felul de dedicatii, mai ales pentru nasi, invitatii si-au fãcut, rând pe rând, aparitia pe covorul rosu. În timp ce unii au coborât din taxi, altii au tinut sã îsi etaleze bolizii de lux. De pe margine, cei care nu au avut privilegiul de a participa la fericitul eveniment, nu au ratat ocazia de a se bucura de ritmul manelelor si de a-si demonstra talentul la dans. Ce a avut special aceastã nuntã tigãneascã? Bunul simt, fiindcã Lubian si Sandi au pus un afis pe gardul locuintei miresei prin care anuntau “marele eveniment”, adicã gãtitul miresei. Rigurosi, precum cei de la companiile de utilitãti, cei doi au precizat data si intervalul orar al evenimentului, adicã al gãtitului miresei, linistindu-i astfel pe locatari cã nunta nu va fi la cort. Anuntul e “sucar” si iatã un prim semn de conciliere între tiganii care fac nunti în cartier si locatarii de la bloc. Sperãm cã Politia Localã nu-i va amenda, mai ales cã dupã ceremonia gãtitului miresei, nuntasii vor petrece pânã dimineatã, la unul din cele douã restaurante din Parcul Copou.

Lucian Timofticiuc

Nuntile tigãnesti sunt un cosmar pentru vasluieni, mai ales când acestea se desfãsoarã în cartier. Organizate de obicei joia si de multe ori fie în plinã stradã sau în parcãri, acestea depãsesc cu mult decibelii permisi de lege, producând un disconfort foarte mare locatarilor, care a doua zi se pregãtesc pentru serviciu. Dar iatã cã celebra familie de romi din Cãlugãreni, Bãrbulescu, a reusit o reconciliere cu locatarii din zonã, de zile mari. Acestia, dupã modelul companiilor de utilitãti, au pus un afis pe gard prin care anuntau evenimentul, orarul, dar si scuzele de rigoare pentru disconfort. Iatã cum începe acest anunt : “Bine ati venit! Azi, 25.07.2019, între orele 14.00 si 16.00, gãtitul miresei – traditie si obicei de nuntã”. Titlul cu pricina este strãjuit de o parte si de alta cu pozele celor doi miri, Sandi si Lubian. Si finalul este absolut genial: “Gãtitul miresei, un obicei încãrcat de emotii”. Mirii au simtit totusi cã nu au atins substratul sensibil al acestui eveniment si au mai pus un post-scriptum, care sunã precum o cugetare din putul gândirii: “Nimic nu poate fi mai bun, decât sã începi o nouã familie!” Ne cerem scuze autorilor cã am îndrãznit sã preluãm aceste fraze întelepte si sã punem de la noi, semnele de punctuatie.

Scuzele mirilor i-au “înmuiat” pe locatarii deranjati de manele, care nu au mai sunat la 112

Locuitorii de la blocurile din zonã au fost întelegãtori cu nuntasii, fiind “înmuiati” de acest anunt si nu au mai sunat la 112. “Sã nu mai spunem cã tiganii nostri nu s-au civilizat! Au mai fost plecati pe afarã si s-au emancipat. Bravo lor! Vroiam sã sun la 112, cã nu mã puteam odihni, dar când am vãzut anuntul chiar m-au uimit. Scuzele fac cât toti banii din lume. Le urez si eu casã de piatrã celor doi, am aflat si cum îi cheamã cu aceastã ocazie si sper ca nunta sã nu o facã la cort, acasã”, ne-a spus un vecin al familiei Bãrbulescu. Dar haideti sã vedem ce l-a miscat atât de tare pe acest cetãtean de la bloc. Probabil mesajul, pe care de data aceasta îl redãm asa cum a fost scris. “Dorim sã multumim tuturor locatarilor pentru întelegere în vederea desfãsurãrii acestui nobil eveniment”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.